Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Jaka kompresja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w niedługim czasie chcę wykonać pomiar kompresji mam pytanie jakie powinna wynosić wartość graniczna i na zdrowym motorze

Opublikowano

A co się dzieje, że musisz dokonać pomiaru kompresji?

Opublikowano

jak były ostatnio mrozy -15 stopni ciężko zapalał świece dobre bo sprawdzałem kąt wtrysku 47-54 czujnik g 62 nowy dodam że jak kręcę to czuje jak by kucał lecz w końcu odpali

Opublikowano

Auto kopci .Moze pompa juz nie jest pierwszej mlodosci.Rok temu w moim kompresja była 31.5 na kazdym

Opublikowano

A jak świece sprawdzałeś? Wyjąłeś każdą i patrzaęłś w jakim czasie zrobi się jasno czerwona?? Bo te inne sposoby to miedzy bajki można włozyć :hi:

Opublikowano

A jak świece sprawdzałeś? Wyjąłeś każdą i patrzaęłś w jakim czasie zrobi się jasno czerwona?? Bo te inne sposoby to miedzy bajki można włozyć :hi:

nie zgadzam się z tobą ja sprawdzałem na kontrolkę i wszystkie miałem spalone i po wyjęciu faktyczne były spalone
Opublikowano

jak jest spalona to ok, ja np miałem taki przypadek że jakby się niedogrzewała a żaróweczka niby się świeciła

Opublikowano

Witam.oczywiście każda świeca wykręcona i podłączona bezpośrednio do akumulatora i świecą aż na biało chyba że napięcia nie dostają bo ja tylko żarówką sprawdzałem w każdej fajce czy jest napięci i jest chyba że są jakieś spadki dodam że temperatura wzrosła do +12 pali dużo lepiej lecz przy odpalaniu z rana czuć niespalone paliwo co może być przyczyną