Opublikowano 23 Października 201015 l witam , od kilku godzin jestem szczęśliwym posiadaczem rns wszystko pięknie ładnie tylko mój telefon łączy sie z ori BT lecz ja w głośnikach nic nie słyszę o co cho??? w poprzednim radiu concertII nie było tego problemu ktoś pomoże??? ;(
Opublikowano 23 Października 201015 l witam , od kilku godzin jestem szczęśliwym posiadaczem rns wszystko pięknie ładnie tylko mój telefon łączy sie z ori BT lecz ja w głośnikach nic nie słyszę o co cho??? w poprzednim radiu concertII nie było tego problemu ktoś pomoże??? ;( przekodowales navi??? no i bt w razie potrzeby mniemam ze micro masz prawidlowo podlaczone i ze tak bylo ze starym radiem ze smigalo na tych ustawieniach -- jedynie co sprawdz jakie masz ustawienia bt bez sdsa powinny byc 0001811 rnse jest zalezne od wypasu w aucie bose itp jak bedziesz mial vaga 908 to tam pieknie wyswietla dostepne komendy wystarczy sobie powybierac co masz i powinno smigac no i w rnse poustawiaj w setup glosnosci
Opublikowano 24 Października 201015 l niestety nie kodowałem jeszcze narazie podłączyłem tak na szybko bo klimatronika szukam. "rnse poustawiaj w setup glosnosci " - czy mógłbys jaśniej bo nie bardzo kumam co mam zrobić
Opublikowano 24 Października 201015 l niestety nie kodowałem jeszcze narazie podłączyłem tak na szybko bo klimatronika szukam. "rnse poustawiaj w setup glosnosci " - czy mógłbys jaśniej bo nie bardzo kumam co mam zrobić jak nie przekodowales to nie ma prawa chodzic jesli ma inne kodowanie to chyba jasne w setup ustawiasz glosnosci poszczegolnych funkcji jak navi telefon i sds najpierw przekoduj wlasciwie navi bo jak byla z auta ktore mialo bose albo jakas inna konfiguracje to nie bedzie chodzilo i finito!
Opublikowano 24 Października 201015 l niestety nie kodowałem jeszcze narazie podłączyłem tak na szybko bo klimatronika szukam. "rnse poustawiaj w setup glosnosci " - czy mógłbys jaśniej bo nie bardzo kumam co mam zrobić jak nie przekodowales to nie ma prawa chodzic jesli ma inne kodowanie to chyba jasn w setup ustawiasz glosnosci poszczegolnych funkcji jak navi telefon i s najpierw przekoduj wlasciwie navi bo jak byla z auta ktore mialo bose albo jakas inna konfiguracje to nie bedzie chodzilo i finito! ziomek i to wystarczy bez rozcinania kabli jakiś przełączeń?
Opublikowano 24 Października 201015 l niestety nie kodowałem jeszcze narazie podłączyłem tak na szybko bo klimatronika szukam. "rnse poustawiaj w setup glosnosci " - czy mógłbys jaśniej bo nie bardzo kumam co mam zrobić jak nie przekodowales to nie ma prawa chodzic jesli ma inne kodowanie to chyba jasn w setup ustawiasz glosnosci poszczegolnych funkcji jak navi telefon i s najpierw przekoduj wlasciwie navi bo jak byla z auta ktore mialo bose albo jakas inna konfiguracje to nie bedzie chodzilo i finito! ziomek i to wystarczy bez rozcinania kabli jakiś przełączeń? zaczynasz od d*py strony zrob kodowanie a potem postuj czy cos ci dziala lub nie bo tak zasmiecasz temat wydaje mi sie ze we wczesniejszych wypowiedziach jasno sie wyrazilem???
Opublikowano 26 Października 201015 l kable do Tunera TV http://www.naviservice.com.pl/?item=83&t=1288104353 http://www.naviservice.com.pl/?item=140&t=1288104494 http://www.naviservice.com.pl/?item=125&t=1288104378
Opublikowano 2 Listopada 201015 l opcja "szukaj" na tym forum to porażka a temat rzeka wiec przepraszam ze zapytam jeżeli już było wcześniej Czy kupując RNS-E z US potrzeba jakiś specjalnych kodowań lub innych zabiegów??
Opublikowano 2 Listopada 201015 l opcja "szukaj" na tym forum to porażka a temat rzeka wiec przepraszam ze zapytam jeżeli już było wcześniej Czy kupując RNS-E z US potrzeba jakiś specjalnych kodowań lub innych zabiegów?? zmiana softu. robilem cos takiego
Opublikowano 2 Listopada 201015 l opcja "szukaj" na tym forum to porażka a temat rzeka wiec przepraszam ze zapytam jeżeli już było wcześniej Czy kupując RNS-E z US potrzeba jakiś specjalnych kodowań lub innych zabiegów?? RNS-E z US sprzętowo różni się tylko jednym napisem na klawiszu multimedialnym. Poza tym to dokładnie taki sam sprzęt. Oczywiście żeby działała u nas poprawnie trzeba ją odpowiednio przekodować. W przeciwnym razie nie będzie czytać płyt z mpami europejskimi i nie będzie odbierać wszystkich stacji FM.
Opublikowano 2 Listopada 201015 l ok a czy jest gdzieś jakiś pełny opis jak przerobić navi w fisie B7 na RNS-E i czy każda RNS-E Będzie obsługiwać SDS-A i BT
Opublikowano 2 Listopada 201015 l jak przerobić? PRzecież to dwa oddzielne urządzenia. Obsługiwać BT będzie jeśli dokupisz moduł BT i podłączysz. SDS też będzie działał, zależy od wgranego softu.
Opublikowano 2 Listopada 201015 l nie do końca precyzyjnie się zapytałem mam już ori BT oraz Multi kierownice Do tego navi w fis-ie obsługiwana takim pokrętłem kolo łokietnika. A teraz chce zainstalować RNS tak żeby obsługiwał wszystko.
Opublikowano 2 Listopada 201015 l nie do końca precyzyjnie się zapytałem mam już ori BT oraz Multi kierownice Do tego navi w fis-ie obsługiwana takim pokrętłem kolo łokietnika. A teraz chce zainstalować RNS tak żeby obsługiwał wszystko. Taka operacja jest jak najbardziej możliwa.
Opublikowano 4 Listopada 201015 l Witam . jakiś czas temu posiadałem w swoim Audi A4 B6 nawigacje RNS-D ale ostatnio skradziono mi ja wraz z zmieniarką.. :/ teraz chciałbym kupi nową i czy jest możliwośc zamontowania zamiast RNS-D nowszą RNS-E ? oraz czy opłaca sie taka zamiana, czy nie bedzie problemów z tym. Auto mam z 2003 r. dziekuje i pozdrawiam
Opublikowano 4 Listopada 201015 l Autor bez problemu, trzeba tylko przełożyć CANy i zamontować adapter ISO2 oraz antenowy
Opublikowano 5 Listopada 201015 l Dziś kurierem przyjechała do mnie RNS miała być z przejściówką ale chyba coś nie wyszło Dos talem takie coś trochę chyba wybrakowane Z tego co widzę to brakuje dwóch złączy w tej kostce. Da się coś z tym zrobić czy można tym tylko w szpaki rzucać ???? Najgorsze ze skasował mnie za to 45zl :gwizdanie: jak by nie było przejściówka jest