Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka z ośki na quattro w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a no właśnie,no nie kombinuj wysyłaj pompę do mnie a raczej sam sterownik :D

trzeba szukać do Q i tyle :hi:

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 590 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sterownik mam wsadzony już z q i wuj to dało oprócz błędu ABS prawego przedniego koła który już jest ogarnięty przez przepiecie pinu. Pompę od q mam ale muszę założyć a jakoś mi się zchodzi hahaha

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

a to jednak ze sterownikiem samym nie przejdzie,tylko jak się mają sterowniki z AVJ gdzie odczyt jest z impulsatora do BFB który czyta prędkość z czujnika abs-u ,ciekawe czy są zamienne ;)

Opublikowano

u mnie z angola było odwrotnie

rozkminił ktoś te sterowniki abs-u ? w czym są te różnice awd i fwd bo po wczorajszej wyprawie,teren mokra trawa z gliną wywaliło mi abs i błędy dotyczyły obu tylnych kół,po krótkim teście na 100% nie ma EDS-u na tylnej osi

ale wymieniales całe pływaki czy same płytki? Jak to jest możliwe że odwrotnie wskazuje?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

płytki z angoli mają odwrotnie,całe pływaki przekładałem

Michał jaki masz nr. tej pompki-sterownika ? bo z etki wychodzi że 8E0614517M

Edytowane przez krzysiekml

Opublikowano

Jak będę w domu jutro to zrobię zdjęcie :)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zakładałem cały swap quattro z angola B6 i nic nie robiłem z pływakami a paliwo pokazuje normalnie.

Opublikowano

Zakładałem cały swap quattro z angola B6 i nic nie robiłem z pływakami a paliwo pokazuje normalnie.

Jak widać jest to wielka loteria... u jednego po podłączeniu wszystko działa u drugiego już nie a wtedy dochodzą dodatkowe koszta zakupu i podmiany pływaków bądź samych płytek.

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

może zależy od rocznika

Opublikowano

Pływaki mają oznaczenia zaczynające się od 8e0 więc nie ma rozróżnienia na EU/UK. To nie jest loteria, tylko tak jak już pisałem podział jest wg rocznika auta. Proponuję dokładnie prześledzić ETKĘ i dobierać rocznikowo na podstawie oznaczeń ze swojego czujnika. Problem odwrotnych wskazań występuje również w autach FWD jeśli czujnik zostanie źle dobrany

Edytowane przez bobikos

Opublikowano

Jeśli dobrze rozkminiam, mój numer nadwozia to WAUZZZ8E53A28... a lewy pływak na białej obudowie na zbiorniku dawcy po sprawdzeniu ma numer 8E0201317N i ten numer jest stosowany od nr nadwozia F 8E-2-020-001>>

czyli mogę mieć nadzieję że będzie dobrze pokazywać bo numer mojego auta jest późniejszy?

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

U mnie też pokazywało odwrotnie. Kupiłem pływaki z 2.5 tdi i jest ok.

Jeśli dobrze rozkminiam, mój numer nadwozia to WAUZZZ8E53A28... a lewy pływak na białej obudowie na zbiorniku dawcy po sprawdzeniu ma numer 8E0201317N i ten numer jest stosowany od nr nadwozia F 8E-2-020-001>>

czyli mogę mieć nadzieję że będzie dobrze pokazywać bo numer mojego auta jest późniejszy?

Z którego rocznika miałeś dawcę?

Opublikowano

Kurcze chyba 03 ale nie jestem pewien do końca, a może 02....

Opublikowano

Wygląda że ten czujnik będzie dobrze działał u Ciebie

Opublikowano

Pływaki mają oznaczenia zaczynające się od 8e0 więc nie ma rozróżnienia na EU/UK. To nie jest loteria, tylko tak jak już pisałem podział jest wg rocznika auta. Proponuję dokładnie prześledzić ETKĘ i dobierać rocznikowo na podstawie oznaczeń ze swojego czujnika. Problem odwrotnych wskazań występuje również w autach FWD jeśli czujnik zostanie źle dobrany

w moim przypadku wsio było z tego samego rocznika 2001 avj i wskazania się zmieniły,kupiłem pływaki z s4 bbk 2004 i wsio działa poprawnie więc nie wiem ile jest w tym prawdy bo praktyce jest inaczej

Opublikowano

Kurcze chyba 03 ale nie jestem pewien do końca, a może 02....

Musisz kupić pływaki z europy do 2004r jak dobrze pamiętam.

Opublikowano

w moim przypadku wsio było z tego samego rocznika 2001 avj i wskazania się zmieniły,kupiłem pływaki z s4 bbk 2004 i wsio działa poprawnie więc nie wiem ile jest w tym prawdy bo praktyce jest inaczej

Wg ETKI dla wersji benzynowej zmiana nastąpiła od maja 2001. W przypadku diesla 2.5 tdi były jeszcze jakieś zmiany w czerwcu 2002 roku. Ważny jest VIN auta.

Tak jak pisałem wcześniej nie ma rozróżnienia wersji UK/EU więc prośba do forumowiczów by nie powtarzali swoich błędnych domysłów.

Edytowane przez bobikos

Opublikowano

według etki ten numer pływaka lewego co mam czyli 8E0201317N był stosowany od 04.01 do 12.04 i właśnie od numeru nadwozia F 8E-2-020 001>> oraz był stosowany w nadwoziach z silnikami V8 więc chyba nie muszę kupować pływaków

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano

Gdyby ktoś miał komplet z jednego auta do a4 b6 1.8T 2001r to niech napisze na pw, podam namiary na kolegę jest pewnym kupcem.

Opublikowano

Gdyby ktoś miał komplet z jednego auta do a4 b6 1.8T 2001r to niech napisze na pw, podam namiary na kolegę jest pewnym kupcem.

Będę miał, ale z B7 2,0TFSI. Nie wiem, czy ma to jakieś większe znaczenie.