Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sygnał gala podpięty bo jeśli nie to możesz 100 anten kupić i ni to nie da. Wszystko w navi prawidłowo poustawiane kodowania,adaptacje?

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 801,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
sygnał gala podpięty bo jeśli nie to możesz 100 anten kupić i ni to nie da. Wszystko w navi prawidłowo poustawiane kodowania,adaptacje?

Sygnał Gala ?? chyba nie podpięty. Zakodowane wszystko OK.

Kupiłem nową antenę i wszystko jest OK

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie jak wygląda PEŁNY zestaw audio w B6. NIE BOSE! ! !

Czy jest to tak jak myślę idąc od przodu auta:

1. Głośnik pośrodku deski rozdzielczej.

2. Po 2 głośniki syczki w drzwiach przednich + po 2 normalne

3. To samo co pkt. 2 tylko że drzwi tylne.

4. Głośnik w tylnej półce + wzmacniacz (wzmacniacz jest zawsze w parze z głośnikiem?)

Czy to jest właściwy wzmacniacz dla tego modelu? http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/37/93/95/95/3793959538

Pytania swoje uzasadniam tym ze dowiedzialem sie ze CHYBA nie beda mi graly tylne glosniki jezeli wrzuce do siebie rns-e, a nie nam wzmacniacza w polce bagaznika.

Wysłane z Poczty Polskiej.

Opublikowano

pany jest pytanie

gość ma zamontowanego u siebie w Audi A4 B6 zwykłego RNS-E , czy musi mieć vaga i coś kodować jak chce założyć RNS-E Led który wcześniej jeździł też w A4 B6 w takiej samej konfiguracji?

:hi:

Opublikowano
pany jest pytanie

gość ma zamontowanego u siebie w Audi A4 B6 zwykłego RNS-E , czy musi mieć vaga i coś kodować jak chce założyć RNS-E Led który wcześniej jeździł też w A4 B6 w takiej samej konfiguracji?

niemusi , podłaczy i twardy restart leda i bedzie smigał:wink:

---------- Post dopisany at 18:13 ---------- Poprzedni post napisany at 18:12 ----------

Witam!

4. Głośnik w tylnej półce + wzmacniacz (wzmacniacz jest zawsze w parze z głośnikiem?)

Czy to jest właściwy wzmacniacz dla tego modelu? http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/37/93/95/95/3793959538

Pytania swoje uzasadniam tym ze dowiedzialem sie ze CHYBA nie beda mi graly tylne glosniki jezeli wrzuce do siebie rns-e, a nie nam wzmacniacza w polce bagaznika.

jesli masz głosnik w tylnej półce to masz i wzmacniacz:wink:

Opublikowano
:hi: dzięki mistrzu
Opublikowano
[/color]
Witam!

jesli masz głosnik w tylnej półce to masz i wzmacniacz:wink:

Rozumiem, a czy ten wzmak ze zdjęcia będzie ok żeby RNS-E grało na tył? Bo na swoje nieszczęście nie mam głośnika w półce :(

W tej chwili nie chce inwestować w BOSE.

Opublikowano

bedzie oki , tyle ze wolałbym dołozyc nawet 100 zeta i kupicc wzmaka bose:wink: wyciagnij radio i zobacz jaka masz konfiguracje przewodowa bo pewnie tyl masz spiety z przodem na krotko lub tak bedziesz musiał zrobic jesli chcesz aby tylne glosniki zagraly pod rnsem:wink: oczywiscie najlepiej to zrobic przez wzmaka jak mówisz:naughty:

Opublikowano

A sam wzmak BOSE zagra ze zwykłymi głośnikami? Bo jeżeli tak to faktycznie lepiej doinwestować troszkę :)

Ewentualnie najpierw zepnę głośniki żeby grały wszystkie. A gdy przyjdzie czas i uzbiera się gotówkę to pobawię się wzmacniaczem. W każdym razie dzięki za podrzucenie pomysłu z tym spinaniem. Bo na to nie wpadłem ;)

---------- Post dopisany 11-01-2014 at 03:56 ---------- Poprzedni post napisany 10-01-2014 at 18:24 ----------

Wlasnie zajrzalem sobie za moje radio zeby zobaczec co tam siedzi i troche sie rozczarowalem bo zamiast ori 4 kostek zobaczylem tylko 2 (brazowa i czarna) teraz pytanie brzmi skad musze ciagnac reszte pinow zeby zastapic brakujace kostki :/

Mozliwe jest ze jedna z kostek (numer IV wg schematu) nie jest wymagana zeby rns-e smigalo? W sumie jest ona od telefonu chyba.

A drugie brakujace zlacze (nr I) jest od zmieniarki (ktorej nie mam) wzmacniacza (ktorego nie mam) i od CANow ktore i tak bede musial ciagnac z zegarow.

Ehh radio zamowione a tu coraz gorzej to widze.

W sumie nie wiem teraz jak mam sie w to wgryzc.

Bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie i porady.

Opublikowano

Do listy nagrywarek można dodać LiteOn iHAS122 B z softem z iHAS 524 B.

Mapy działają bez problemu:wink:

Opublikowano
zainstaluj sobie vcds lite ten łączy się bezproblemowo z rns-e

Ja mam połączenie z RNS-E z VCDSem tylko nie można zmienić logo bo to jest wersja darmowa (takie ograniczenie niektórych funkcji). Vag 311,2 nie łączy się wogóle z RNS-e a jego mam pełną wersję.

Oczywiście że można :wink: jeśli masz soft 550, czy wyżej, jak dobrze pamiętam

Jeśli masz wersje free, ale nie zarejestrowaną, to się nie da, i kilku innych rzeczy zrobić

Tu jest wersja free zarejestrowana, i aktywna:

VCDS lite 1.2 full version VCDS lite 1.2 full version [] - - It's Free! : Vag-Diag : VAG diagnostic tools

U siebie bez problemu zmieniłem.

Wszystko poszło bez problemu. Dzięki za linka.

---------- Post dopisany 15-01-2014 at 13:30 ---------- Poprzedni post napisany 11-01-2014 at 18:19 ----------

?

Coś nie tak wypaliłeś raczej.

Wszystko poszło dobrze, zmienione book type, płyta verbatim + . Pewnie zła nagrywarka (LG) Muszę zainwestować w Pioneera.

Jakbyś poczytał w sieci o wypalaniu płyt z mapą, to byś nawet nie próbował robić tego przez LG. Pioneer lub Liteon - nie wszystkie ale też da się znaleźć w sieci jakie modele.:wink:

U mnie mapy chodzą nawet na płytach maxell.

Kupiłem Pioneera i wszytsko OK. Mapy śmigają. Jak by ktoś potrzebował kopi map 2013 i 2014 zapraszam na priw. Chętnię wypalę.

Opublikowano

pany mógłby ktoś zarzucić softem SDS do RNS-E nie ledowego najlepiej sw:650+ w wersji angielskiej

---------- Post dopisany at 11:50 ---------- Poprzedni post napisany at 11:49 ----------

i czy ktoś wie czy soft z tej strony jest pewny

NaviEdit

Opublikowano
Tak pewny .

Opublikowano

Czy RNS-E posiada jakies dodatkowe funkcje do ustawiania tylnego suba ? :)

Opublikowano

Subek napewno jest zintegrowany z tylnymi głośnikami na wzmacniaczu a czy rns ma ustawienia nie kojarzę żeby coś takiego było:eusathink:

Opublikowano
A sam wzmak BOSE zagra ze zwykłymi głośnikami? Bo jeżeli tak to faktycznie lepiej doinwestować troszkę :)

Ewentualnie najpierw zepnę głośniki żeby grały wszystkie. A gdy przyjdzie czas i uzbiera się gotówkę to pobawię się wzmacniaczem. W każdym razie dzięki za podrzucenie pomysłu z tym spinaniem. Bo na to nie wpadłem ;)

---------- Post dopisany 11-01-2014 at 03:56 ---------- Poprzedni post napisany 10-01-2014 at 18:24 ----------

Wlasnie zajrzalem sobie za moje radio zeby zobaczec co tam siedzi i troche sie rozczarowalem bo zamiast ori 4 kostek zobaczylem tylko 2 (brazowa i czarna) teraz pytanie brzmi skad musze ciagnac reszte pinow zeby zastapic brakujace kostki :/

Mozliwe jest ze jedna z kostek (numer IV wg schematu) nie jest wymagana zeby rns-e smigalo? W sumie jest ona od telefonu chyba.

A drugie brakujace zlacze (nr I) jest od zmieniarki (ktorej nie mam) wzmacniacza (ktorego nie mam) i od CANow ktore i tak bede musial ciagnac z zegarow.

Ehh radio zamowione a tu coraz gorzej to widze.

W sumie nie wiem teraz jak mam sie w to wgryzc.

Bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie i porady.

Sprawdzales dobrze czy nie ma kostek, może gdzieś się schowaly. Jak by co to jestem z Puław i mogę ci pomóc w podłączeniu, bo mam takie radyjko u siebie.

Opublikowano

Popatrze jeszcze dzisiaj ale z tego co widzialem, a raczej "czulem" pod reka to nie bylo tam kostek dodatkowych. Tak czy inaczej zamowilem juz kompletna polke z subem i wzmacniaczem + wiazka od suba. Takze w najgorszym wypadku gdy na 100% nie bedzie tam tych kostek to bede mogl polozyc nowa instalacje pod tylne glosniki.

W kazdym razie dzieki za info. Byc moze bede sie odzywal :) a VAGa masz? Zeby potem to poprawnie zakodowac?

Zeby nie bylo odrazu mowie ze za darmo pomagac mi nie bedziesz :D

Opublikowano
Popatrze jeszcze dzisiaj ale z tego co widzialem, a raczej "czulem" pod reka to nie bylo tam kostek dodatkowych. Tak czy inaczej zamowilem juz kompletna polke z subem i wzmacniaczem + wiazka od suba. Takze w najgorszym wypadku gdy na 100% nie bedzie tam tych kostek to bede mogl polozyc nowa instalacje pod tylne glosniki.

W kazdym razie dzieki za info. Byc moze bede sie odzywal :) a VAGa masz? Zeby potem to poprawnie zakodowac?

Zeby nie bylo odrazu mowie ze za darmo pomagac mi nie bedziesz :D

Mam Vaga, VCDS, kodowałem wszystko u siebie i u brata, więc troche praktyki mam. Chetnie pomogę. Mapki tez mam 2014 ;)

---------- Post dopisany at 14:04 ---------- Poprzedni post napisany at 14:02 ----------

Panowie jak zmienić głośność startową w RNS-E bo wydaje mi się że trochę za głośno radyjko startuję.