Opublikowano 11 Października 201015 l witam klubowiczow mam takie male pytanko szukam i czytam :> spolszczenia do RNS-e ma ktos moze takie cos tylko dzialajacego???? :-)
Opublikowano 11 Października 201015 l witam klubowiczow mam takie male pytanko szukam i czytam :> spolszczenia do RNS-e ma ktos moze takie cos tylko dzialajacego???? :-) czaki22
Opublikowano 11 Października 201015 l witam klubowiczow mam takie male pytanko szukam i czytam :> spolszczenia do RNS-e ma ktos moze takie cos tylko dzialajacego???? :-) ja mam
Opublikowano 11 Października 201015 l witam klubowiczow mam takie male pytanko szukam i czytam :> spolszczenia do RNS-e ma ktos moze takie cos tylko dzialajacego???? :-) ja mam http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=152230.0 poczytaj
Opublikowano 12 Października 201015 l Mam pytanie: Kupiłem wkońcu RNS-e. Nie mogę się już doczekać montażu, ale... Obecnie mam podłączonego BNS 5.0, więc już najgorsze za mną. Jednak wiem z tego co montowałem wcześniej iż nie mam podpiętej k-line do złącza BNS. Pociągnąłem jedynie CAN High i Low do radia bo fabrycznie nawet tego nie miałem. W związku z tym czy po Can'ach da się zakodować RNS-e czy trzeba mieć linie diagnostyczną. Jeśli tak to wystarczy że pociągnę te k-line bezpośrednio z złącza pod kierownicą do radia do odpowiedniego miejsca i by hulało?
Opublikowano 12 Października 201015 l po canach nic nie zakodujesz to jest tylko przepływ informacji radio - zegary i inne komputerki k-line powinieneś mieć już przy swoim bns a jak nie ciągnij z gniazda diagnostycznego
Opublikowano 12 Października 201015 l aha to wszystko już wiem. Myślałem że obędzie się bez kolejnego druciarstwa no ale:) Podpowiecie jeszcze który pin w złączu diagnostycznym to linia-K ? Ma ktoś schemat pinów złącza do b6 2001?
Opublikowano 12 Października 201015 l zajrzyj do gnazda powinien tam być 1 zielony kabelek nie pamiętam w którym miejscu to powinna być k-line
Opublikowano 12 Października 201015 l Mam pytanie: Kupiłem wkońcu RNS-e. Nie mogę się już doczekać montażu, ale... Obecnie mam podłączonego BNS 5.0, więc już najgorsze za mną. Jednak wiem z tego co montowałem wcześniej iż nie mam podpiętej k-line do złącza BNS. Pociągnąłem jedynie CAN High i Low do radia bo fabrycznie nawet tego nie miałem. W związku z tym czy po Can'ach da się zakodować RNS-e czy trzeba mieć linie diagnostyczną. Jeśli tak to wystarczy że pociągnę te k-line bezpośrednio z złącza pod kierownicą do radia do odpowiedniego miejsca i by hulało? najbliżej masz K-line w klimatroniku, bodajże czarna wtyczka i zielono czerwony przewód
Opublikowano 18 Października 201015 l Koledzy prosbe mam i od razu z gory pisze ze przejrzalem pobieznie a wyszukiwalem na milion sposobow i nic nie znalazlem mam juz wszystko wyrezane :> tunel zmieniony rns-e hula pieknie wszystko idealnie dzieki Czaki Siemian i Tolek :notworthy: :notworthy: ale do tego zeby wszystko bylo idealne brakowalo popielniczki 2DIN i stad pytanie.. jak zamontowac popielniczke 2din? wsadzam i wsadzam i nie chce wejsc.. 2din jest szersza w tylnej(niewidocznej) czesci i wyzsza od 1Dinowej ma wiecej wg mnie niepotrzebnych plastikow z tylu w zwiazku z tym.. robil to ktos ostatnio jest na to jakis knif? mam nadz ze nie trzeba demontowac klimatronica bo oddalem wyjmaki kumplowi w piatek dzieki za cierpliwosc i pomoc..
Opublikowano 18 Października 201015 l seves a nie lepiej do mnie tyrknąć a nie pisać od razu na forum? :decayed: Trzeba podpiłować takie dwa plasticzki w tunelu. Trzeba wyciągać klimatronik. Robiłem to u mnie 2 miesiące temu... Podjedzcie to wam to zrobie
Opublikowano 18 Października 201015 l seves a nie lepiej do mnie tyrknąć a nie pisać od razu na forum? :decayed: Trzeba podpiłować takie dwa plasticzki w tunelu. Trzeba wyciągać klimatronik. Robiłem to u mnie 2 miesiące temu... Podjedzcie to wam to zrobie Asz kur chcialem cos se sam zrobic i znowu bania :gwizdanie: dzieki Siemian podjedziemy moze z Tolkiem na 2auta razem z ta podsufitka co? i moze bys mi odsprzedal te lampki bo ty nie masz ich juz gdzie wkladac przy okazji pokaze Ci dekory carbon made in SeveS :polew: dobra koniec OT dzieki jeszcze raz Siemian
Opublikowano 18 Października 201015 l przyjezdzajcie to wszystko porobimy :decayed: dekory carbon made in SeveS... ..hmmm nie chce myśleć gdzie sobie je wkłałeś :polew: :polew: :polew:
Opublikowano 21 Października 201015 l Panowie pomocy :wallbash:może ktoś wie czemu po podłączeniu CANów RNSe za każdym razem gdy ją włączam woła PIN?Jak CANy odepnę już go nie woła ale klawisze nie podświetlają się ;(
Opublikowano 21 Października 201015 l W navi nic nie udało mi się zakodować,chyba za marny Vag bo się nie łączy z RNS-E kodowałem licznik i nic to nie dało,w kanałach licznika miałem 60 wartość 1025,61 wartość 4352,62 wartość 0,pozmieniałem odpowiednio 60-1024,61-256,62-21 jedynie co się zmieniło to to,że spalanie na FISie wzrosło do 51,7litra hehe,chwilowe i średnie,więc wróciłem do starych ustawień.Jakie kupić urządzonko aby się połączyć z RNS-E?Myślicie ,że to wina kodowania samej Navi,że woła PINa przy każdym uruchomieniu?
Opublikowano 22 Października 201015 l Autor a jaki masz zegar w tej A6 ? Z pełnym fisem i zegarkiem cyfrowym ?
Opublikowano 22 Października 201015 l Zegary mam VDO 12 coś tam,z pełnym FISem i cyfrowym zegarkiem znaczy na wyświetlaczu,model z VINu auta to 2001 produkcja koniec roku 2000.