Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. kupiłem rns-e i zamontowałem w mojej b7. miałem montowany moduł w serwisie do radia concert. Podłączyłem teraz do rns-e i wszystko działa oprócz ( mnie słyszą a ja nie słyszę nikogo oraz nie ma dzwięku dzwonienia. na wyświetlaczu podczas dzwonienia pojawia mi sie znaczek z głośnikiem nute. Czy ktoś wie jaka jest przyczyna braku głosu? dodam jeszcze że podczas dzwonienia na desce pojawia się napis phone muzyka się wycisza i pojawia się nute.

Proszę o pomoc. Nie posiadam kierownicy ze sterowaniem!

Podłączenie BT do Concerta i do RNS-E się minimalnie różni. Trzeba przepiąc pare pinów.

Pisz do Maxito bo on miał ten sam problem. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

witam all:) wiec szukam i szukam i znalesc nic nie moge:/ posiadam w aucie RNS-E i co ciekawe nie moge wlaczyc telefonu !! jak naciskam na klawisz TEL wyskakuje napis telefon jest nie zainstalowany!! i to by bylo na tyle . Co kolwiek chce zrobic nic nie dziala wogole nieda sie nic ustawic .Probowalem juz wszystkiego i nic . Kierownica nie jest wielofunkcyjna chce dodac . Czy ktos wie moze co zrobic zeby to ruszylo?? moze jakies kable potrzebne czy jak ??

Opublikowano

A masz moduł telefonu?? :decayed:

Opublikowano

dobre pytanie :)) a co to jest gdzie tego szukac itp ?? wiem tyle ze wyswietla .....phone is not installed...... i tyle :/ na tym konczy sie moja wiedza :(

Opublikowano

no czyli nie masz modułu. Żeby mieć tel. musisz dokupić moduł i wiązke. Koszt. ok 500-700zł

Opublikowano

hahah dobre :)) mam jakis posrany zestaw glosnomowiacy BURY ale musze dokupic adapter zeby to dzialalo wiec lepiej zainwestowac i kupic modul . A gdzie go znalesc wiesz moze ??

Opublikowano

oryginalnie jest pod wykładziną pod nogami pasażera.

Opublikowano

dzieki za info. jutro sprawdze a jesli nie bede mial to mam taki dobry szrot ktory handluje tylko niemcami i ma takie zabawki wiec pewnie za jakies 40-50 funa kupie :)

Opublikowano

czy ktoś może odpowiedzieć mi na takie pytanie. W Engineering Mode w zakładce Audio jest możliwość ustawienia equalizera. Domyślnie jest u mnie 1 ale jak zmienię na 3 to duuuzo lepiej gra. Niestety po wyłączeniu radia wartość powrotem wraca na 1. Czy jakoś można to zmienić trwale w ustawieniach radia??

Opublikowano

a sparowales telefon z autem bo jesli nie majac modul tez nie bezdie dzialac !!!

Opublikowano

czy ktoś może odpowiedzieć mi na takie pytanie. W Engineering Mode w zakładce Audio jest możliwość ustawienia equalizera. Domyślnie jest u mnie 1 ale jak zmienię na 3 to duuuzo lepiej gra. Niestety po wyłączeniu radia wartość powrotem wraca na 1. Czy jakoś można to zmienić trwale w ustawieniach radia??

może zmiany wprowadzane w EM są adekwatne do kodowania:

STG 56 (Radio-/Navigationssystem) auswählen

STG Codierung -> Funktion 07

0xx?xxx: Klangcharakteristik

0 - lineare Klangcharakteristik

1 - Audi A4 (8E - ab MJ 2004)

2 - Audi A6 (4B)

3 - Audi A4 Cabriolet (8E - ab MJ 2004)

4 - Audi TT (8J)

5 - Audi A3 (8P)

9 - Bose Soundsystem

Opublikowano

nie nie, sprawdzałem to kiedyś. Nie ma to przełożenia na EM.

A prawda jest taka (sprawdzone na paru autach) że najlepiej RNS gra na ustawieniu nie BOSE a lineare Klangcharakteristik czyli 0.

Opublikowano

nie nie, sprawdzałem to kiedyś. Nie ma to przełożenia na EM.

A prawda jest taka (sprawdzone na paru autach) że najlepiej RNS gra na ustawieniu nie BOSE a lineare Klangcharakteristik czyli 0.

To sprawdzę czy faktycznie jest jak piszesz ale dziwi mnie to ze EM ma opcje Equalizera a nie ma jej fizycznie w ustawieniach radia i nie da się jakoś zakodować na stałe innej wartości.

Opublikowano

EM jest tylko do podgladu i testow nie bedzeie dzaialac na stale bo nie zapisuje w bootromie pamieci

Opublikowano

Panowie może ktoś się orientuje,dlaczego w moim A6 C5 nie działa sterowanie RNS-E z kierownicy?Jak miałem Navi plus to wszystko działało,a teraz kiera nie działa,robiłem kodowanie na sterowanie z kiery i nic :(.Może trzeba jakiś przekaźnik czy coś w tym stylu?Proszę o pomoc.

Opublikowano

Panowie mam taki problem.Zakupilem w srode drugiego rns.

Podlaczyl i niby wszystko smiga.Ale...

Nie wyszukuje automatycznie stacji.Wczesniej na ekrtanie glownym mialem wszystkie dostepne stacje.Teraz musze wyszykac przez przycisk szukaj.NO i wydaje mi sie,ze slabiej odbiera.Co to moze byc??

Opublikowano

Podłączyłeś dwie anteny z tyłu?

Opublikowano

Po cichu na to licze.Podlaczym mi na szybko gosciu co kupowalem u niego rns.Nie wiem czy przy kradzieze nic nie zostalo uszkodzone.Nie mam wyjmakow.Probowalem pilniczkami,ale cos nie idzie mi. Jakies instrukcje?

Opublikowano
  • Autor

wrclaguna :notworthy: roboty ale wg mnie i tak szybciej jest przełożyć front jak bawić się z przekaźnikami :decayed::wink4: