Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam SW 0750 swoim RNS-E Nagrałem plytke z mapami 2013 i po włożeniu płyty pisze " aktualizacja CD/DVD 0650" Wchodzę w navi pisze "włóż płytę nawigacyjna" O co tu chodzi, trzeba poczekać aż się zaktualizuje ? Czekałem z 10 min i nic. Czyżby źle płyta nagrana?

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 801,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mam SW 0750 swoim RNS-E Nagrałem plytke z mapami 2013 i po włożeniu płyty pisze " aktualizacja CD/DVD 0650" Wchodzę w navi pisze "włóż płytę nawigacyjna" O co tu chodzi, trzeba poczekać aż się zaktualizuje ? Czekałem z 10 min i nic. Czyżby źle płyta nagrana?

Coś nie tak wypaliłeś raczej.

Opublikowano
?

Wszystko poszło dobrze, zmienione book type, płyta verbatim + . Pewnie zła nagrywarka (LG) Muszę zainwestować w Pioneera.

Opublikowano

Nie bede zakładał nowego tematu wiec zapytam tutaj bo to chyba odpowidni dział :) koledzy jak graja seryjne głosniki (org 4 szt + sub w bagaju) po podłonczeniu wzmacniacza do RNS ? Jakość dzwieku jest lepsza ?

Opublikowano
Nie bede zakładał nowego tematu wiec zapytam tutaj bo to chyba odpowidni dział :) koledzy jak graja seryjne głosniki (org 4 szt + sub w bagaju) po podłonczeniu wzmacniacza do RNS ? Jakość dzwieku jest lepsza ?

Porównujesz 4 pasywne głośniki vs. Audi Sound System? Nie ma się co zastanawiać... :wink:

Opublikowano

Bart-S a słyszałes jak graja seria głosniki pod wzmakiem ? Rozjaśnij mi troche wiecej ;) myśle nad podłączeniem 4 głosników pod wzmak + osobny wzmacniacz na sub JL audio. ? I chce poznac jakieś opinie .

Opublikowano

Ja miałem i grają dobrze ale napewno nie będzie to grało tak jak chcesz zrobić no i oczywiście jeżeli nie chcesz wzorować się na ori i mieć swoją konfigurację:thumbup:

memory five wladi i wszystko jasne :-)

Opublikowano
Bart-S a słyszałes jak graja seria głosniki pod wzmakiem ? Rozjaśnij mi troche wiecej ;) myśle nad podłączeniem 4 głosników pod wzmak + osobny wzmacniacz na sub JL audio. ? I chce poznac jakieś opinie .

Głośniki podłączone pasywnie brzdękają jak jamnik. Dopiero jak w systemie pojawia się wzmacniacz, zaczyna to grać. No i od razu wkładałbym wzmaka BOSE. Ale ja nie jestem audiofilem - nie wiem jakie masz wymagania ale dla mnie zestaw ASS (przód pasywny, tył aktywny) gra naprawdę przyjemnie (na tyle, że instalując graty od BOSE nie podłączyłem przednich głośników pod wzmacniacz - EQ zaprogramowany dla tej konfiguracji, dla mojego ucha brzmi lepiej).

Opublikowano

Nie no bose to inna bajka więc jeżeli mu chodzi o konkretną naparzanke to sound system tego nie da:thumbdown:

Opublikowano

Na bose nie przechodze ale mam fajny wzmacniacz i chce go wykorzystać do podłaczenia org głosników i zobaczyc co bedzie sie działo :) a z czasem jakis sub.

Bart-S oreintujesz sie jaka musze kupic iso zeby wyciagnąc sygnał z RNS?

Opublikowano
Na bose nie przechodze ale mam fajny wzmacniacz i chce go wykorzystać do podłaczenia org głosników i zobaczyc co bedzie sie działo :) a z czasem jakis sub.

Bart-S oreintujesz sie jaka musze kupic iso zeby wyciagnąc sygnał z RNS?

Nie mam pojęcia - ale osoby udzielające się w tym wątku na pewno coś podpowiedzą :wink:

Opublikowano
Nie no bose to inna bajka więc jeżeli mu chodzi o konkretną naparzanke to sound system tego nie da:thumbdown:

Nie chodzi mi o naparzanke ;) poprstu chce zobaczyc czy da sie cos wiecej wyciągnąc z tych głosników. I własnie pytam czy ktoś próbowal :)

Opublikowano

Ja miałem sound system i przeszedłem na bose i jest mega różnica podejrzewam że jak przejdziesz ze zwyklej konfiguracji na sound system i zamiast ori wzmaka wrzucił bose bedziesz naprawdę zadowolony...

Opublikowano

Rozumiem was koledzy ale bose nie wchodzi w grę. Jest troche z tym roboty i nawet nie chce . Mam 4 kanalowy wzmak chce wyciagnac sygnal z rns i zobaczyc czy te glosniki zagraja lepiej.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No oki ale co Ty chcesz ciągnąć z rns przecież jest wyjście na wzmacniacz....

Opublikowano

Wiem ze jest taka opcja ale trzeba zastosowac odpowidnia kostke zeby podlaczyc przewody RCA Chinch.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
?

Wszystko poszło dobrze, zmienione book type, płyta verbatim + . Pewnie zła nagrywarka (LG) Muszę zainwestować w Pioneera.

Jakbyś poczytał w sieci o wypalaniu płyt z mapą, to byś nawet nie próbował robić tego przez LG. Pioneer lub Liteon - nie wszystkie ale też da się znaleźć w sieci jakie modele.:wink:

U mnie mapy chodzą nawet na płytach maxell.

Opublikowano

Jakbyś poczytał w sieci o wypalaniu płyt z mapą, to byś nawet nie próbował robić tego przez LG. Pioneer lub Liteon - nie wszystkie ale też da się znaleźć w sieci jakie modele.:wink:

U mnie mapy chodzą nawet na płytach maxell.

Czytałem, tylko dla pewności nagrałem to płytkę (-5zł). Mam na oku Pioneera DVR-112D co o tym myślicie, da radę.

Opublikowano

Ja mam pionka, nie pamiętam czy 112 czy 109, bo używam jej może raz na rok, wywaliłem mapke i navi startuje mi kilkuminutowym opóźnieniem, myślę że to właśnie wina nagranej płyty

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Ja mam pionka, nie pamiętam czy 112 czy 109, bo używam jej może raz na rok, wywaliłem mapke i navi startuje mi kilkuminutowym opóźnieniem, myślę że to właśnie wina nagranej płyty

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

DVR-109/110/111 na pewno dobrze sobie radziły :wink: