kami050 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam , chce was zapytac jak to jest z myciem samochodu w zimie na myjni automatycznej , czy nie rysuje ona lakieru , czy relingi nie przeszkadzaja oraz czy skladac lusterka , chce was zapytac rowniez co sadzicie o myciu spodu /podwozia na tejze myjni ,czy jest ono skuteczne i czy nie bedzie rdzewial spod pod silnikiem i czy nie zerwie "baranka" pod spodem ,dzieki za odpowiedzi ,pozdrawiam
GRYFI Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 odradzam myjnie automatyczne - niszczą lakier lepiej jedź na ręczną i zrobią ci to samo
Pawlo 2004 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam , chce was zapytac jak to jest z myciem samochodu w zimie na myjni automatycznej , czy nie rysuje ona lakieru , czy relingi nie przeszkadzaja oraz czy skladac lusterka- Tak rysują lakier- relingi nie przeszkadzają - tak trzeba składać, pracownicy myjni sami to nawet robią. chce was zapytac rowniez co sadzicie o myciu spodu /podwozia na tejze myjni ,czy jest ono skuteczne i czy nie bedzie rdzewial spod pod silnikiem- A rdzewieje ci spód jak pada deszcz?? sam sobie odpowiedzczy nie zerwie "baranka" pod spodemTo pytanie rozkłada mnie na łopadki ale odpowiem zeby nie było. to jest niemożliwe.
GRYFI Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 no i masz odpowiedzi wszystko tylko nie myjnie automatyczne
PIXI Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Nigdy automatycznej myjni wiemy że taniej i szybciej ale ręczna jest najbezpieczniejsza dla lakieru ale jeśli chcesz oszczędzić parę złoty to proszę bardzo ....co do podwozia to umyjesz na wiosnę , pytasz gdzie - działka , lewarek , wąż , woda , szczota i ogień ....ale moim zdaniem to nie potrzebne
Pawlo 2004 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 a podwozie gdzie umyc? A na co ty chcesz je myć?? To jest nie potrzebne! a jeśli juz tak bardzo to chcesz zrobić to mozesz jechać na myjnie bezdotykowe karchera i tam jakoś umyć z grubsza podwozie ale nie widze w tym najmniejszego sensu.
dziadek Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 a podwozie gdzie umyc? A na co ty chcesz je myć?? Sól kolega chce zmyć ale to raczej na wiosnę ja bym zrobił nie teraz...
Pawlo 2004 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 a podwozie gdzie umyc? A na co ty chcesz je myć?? Sól kolega chce zmyć ale to raczej na wiosnę ja bym zrobił nie teraz... Domyslam sie, że chodzi mu o sól ale nie znam ludzi którzy by to robili, no moze troszeczke z grubsza ktoś to robi tak jak napisałem wyżej za pomoca myjki ciśnieniowej ale zeby z tym szaleć co sezon Od spodu jest więcej plastików niż blachy a jak juz jest blacha to pokryta gróbą ilościa masy gómowej więc sól na to nie działa.
dziadek Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 a podwozie gdzie umyc? A na co ty chcesz je myć?? Sól kolega chce zmyć ale to raczej na wiosnę ja bym zrobił nie teraz... Domyslam sie, że chodzi mu o sól ale nie znam ludzi którzy by to robili, no moze troszeczke z grubsza ktoś to robi tak jak napisałem wyżej za pomoca myjki ciśnieniowej ale zeby z tym szaleć co sezon Od spodu jest więcej plastików niż blachy a jak juz jest blacha to pokryta gróbą ilościa masy gómowej więc sól na to nie działa. Ja tam myję podwozie zawsze po zimie... Potrzebne czy niepotrzebne napewno nie zaszkodzi a drogie nie jest...
wuju Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 a podwozie gdzie umyc? A na co ty chcesz je myć?? Sól kolega chce zmyć ale to raczej na wiosnę ja bym zrobił nie teraz... Domyslam sie, że chodzi mu o sól ale nie znam ludzi którzy by to robili, no moze troszeczke z grubsza ktoś to robi tak jak napisałem wyżej za pomoca myjki ciśnieniowej ale zeby z tym szaleć co sezon Od spodu jest więcej plastików niż blachy a jak juz jest blacha to pokryta gróbą ilościa masy gómowej więc sól na to nie działa. Ja tam myję podwozie zawsze po zimie... Potrzebne czy niepotrzebne napewno nie zaszkodzi a drogie nie jest... na wiosnę pojeździć trochę po kałużach i to samo co myjka ciśnieniowa
Slawko 08 Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 Wystarczy pojezdzic jak bedzie padal deszcz i woda wyprze wszystkie zimowe pozostalosci...
Miszka82 Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 ja jadę zawsze na bezdotyk i kładę się z lancą na ziemi i myję podwozie, poważnie
KOval81 Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 A ja radzę pojechać na myjnię ręczną, na której z reguły (zaznaczam, bo nie na każdej) jest stanowisko do mycia podwozi. Umycie raz w roku niczemu przecież Panowie nie zaszkodzi, a przynajmniej wyczyści wszelki syf z osłon i zakamarków. Myjni automatycznej nie polecam z własnego doświadczenia - po zakupie chciałem mieć czyściutkie auto, pojechałem w nocy na automat, a rano widziałem w słońcu piękne kola na błotnikach. Wiosna objawi się polerką najprawdopodobniej.
Tedi35 Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 Myjnie automatyczna TAK ale pod warunkiem ze jest Karcher do wcześniejszego dokładnego spłukania wszelakiego piasku. U mnie w miescie tak jest. Innych myjni nie uznaję a szczegolnie bez dokładnego zmycia piasku.
pesik87 Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 u mnie to samo.. najpierw na myjce automatycznej myją samochód ciśnieniowa.. a potem dopiero pod maszynę..
Rekomendowane odpowiedzi