MemberA4 Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) zwrotnice możesz przełozyć swoje od FWD zeby nie zakładać dyfra. Osłony termiczne zbiornika i linki hamulcowe od Quattro razem z wieszakiem tłumika środkowego zwrotnice możesz przełozyć swoje od FWD zeby nie zakładać dyfra. Osłony termiczne zbiornika i linki hamulcowe od Quattro razem z wieszakiem tłumika środkowego jeszcze zależy jakie masz osłony podwozia bo od benzyny oska są inne niz w q. U mnie w tdi 1.9 musiałem tylko wyciąc okienka do mocowań podpory wału. Ja jeszcze musiałem wymienić rurę łącząca katalizator z reszta wydechu bo ośka ma wydech prowadzony wyżej a Q niżej Edytowane 19 Września 2016 przez MemberA4
Makale Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 A jak jest dokładnie z zawieszeniem ? Czym się różni ośka od Q w tylnym zawieszeniu ? Jeszcze jedna rzecz. Czy skrzynia np od 1.8t czy od 3.0 podejdzie do 2.0 ALT ? Wiem, że ALT wychodziły w FWD manual. Pewno jak skrzynia od 1.8t FWD podejdzie do 2.0 to i od Q podejdzie nie ? A jak w Q od dołu jest zrobione mocowanie wału ? Chyba ogólnie przekładka oś -> Q wiąże się głownie z wymianą tylnego wózka nie ? Czyli tak reasumując: - tylny wózek (sanki) - mocowanie tych sanek jest takie samo ? - jak sanki to i bak - linka od ręcznego od Q - osłony termiczne baku - wieszak środkowego tłumika Wydech np od 1.8t będzie dobry ?
MemberA4 Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Wedlug etki cale zawieszenie rozni sie numerami ale tak naprawde jedynie sprezyny maja inna kategorie wagowa i zwrotnice sa inne i oczywiscie sanki ktore sa plug&play do nadwozia. Skrzynia moze pasowac ale musisz zwrocic uwage na rozmiar flansz przy skrzyni i czy podejda pod twoje polosie. Jeszcze przelozenia skrzyni musisz dobrac. Jesli chodzi o mocowanie ja mam wspawane kawalki ktore sa w budzie quattro. Oryginalnie sa punktowo zgrzane wiec wystarczy rozwiercic zeby je oderwac od dawcy. Po dokreceniu do walu wiadomo gdzie trzeba przyspawac. Nie do konca przekladka to wymiana tylu, jesli chcesz skrzynie 6b to wybierak tez musisz zmieniac. Jesli chodzi o oslony to jesli masz waski tunel na wydech pod podloga to musisz zmienic na oslony od Q badz dobrac takie ktore podpasuja do Q po malych wycinkach np takie jak moje czyli z 1.9tdi plus te ktore sa tylko w Q czyli na drugi wydech komplet na zbiornik i oslona podpory walu. Te plastikowe koncowe ja docinalem pod zbiornik Q. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Września 2016 przez MemberA4
sopel_prusa Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Fioletowy kabelek z wtyczki od plywaka pin nr 1(na wtyczce jest pod nr 2) patrzac od prawej prowadzisz do niebieskiej wtyczki w zegarach i wpinasz z nowym pinem w miejsce 11. Brazowy pin nr 2 (na wtyczce jest pod nr 3)to masa. Ja podłaczylem do sruby od boczka tylnej kanapy ale tez mozna polaczyc z brazowym z twojej wtyczki co masz. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Dzięki wielkie a powiedz mi od czego jest na pierwszym pływaku druga wtyczka? ( jedna jest szeroka 4pinowa, a druga mniejsza 2pinowa) muszę obie podpiąć?
MemberA4 Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 A od jakiej wersji masz zbiornik? Możliwe że jest to wtyczka od pompki dodatkowego ogrzewania postojowego A od jakiej wersji masz zbiornik? Możliwe że jest to wtyczka od pompki dodatkowego ogrzewania postojowego Podejrzewam że od 2,5tdi
bobikos Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) Jak masz wtyczkę dwupinową przy prawym pływaku to znaczy że masz zbiornik od 2.5 tdi. Przy tym silniku występował czujnik braku paliwa. Sygnał z czujnika blokował możliwość uruchomienia auta. W przypadku 1.9 tdi nie podpinasz go. Edytowane 22 Września 2016 przez bobikos
sopel_prusa Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Ale wyjście przewodu paliwowego jest jest tylko jedno więc webasto nie ma Wielkie dzięki
MemberA4 Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 A od jakiej wersji masz zbiornik? Możliwe że jest to wtyczka od pompki dodatkowego ogrzewania postojowego A od jakiej wersji masz zbiornik? Możliwe że jest to wtyczka od pompki dodatkowego ogrzewania postojowego Podejrzewam że od 2,5tdi Własnie pisałem ale bobikos mnie wyprzedził. Czujnik G210 czyli czujnik braku paliwa A od jakiej wersji masz zbiornik? Możliwe że jest to wtyczka od pompki dodatkowego ogrzewania postojowego A od jakiej wersji masz zbiornik? Możliwe że jest to wtyczka od pompki dodatkowego ogrzewania postojowego Podejrzewam że od 2,5tdi Własnie pisałem ale bobikos mnie wyprzedził. Czujnik G210 czyli czujnik braku paliwa Dobrze że swapy były robione przez forumowiczów z różnych konfiguracji. Każdy może podpowiedzieć coś z własnego doświadczenia po montażu
sopel_prusa Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) A powiedzcie Panowie jak odopiąć przewody paliwowe z baku na tych złączkach Edytowane 22 Września 2016 przez sopel_prusa
Makale Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 Dzięki kolego za wszelkie info. Czyli wychodzi na to, że na razie mogę zmienić same sanki i bak ? Zawieszenie bez problemu przełożę ze swoich sanek do nowych tak ? Co do wybieraka to ja mam na razie Multitronic Się zbieram, żeby włozyć manual 6b + Q, na razie do 2.0. Pomału sobie bym robił. Jak tylny zderzak będę miał na dwa kominy to od razu bym wydech założył na dwa kominy jakiś porządniejszy i wolałbym już od Q, żeby prac do Q ubywało, a nie przybywało. Potem się zobaczy. Póki mi 2.0 na razie dobrze chodzi to niech chodzi, jak się zaczną problemy to i coś innego pod maskę można wsadzić, a budy, żeby sprzedać to mi szkoda bo fajnie wyposażona i doinwestowana ogólnie i co najważniejsze ori wszystko.
MemberA4 Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) Czyli wychodzi na to, że na razie mogę zmienić same sanki i bak ? Zawieszenie bez problemu przełożę ze swoich sanek do nowych tak ? Nie tak hop siup.... do sanek załozysz całe zawieszenie od siebie ale gdy najpierw zamontujesz zbiornik to idzie już za tym montaż wieszaka do tłumika środkowego od Q bo jest przykręcany razem z centralną osłona zbiornika, wymiana linek od Q bo są mocowane na sciankach zbiornika i chowane pod jego bocznymi osłonami, wymiana osłon podwozia pod wydech od Q bo musisz go zamontować. Lepiej raz rozebrać całość i skończyć. Ja sam w garażu na kanale przekładke robiłem w 4 dni z czego jeden dzień mi przepadł na czekaniu na czujniki od absu bo się pourywały. Szwagra zatrudniłem tylko do włozenia skrzyni bo skubana cięzka jak cholera jak zakładasz wszystkie swoje wahacze to dam Ci dobra radę abyś dokręcił górny wahacz do sanek bo później nie dokręcisz tej śruby bo Ci się schowa wymiar tak jak pisze 142mm Czyli wychodzi na to, że na razie mogę zmienić same sanki i bak ? Zawieszenie bez problemu przełożę ze swoich sanek do nowych tak ? Nie tak hop siup.... do sanek załozysz całe zawieszenie od siebie ale gdy najpierw zamontujesz zbiornik to idzie już za tym montaż wieszaka do tłumika środkowego od Q bo jest przykręcany razem z centralną osłona zbiornika, wymiana linek od Q bo są mocowane na sciankach zbiornika i chowane pod jego bocznymi osłonami, wymiana osłon podwozia pod wydech od Q bo musisz go zamontować. Lepiej raz rozebrać całość i skończyć. Ja sam w garażu na kanale przekładke robiłem w 4 dni z czego jeden dzień mi przepadł na czekaniu na czujniki od absu bo się pourywały. Szwagra zatrudniłem tylko do włozenia skrzyni bo skubana cięzka jak cholera jak zakładasz wszystkie swoje wahacze to dam Ci dobra radę abyś dokręcił górny wahacz do sanek bo później nie dokręcisz tej śruby bo Ci się schowa wymiar tak jak pisze 142mm http://a4-klub.pl/index.php?/topic/345439-oslony-termo-do-19-quattro/?hl=%2Bos%B3ony+%2Btermo Tutaj masz temat który załozyłem gdy się dopytywałem o osłonach które trzeba zmienić Edytowane 22 Września 2016 przez MemberA4
bartekzks Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Witam Panowie pytanko mam auto z Quattro a drugie ośka co dokładnie muszę wyciągną ?? Cos muszę dokupić czy wszystko z drugiego auta co wezmę starczy ?? Pozdrawiam
MemberA4 Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Witam Panowie pytanko mam auto z Quattro a drugie ośka co dokładnie muszę wyciągną ?? Cos muszę dokupić czy wszystko z drugiego auta co wezmę starczy ?? Pozdrawiam Podwieś sobie swoje tylne zaciski żeby nie rozpinać przewodów i leć ze wszystkim do gołego podwozia od samego tyłu aż do przednich sanek do których jest przykręcana podpora skrzyni którą również wymieniasz. Jak masz dawcę to nic Ci nie powinno zabraknąc
bartekzks Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Witam Panowie pytanko mam auto z Quattro a drugie ośka co dokładnie muszę wyciągną ?? Cos muszę dokupić czy wszystko z drugiego auta co wezmę starczy ?? Pozdrawiam Podwieś sobie swoje tylne zaciski żeby nie rozpinać przewodów i leć ze wszystkim do gołego podwozia od samego tyłu aż do przednich sanek do których jest przykręcana podpora skrzyni którą również wymieniasz. Jak masz dawcę to nic Ci nie powinno zabraknąc Dziękuję kolego za szybką konkretną i jasną odp na to czekałem i liczyłem !! Pozdrawiam
daros Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Szukam rozpiski długości wałów kardana montowanych w B6. Interesuje mnie długość kompletnego wału z przegubami. Posiadam już takie dane: 8E0521101H 162cm 8E0521101R 160cm Jest może wał o długości 161cm?
MemberA4 Opublikowano 5 Października 2016 Opublikowano 5 Października 2016 Kurde jeszcze zależy w jaki sposób jest mierzony ten wał bo z tego co ja zauważyłem to ten centymetr różnicy można w łatwy sposób zniwelować delikatnie pociagając za przeguby. Ja jakbym miał mierzyć to nie z przegubami ale bez nich.
melon-83 Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Witam ,cz ktoś już przełożył pompe ABS i wszystko mu działa łącznie z EDS-M tyłu oczywiście po przepieciu pinów czujnika w kostce. Pytam bo mam już pompę i nie wiem czy przekładać, jeszcze nikt nie napisał czy działa w 100%
MemberA4 Opublikowano 6 Października 2016 Opublikowano 6 Października 2016 Chyba będziesz pierwszym co przetrze szlaki w tym kierunku ;-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
melon-83 Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 Pompa ABS Quattro w aucie swap dopracowany w 100% tak jak fabryka dała Właśnie jestem po przekładce pompy ABS od quattro nr pompy 8E0614517A pompa z Anglika ale to nie ma znaczenia są takie same Tak wiec przepinamy tylko piny lewego czujnika ABS,w kostce pompy,odpowietrzamy i kodujemy. Wszystko śmiga EDS i ASR tył Chłopaki Zakładać!!!!!! Zima tuż tuż 1
Rekomendowane odpowiedzi