Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 ASB] 3.0 TDI Quattro S-line by Trezor (chip by ECUProject)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiosna już się zaczyna, nowe "kapcie" założone, więc szybka sesyjka w trasie.

img120964.jpg

Trochę brudny, ale trudno.

Więcej na pierwszej stronie.

Opublikowano

Trezor, to ile ty masz tam teraz tych kucy pod maską, bo nic się nie chwaliłeś jak to wygląda po wgraniu wirusa, jakiś wykres możesz zapodać ?

PS. Felunek :good: sam mam zgryza czy jednak nie wybrać tej felgi, wybieram między 3-ma wzorami i się zdecydować nie mogę, które brać :kox:

Opublikowano

Trezor, to ile ty masz tam teraz tych kucy pod maską, bo nic się nie chwaliłeś jak to wygląda po wgraniu wirusa, jakiś wykres możesz zapodać ?

Jak już napisałem w innym wątku, w moim przypadku trudno o obiektywne wykresy, itp.

Mam tipa, więc hamowania brak. Ale subiektywne wrażenia z jazdy są zaje...

Ewidentnie czuć wypłaszczenie i wydłużenie momentu. Teraz samochód przestaje jechać dopiero w okolicach 4400 obr/min. A nie jak wcześniej 4100.

No i od zera zaczyna zwijać asfalt.

Sprawność silnika została wyraźnie poprawiona, ale na pewno nie jest to program agresywny.

Jakieś 265-270KM i 480Nm.

Delikates wpływający na przyjemność z jazdy.

Do Patroxa mu daleko, ale i ja jestem zadowolony.

Wrażenia z jazdy są super. Najważniejsze, że nie zdycha już dochodząc do czerwonego pola.

No i okazało (co mnie bardzo cieszy), że stan wtrysków jest bez najmniejszych zastrzeżeń.

PS. Felunek :good: sam mam zgryza czy jednak nie wybrać tej felgi, wybieram między 3-ma wzorami i się zdecydować nie mogę, które brać :kox:

Co do felg, to mimo, że to dość popularna felga, to i tak bardzo mi się podoba i nie miałem wątpliwości, że ją chcę.

Opublikowano

470KM :decayed:

..................wiem, wiem - chodziło o 270 :):wink4:

Opublikowano

470KM :decayed:

..................wiem, wiem - chodziło o 270 :):wink4:

Nieeee... chodziło o 470 :polew:

Opublikowano

To tipa nie można hamować :kwasny: nawet nie wiedziałem.

Opublikowano

Zakazów nie ma. Ale podobno to ryzykowne dla skrzyni.

Opublikowano

wzór RS4 na forum oklepany, ale co z tego skoro najładniejsza felga do audi :) sam takie zakupiłem w 19" czekam aż przyjadą :)

furka wygląda :kox:

ps. u mnie Witek hamował Tipa...

Opublikowano

Tym bardziej, że do S4 B7 tez wkładali tiptronika, z tym że domyślam się, że w S4 może być wsadzony 6HP26A, chociaż kto wie, może jest taki jak nasz bo przy 344PS ma tylko 410Nm.

Opublikowano

Kurcze jechalem dzisiaj za ta maszyna ach te tylne swiatla... :good:kolor i cala reszte

Opublikowano

Kurcze jechalem dzisiaj za ta maszyna ach te tylne swiatla... :good:kolor i cala reszte

Ale masz oko.;)

Rzeczywiście byłem wczoraj u brata, niewiele kilometrów od Lublińca, w Zawadzkiem.

Opublikowano

Ja dziś byłem na hamowni w gliwicach i "hamowałem" moje cacko w tipie.... żadnych problemów. Wszystko :good:

Ale tak jak napisał w innym wątku KENOiX "więc nie ma się co obawiać, jeśli robi to ktoś z głową."

Opublikowano

Piekne te LEDy.

Kola :good:

Opublikowano

Ja dziś byłem na hamowni w gliwicach i "hamowałem" moje cacko w tipie.... żadnych problemów. Wszystko :good:

Ale tak jak napisał w innym wątku KENOiX "więc nie ma się co obawiać, jeśli robi to ktoś z głową."

Dobrze wiedzieć. To, że tipa raczej się nie hamuje, powtórzyłem, za chłopakami z wrocławskiego DynoSoftu.

Piekne te LEDy.

Kola :good:

Dzięki. Też mi się podobają.;)

Opublikowano

Co do lamp tylnych.... też mi się takie marzą ;(

Opublikowano

Wiosna w Kotlinie Kłodzkiej.

img12271.jpg

img12266.jpg[br]Dopisany: 03 Maj 2010, 23:26_________________________________________________Czy jest możliwe żeby fabrycznie w moim samochodzie były inne tarcze niż 312mm? Właśnie kupuję klocki hamulcowe i sprzedawca poddał pod wątpliwość, czy aby nie są 320mm.

Opublikowano

Przeciez kazde 3.0TDI ma 320mm :kox:

Opublikowano

Przeciez kazde 3.0TDI ma 320mm :kox:

No to ładnie bym kupił. :embarrassed: 320mm bez wątpienia?

Opublikowano

200%