mpg84 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam. Mam taki problem, że jak puszczam gaz na luzie lub przy wciśniętym sprzęgle, to w zakresie 1200 - 1600 coś zaczyna buczeć, wyć, czy jak to tam nazwać ;p Na biegu nie wiem, czy występuje to zjawisko, bo staram się tak nisko nie schodzić z obrotami. Ostatnio jak stałem na parkingu i wcisnąłem lekko gaz, tak żeby miał te 1200 - 1600 obrotów też wył, dopóki nie dodałem więcej gazu lub go nie puściłem... Wiecie co to może być ??? [br]Dopisany: 04 Styczeń 2010, 21:38_________________________________________________Sprawdziłem na biegu. Tak samo...
Wandej Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam. Mam taki problem, że jak puszczam gaz na luzie lub przy wciśniętym sprzęgle, to w zakresie 1200 - 1600 coś zaczyna buczeć, wyć, czy jak to tam nazwać ;p Na biegu nie wiem, czy występuje to zjawisko, bo staram się tak nisko nie schodzić z obrotami. Ostatnio jak stałem na parkingu i wcisnąłem lekko gaz, tak żeby miał te 1200 - 1600 obrotów też wył, dopóki nie dodałem więcej gazu lub go nie puściłem... Wiecie co to może być ??? [br]Dopisany: 04 Styczeń 2010, 21:38_________________________________________________Sprawdziłem na biegu. Tak samo... ale to przyjemny dźwięk?? Bo ADR tak ma że jak schodzi z obrotów to w pewnym zakresie ładnie mruczy :naughty:Albo po prostu tłumik
grzesiek88 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 mi tak świszczy po wymianie rozrządu fajny dzwięk
mpg84 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2010 To jest taki dźwięk, jak w niektórych samochodach przy cofaniu z większą prędkością ( zwłaszcza polonezach ;p )
Wandej Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 To jest taki dźwięk, jak w niektórych samochodach przy cofaniu z większą prędkością ( zwłaszcza polonezach ;p ) nie każdy jeździł polonezem Ja bym stawiał jednak na jakąś nieszczelność w wydechu
rafi_a4 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 ciezko powiedziec moze nagraj ten dzwiek
tymonA4 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 mi tak świszczy po wymianie rozrządu fajny dzwięk może to być rolka albo napinacz kiedy robiłeś rozrząd
mpg84 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2010 też tak mi się wydaje, że to rolka albo napinacz, Poprzedni właściciel wymieniał przy 175 tys. teraz jest 197 tys., ale pewnie założył nowy pasek na mocno zużyte rolki. Wczoraj zauważyłem ciekawe zjawisko po zaparkowaniu ( 5 minut wjeżdżania w zaspę ) silnik cykał jak diesel ;] dosłownie robił cyk cyk cyk cyk....
tymonA4 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 to może być zawór koło przepływki on tak cyka
loco87 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 albo kompensatory luzu zaworowego...
mpg84 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2010 O rzesz ku... ja pie... . :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: sprawdziłem poziom oleju 0 0 0 0 nulllllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj słyszałem jak o coś zawadziłem, ale żeby aż miska poszła... Ta pier... kontrolka od ciśnienia oleju nawet się nie zaświeciła !!!!! Teraz już wiem dlaczego jak diesel pracuje... co o tym myślicie kontrolka nie działa, czy może jakimś cudem ciśnienie oleju było jeszcze w granicach normy ??? pewnie silnik do wymiany...
tymonA4 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 kontrolka to tylko kontrolka może nie będzie tak źle
Labiel Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 A czy przy przekręceniu kluczyka w stacyjce kontrolka od oleju świeciła ci się?
mpg84 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2010 Jakby się nie świeciała przy odpalaniu, to bym nie pisał bo jasna sprawa, że nie działa. W każdym razie będe pisał co i jak. Niedługo wszystko się wyjaśni. Jak będzie ok po naprawie miski i zalaniu nowego oleju to oto mój rekord jazdy bez oleju --> 15 km <-- ktoś staje do walki w tych zawodach ?? Słyszałem o przypadkach, że silnik stawał i po zalaniu olejem wszystko wracało do normy. U mnie silnik normalnie odpalał więc jestem dobrej myśli. Nadzieja jest matką głupich ;p
tymonA4 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 będzie dobrze ale buczenie było :gwizdanie:
mpg84 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2010 Jest już wstępna diagnoza po wycieku oleju. Jak na razie wszystko ok, silnik przestał klekotać Zoboczymy za jakiś czas, czy nie bierze oleju.
tymonA4 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 nie powinien ile ci to kosztowało
Rekomendowane odpowiedzi