Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam klubowiczow

mam takie male pytanko szukam i czytam :> spolszczenia do RNS-e ma ktos moze takie cos tylko dzialajacego???? :-)

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

witam klubowiczow

mam takie male pytanko szukam i czytam :> spolszczenia do RNS-e ma ktos moze takie cos tylko dzialajacego???? :-)

czaki22

Opublikowano

witam klubowiczow

ja mam

Opublikowano

witam klubowiczow

ja mam

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=152230.0 poczytaj :naughty:

Opublikowano

Mam pytanie:

Kupiłem wkońcu RNS-e. Nie mogę się już doczekać montażu, ale...

Obecnie mam podłączonego BNS 5.0, więc już najgorsze za mną. Jednak wiem z tego co montowałem wcześniej iż nie mam podpiętej k-line do złącza BNS. Pociągnąłem jedynie CAN High i Low do radia bo fabrycznie nawet tego nie miałem. W związku z tym czy po Can'ach da się zakodować RNS-e czy trzeba mieć linie diagnostyczną. Jeśli tak to wystarczy że pociągnę te k-line bezpośrednio z złącza pod kierownicą do radia do odpowiedniego miejsca i by hulało?

Opublikowano

po canach nic nie zakodujesz to jest tylko przepływ informacji radio - zegary i inne komputerki

k-line powinieneś mieć już przy swoim bns a jak nie ciągnij z gniazda diagnostycznego

Opublikowano

aha to wszystko już wiem. Myślałem że obędzie się bez kolejnego druciarstwa no ale:)

Podpowiecie jeszcze który pin w złączu diagnostycznym to linia-K ? Ma ktoś schemat pinów złącza do b6 2001?

Opublikowano

zajrzyj do gnazda powinien tam być 1 zielony kabelek nie pamiętam w którym miejscu :mysli:

to powinna być k-line

Opublikowano

Mam pytanie:

Kupiłem wkońcu RNS-e. Nie mogę się już doczekać montażu, ale...

Obecnie mam podłączonego BNS 5.0, więc już najgorsze za mną. Jednak wiem z tego co montowałem wcześniej iż nie mam podpiętej k-line do złącza BNS. Pociągnąłem jedynie CAN High i Low do radia bo fabrycznie nawet tego nie miałem. W związku z tym czy po Can'ach da się zakodować RNS-e czy trzeba mieć linie diagnostyczną. Jeśli tak to wystarczy że pociągnę te k-line bezpośrednio z złącza pod kierownicą do radia do odpowiedniego miejsca i by hulało?

najbliżej masz K-line w klimatroniku, bodajże czarna wtyczka i zielono czerwony przewód :)

Opublikowano

ooo to by mi znacznie ułatwiło sprawę:)

danke szenke:)

Opublikowano

Koledzy prosbe mam i od razu z gory pisze ze przejrzalem pobieznie a wyszukiwalem na milion sposobow i nic nie znalazlem :(

mam juz wszystko wyrezane :> tunel zmieniony rns-e hula pieknie wszystko idealnie dzieki Czaki Siemian i Tolek :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

ale do tego zeby wszystko bylo idealne brakowalo popielniczki 2DIN i stad pytanie.. jak zamontowac popielniczke 2din? wsadzam i wsadzam i nie chce wejsc.. 2din jest szersza w tylnej(niewidocznej) czesci i wyzsza od 1Dinowej ma wiecej wg mnie niepotrzebnych plastikow z tylu w zwiazku z tym.. robil to ktos ostatnio jest na to jakis knif? mam nadz ze nie trzeba demontowac klimatronica bo oddalem wyjmaki kumplowi w piatek :wallbash:

dzieki za cierpliwosc i pomoc..

Opublikowano

seves a nie lepiej do mnie tyrknąć a nie pisać od razu na forum? :decayed: :decayed: :wink4::tongue4: Trzeba podpiłować takie dwa plasticzki w tunelu. Trzeba wyciągać klimatronik. Robiłem to u mnie 2 miesiące temu...

Podjedzcie to wam to zrobie :wink4::)

Opublikowano

seves a nie lepiej do mnie tyrknąć a nie pisać od razu na forum? :decayed: :decayed: :wink4::tongue4: Trzeba podpiłować takie dwa plasticzki w tunelu. Trzeba wyciągać klimatronik. Robiłem to u mnie 2 miesiące temu...

Podjedzcie to wam to zrobie :wink4::)

Asz kur chcialem cos se sam zrobic :P i znowu bania :gwizdanie:

dzieki Siemian :notworthy: podjedziemy moze z Tolkiem na 2auta razem z ta podsufitka co? :naughty:

i moze bys mi odsprzedal te lampki bo ty nie masz ich juz gdzie wkladac :wink4:

przy okazji pokaze Ci dekory carbon made in SeveS :polew: :polew: :polew:

dobra koniec OT

dzieki jeszcze raz Siemian :wink4:

Opublikowano

przyjezdzajcie to wszystko porobimy :decayed: :decayed: :decayed:

dekory carbon made in SeveS...

..hmmm nie chce myśleć gdzie sobie je wkłałeś :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Panowie pomocy :wallbash:może ktoś wie czemu po podłączeniu CANów RNSe za każdym razem gdy ją włączam woła PIN?Jak CANy odepnę już go nie woła ale klawisze nie podświetlają się ;(

Opublikowano

zakodowana odpowiednio???

Opublikowano

W navi nic nie udało mi się zakodować,chyba za marny Vag bo się nie łączy z RNS-E kodowałem licznik i nic to nie dało,w kanałach licznika miałem 60 wartość 1025,61 wartość 4352,62 wartość 0,pozmieniałem odpowiednio 60-1024,61-256,62-21 jedynie co się zmieniło to to,że spalanie na FISie wzrosło do 51,7litra hehe,chwilowe i średnie,więc wróciłem do starych ustawień.Jakie kupić urządzonko aby się połączyć z RNS-E?Myślicie ,że to wina kodowania samej Navi,że woła PINa przy każdym uruchomieniu? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

a jaki masz zegar w tej A6 ? Z pełnym fisem i zegarkiem cyfrowym ?

Opublikowano

Zegary mam VDO 12 coś tam,z pełnym FISem i cyfrowym zegarkiem znaczy na wyświetlaczu,model z VINu auta to 2001 produkcja koniec roku 2000.