Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakiej firmy wahacze polecacie do Audi?

WAHACZE W NASZYCH A4 753 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie wahacze polecacie ?

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga na te ms .z ciekawosci wzielismy taki na stół i młotkiem uderzony to połamał sie w 2 miejscach . Gdzie w trw walony mlotem 5kg nawet ciezko go bylo wygiac. Na dół nie polecam tego zakladac .szkoda ryzykowac . to juz jakiegos dachsztejna dolnego ciezej bylo zlamac mimo ze chyba to tez hinol z nazwa niemiecka.

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 873,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Żadna nowina. Cena niska to i ze śmieci robione. Ja miałem brać MS ale go olałem i zbieram na lema.

Opublikowano

Tyle ludzi na nim jeździ i jakoś nic nie pęka i nikt nie narzeka, ja też jeżdżę i nie narzekam wszystko dobrze sie sprawuje. Na tyle co wytrzymują okolo 40tys km w zależności od stylu jazdy i dróg to za ta cenę wybór bardzo dobry. Nie każdego stać na lemy.

Opublikowano

Mnie na lemy nie stać ale dozbieram i je kupie. Jakoś "inni jeżdżą i nie narzekają" mnie nie przekonuje. Trzymałem w łapach jedne i drugie. Porównania nie ma żadnego. Poza tym wożę tym autem bliskie mi osoby także na heblach i zawiasie oszczędzać nie będę. Nie liczę już tego, że mam gwint (ok 60/60) i 225/40 18. Takie MS wytrzymają u mnie może 20 tyś.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Panowie jakie macie opinie na temat wahaczy firmy RTS?

W miejscowym sklepie je strasznie zachwalają, że niby 3 lata gwarancji i nie są takie strasznie drogie.

Do wymianie mam w swojej b5 fl jeden przedni prawy górny wahacz oraz dwa wahacze dolne przednie proste i zastanawiam się której firmy kupić.

Opublikowano

Bierz RTS ja wlasnie je testuje

Opublikowano

A czy jest już ktoś kto je przetestował? Bo jeśli to ta sama china co Master Sport czy Dachstein rozchwytywany na allegro to po co przepłacać?

Opublikowano

Dzik je bardzo chwali i on mi je polecił , to nie china żadna tylko produkcji hiszpanskiej

Opublikowano

Właśnie strasznie mało informacji na temat wahaczy tej firmy RTS, na forum jak przeglądałem opinie były różne

Opublikowano

Bo sa słabo dostępne w Polsce

Opublikowano

No nic zobaczę dokłądnie ile wyjdą mi te 3 wahacze RTS w miejscowej hurtowni i porównam do ceny MS

Opublikowano

Wahacze już zamówione , skusiłem się na RTSy , ( zamówione u kolegi "dzik" którego polecam wszystkim tutaj zgromadzonym , miła atmosfera szybka wysyłka itd :) )
Pierwsze wrażenia takie sobie . Trzymając w jednej ręce oryginalny wahacz wyjęty z samochodu a w drugiej nowy RTS wiadomo niebo a ziemia , ale zobaczymy na co je stać , w końcu cicha woda brzegi rwie . Jak się rozsypią zdam relacje :)

Mam do Was jeszcze jedną prośbę . Mógłby ktoś podesłać link ze śrubami dobrej jakości ( 2 wahacze prawe górne i prawy banan przód ) bo niestety nie było ich w zestawie ;/

Opublikowano

Bierz z ASO

Opublikowano

Też teraz zamówiłem właśnie 3 wahacze RTS i zobaczymy ile są warte :)

Opublikowano

ja zamówiłem jednak 3 wahacze MS od użytkownika Wandej, w poniedziałek/wtorek montaż

Opublikowano

tutaj macie o rts http://www.rts-sa.net/

Opublikowano

Napisałem do ASO Audi odnośnie tych śrub , i łączny koszt śrub do 3 wahaczy to 75 zł brutto ;/
Trochę drogo jak na parę śrubek , da radę to kupić taniej ? Albo skręcić na tych samych ?

Edytowane przez reizen

Opublikowano

Jeśli nie są uszkodzone to bym skręcił na tych samych a jeśli masz obawy (masę zawieszeń żem wymienił i nic się nie odkręciło) np., że nakrętka się odkręci to potraktuj gwint "klejem do śrub". A 75 zeta to niech se ASO w d*** wsadzi. Tu http://allegro.pl/audi-a4-b5-komplet-zestaw-srub-sruby-do-wahaczy-i5188789023.htmljest za tyle...ważne aby twardość była odpowiednia i najdroższe to chyba za 99 na allegro widziałem (komplet).

:wink:

Opublikowano

Siemka, zamówiłem zestaw wahaczy MS. Nurtuje mnie jedno pytanie - w dolnych tylnych wahaczach (bananach) jest luz na sworzniu - mogę główką sworznia ruszać na boki bez użycia większej siły. W reszcie wahaczy sworzeń ani drgnie. Czy to normalne? Czy mam reklamować produkt?

Opublikowano

Raczej