mich24 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam w niedługim czasie chcę wykonać pomiar kompresji mam pytanie jakie powinna wynosić wartość graniczna i na zdrowym motorze
Pretor Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 A co się dzieje, że musisz dokonać pomiaru kompresji?
mich24 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 jak były ostatnio mrozy -15 stopni ciężko zapalał świece dobre bo sprawdzałem kąt wtrysku 47-54 czujnik g 62 nowy dodam że jak kręcę to czuje jak by kucał lecz w końcu odpali
vauxhall95 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Auto kopci .Moze pompa juz nie jest pierwszej mlodosci.Rok temu w moim kompresja była 31.5 na kazdym
mich24 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2009 Czyli wypracowana pompa vp 37 ma też wpływ na ciężkie zapalanie zimnego silnika
michalutp Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 A jak świece sprawdzałeś? Wyjąłeś każdą i patrzaęłś w jakim czasie zrobi się jasno czerwona?? Bo te inne sposoby to miedzy bajki można włozyć
goldi Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 A jak świece sprawdzałeś? Wyjąłeś każdą i patrzaęłś w jakim czasie zrobi się jasno czerwona?? Bo te inne sposoby to miedzy bajki można włozyć nie zgadzam się z tobą ja sprawdzałem na kontrolkę i wszystkie miałem spalone i po wyjęciu faktyczne były spalone
aju Opublikowano 24 Grudnia 2009 Opublikowano 24 Grudnia 2009 jak jest spalona to ok, ja np miałem taki przypadek że jakby się niedogrzewała a żaróweczka niby się świeciła
mich24 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam.oczywiście każda świeca wykręcona i podłączona bezpośrednio do akumulatora i świecą aż na biało chyba że napięcia nie dostają bo ja tylko żarówką sprawdzałem w każdej fajce czy jest napięci i jest chyba że są jakieś spadki dodam że temperatura wzrosła do +12 pali dużo lepiej lecz przy odpalaniu z rana czuć niespalone paliwo co może być przyczyną
Rekomendowane odpowiedzi