Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brakuje dołu,dałeś się zrobić :decayed:

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Brakuje dołu,dałeś się zrobić :decayed:

a da się dokupić te dwie kostki czy lepiej i szybciej będzie kupić nową przejściówkę??

Opublikowano

jak kupisz same kostki w co watpie musisz je spinowac a nie wiem czy nie latwiej jest kupic odrazu nowa przejsciowke

Opublikowano

kupuj przejściówke

Opublikowano

nowa to koszt 65 zł i troszkę inaczej wygląda ale pasuje P&P do Audi w którym nie było wcześniej RNS-E.

Opublikowano

Dobra to nie kombinuje i kupuje przejściówkę i antenę z Naviservis

Opublikowano

Witam . jakiś czas temu posiadałem w swoim Audi A4 B6 nawigacje RNS-D ale ostatnio skradziono mi ja wraz z zmieniarką.. :/

teraz chciałbym kupi nową i czy jest możliwośc zamontowania zamiast RNS-D nowszą RNS-E ? oraz czy opłaca sie taka zamiana, czy nie bedzie problemów z tym.

Auto mam z 2003 r.

dziekuje i pozdrawiam

Ostatnio słyszałem opinię by jak już kupywać RNS-E to od rocznika 2007 w górę - z uwagi na problemy z laserem w starszych egzemplarzach.

Opublikowano

ja miałem navi z 2005 i nigdy nie miałem problemów z laserem :cool1: nawet go nie czyściłem :gwizdanie:

Opublikowano

ja miałem kłopot z laserami z dwoma RNS-E. 2005 i 2006 rok. Co chwile czyścić trzeba bylo by cokolwiek czytało...

Opublikowano

moja padla na gwarancji i zostala wymieniona przez rnse high 2007 :))

Opublikowano

Ja mam problem z wgraniem polskiego menu,mam go już na 10 różnych płytach i nie idzie :mysli:u kumpla poszło bez problemu,więc paliłem na inne płyty i nic,czy to może być wina laseru?raz widzi wersję softu,a nie startuje,a innym razem unknow files,i nie wiem czego się czepić :wallbash:Może ktoś ma ramkę przednią do RNS-E?Dobrze zapłącę lub wymienię,mam od A3 i dopłacę :>,może ktoś wie gdzie to kupić?Wszelkie info cenne.

Opublikowano

Ja mam problem z wgraniem polskiego menu,mam go już na 10 różnych płytach i nie idzie :mysli:u kumpla poszło bez problemu,więc paliłem na inne płyty i nic,czy to może być wina laseru?raz widzi wersję softu,a nie startuje,a innym razem unknow files,i nie wiem czego się czepić :wallbash:Może ktoś ma ramkę przednią do RNS-E?Dobrze zapłącę lub wymienię,mam od A3 i dopłacę :>,może ktoś wie gdzie to kupić?Wszelkie info cenne.

zagadaj do kolegi mystic on ma ramke mialem od niego kupic ale koles mi navi nie przyniosl wiec nie kupilem a wiem ze ma i w dobrej kasie sprzeda

Opublikowano

Heh napisałem do niego ale on pewnie ma ramkę do A4,a ja potrzebuję do A6 C5 nie napisałem tego wcześniej,mój błąd :wallbash:

Opublikowano

Dziś przyszły bety na naviservice i podłączyłem RNS do auta kontrolnie. Po podłączeniu PIN etc no i wualaaa wszystko pięknie się uruchomiło Radio Navi SD po przełożeniu kabelków od DX-a odpalił Bluetooth. Wszystko pięknie wyświetla FIS Nawet Audio HK odpaliło bez problemu wszystko to bez tykania VAG!! Jedyne co mnie zastanawia to menu w radiu mam po Polskiemu a pani z bluetooth gada po niemiecku.

Opublikowano

..możesz przekodować BT i będzie gadała po angielsku po polskiemu oczywiście nie da rady

Opublikowano

Siema, mam kilka pytań co do RNS-E

- nie pokazuje mi wskazówek trasy na FIS... jakies pomysły co jest? tytuły mp3, rds itp widzi i czyta.

- czasami występuje małe opóźnienie - przesuniećie w pozycji na mapie... np ja stoje na skrzyżowaniu a RNS-E pokazuje że jestem 30m za mną...

Satelit łapie minimum 5... najczęściej 7

- Czy w trybie nocnym na brązowym lub szarym tle, jeak się wpatrzycie to widac lekkie, bardzo lekkie falowanie obrazu (jak za niskie odświeżanie na ekranie komputerze PC)?

- mam wrażewnie że jest jakiś problem z działaniem BT, na Concercie II łączył się bez problemu, tutaj na RNS ma jakies opory, potrafi też sam się rozłączyć

- RNS nie czyta niektórytch mp3 z CD... tzn całych płyt z mp3 nie widzi... niektórych płyt.

Opublikowano

Siema, mam kilka pytań co do RNS-E

- nie pokazuje mi wskazówek trasy na FIS... jakies pomysły co jest? tytuły mp3, rds itp widzi i czyta.

- czasami występuje małe opóźnienie - przesuniećie w pozycji na mapie... np ja stoje na skrzyżowaniu a RNS-E pokazuje że jestem 30m za mną...

Satelit łapie minimum 5... najczęściej 7

- Czy w trybie nocnym na brązowym lub szarym tle, jeak się wpatrzycie to widac lekkie, bardzo lekkie falowanie obrazu (jak za niskie odświeżanie na ekranie komputerze PC)?

- mam wrażewnie że jest jakiś problem z działaniem BT, na Concercie II łączył się bez problemu, tutaj na RNS ma jakies opory, potrafi też sam się rozłączyć

- RNS nie czyta niektórytch mp3 z CD... tzn całych płyt z mp3 nie widzi... niektórych płyt.

po pierwsz zakodowałeś navi w zegarach??? jeśli nie to nie pokaże trasy na fisie

po drugie zmieniłeś w adaptacjach navi rozmiar kół??? jeśli nie to będzie cie tak oszukiwać

po trzecie falowań obrazu nigdy nie zauważyłem więc nie mam pojęcia

po czwarte zakodowałeś odpowiednio navi i BT

po piąte rns niezbyt dobrze radzi sobie z plikami mającymi więcej jak 15czy20(niepamiętam teraz)znaków w tytule ,po prostu ich nie widzi

Opublikowano

to wszystko z poziomu RNS-E da się czy trzeba VAG?

kodfowanie BT do Navi... jakie zmiany tu trzeba robić w ustawieniach?

Opublikowano

...no niestety trzeba Vagiem wszystko z poziomu navi nic nie zrobisz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam. kupiłem rns-e i zamontowałem w mojej b7. miałem montowany moduł w serwisie do radia concert. Podłączyłem teraz do rns-e i wszystko działa oprócz ( mnie słyszą a ja nie słyszę nikogo oraz nie ma dzwięku dzwonienia. na wyświetlaczu podczas dzwonienia pojawia mi sie znaczek z głośnikiem nute. Czy ktoś wie jaka jest przyczyna braku głosu? dodam jeszcze że podczas dzwonienia na desce pojawia się napis phone muzyka się wycisza i pojawia się nute.

Proszę o pomoc. Nie posiadam kierownicy ze sterowaniem!