Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Programy które łączą się z navi to vcds lite, vcds full, vas. Vag com polski vag nie łączy się z rns-e. Soft masz ok.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 803,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Programy które łączą się z navi to vcds lite, vcds full, vas. Vag com polski vag nie łączy się z rns-e. Soft masz ok.

dzięki wielkie za odp. jutro to sprawdzę w takim razie...dziwi mnie tylko, że tym całym VIAKEN-em nie mogę się połączyć...z innymi modułami daje sobię fajnie radę, sprawdzałem nim navarę 2010, juke 2012 i też fajnie i szybko się łączył...a to RNS-E nie kumate jakieś jest...

Opublikowano
gra no problem bez diversity

Dzięki! W takim razie będę chyba musiał sprawdzić wzmacniacz. Tylko, że w avancie wzmacniacz jest zamknięty w metalową obudowę i za bardzo nie ma co z nim zrobić...

Opublikowano

Vim to plytka bez mapy, nie da sie jej raczej dograc do mapy, najpierw to, potem potem aktualizacja, potem pl soft i mapa

Opublikowano

Rozumiem... Czyli jak mam v750 i chce vimhacka i mapę 2014 to najpierw vimhack a potem mapę ? Skoro juz nie chce wyższego update'u...

Opublikowano

Zeby zrobic vimhacka musisz wgrac soft 0080 czyli zrobisz downgrade czyli 0750 stracisz i tak

Opublikowano

Wgrywasz plytkę z VIM hackiem , potem najlepiej odczekać pare godzin żeby sie wszystko przegryzło. Potem dajesz coś wyżej np sw:0500 potem soft z PL/SDS 0750 i wszystko lata . Robiłem tak nie raz i zawsze latało.

Najwyższy ori soft pod stare rns-e to 0650 i taki też jest z mapami 2013/ 2014 . Jak bedziesz miał soft 0750 z PL to wszystko normalnie na tym lata

---------- Post dopisany at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany at 20:26 ----------

Tak samo jak posiadasz soft 0750 z PL i każdy inny powyżej 0650 to nic sie juz nie upgraduje , korzystasz tylko z mapy

Opublikowano
ale co znaczy że nie możesz uruchomić , nie wgrywa softu czy jak ?

No właśnie mam soft 0750 bez SDS i nie mogę zaktualizować tak żebym miał SDS, zmieniam też w adaptacji kanał 97 na 1 tak żeby przyjął soft z SDS mam 0750 i 0660 i nic nie przyjmuje , nawi po włożeniu płytki z softami pisze że jest to soft ... i nie aktualizuje. No chyba że z moimi softami coś nie tak, ale skoro nawi widzi aktualizacje to myślę że z nimi jest OK

Opublikowano

Napewno zmienia ci się ta wartość z 0 na 1 ? Może źle płytki nagrywasz .

Jak masz soft 0750 PL i chcesz wgrać 0750 PL z SDS to nie pójdzie bo navi widzi tą samą wartość i dlatego pokazuje soft a nic nie rusza. Musisz zrobić downgrade na jakiś niższy/wcześniejszy i dopiero później polecieć z 0750 PL/SDS. A to że 0660 ci też nie rusza to nie mam pojęcia czemu . Albo źle nagrana płytka albo coś nie tak robisz adaptacjach

Opublikowano

Dziś rozmawiałem z kolesiem który pracuje właśnie w naprawach fabrycznych navi, i powiedział mi że po zmianie adaptacji w 97 kanale trzeba odłączyć zasilanie na jakiś czas,i wtedy niższy soft. Na kanale zmienia mi się z 0 na 1 i przez jakiś czas tak jest bo wchodziłem parę razy po zmianie i jest 1.Najgorsze że nie mam sprawdzonego softu 660.

Opublikowano

Tak zrobię, dzięki

---------- Post dopisany at 21:09 ---------- Poprzedni post napisany at 16:29 ----------

Poszło, mam teraz soft 550 chyba, a jak probuje wgrać 750 z sds to i jakis krzaczki i zero dalej, tak w kółko, ma ktoś jakiś soft z sds Polski, bo ten chyba mój to jakaś kiszka

Opublikowano

Strzel jakiś adres email na pw to ci pośle :wink:

---------- Post dopisany at 20:13 ---------- Poprzedni post napisany at 20:13 ----------

Jak dam radę :wink:

Opublikowano

---------- Post dopisany at 20:13 ---------- Poprzedni post napisany at 20:13 ----------

Dzieki polecial na pw

Opublikowano

Dzieki polecial na pw

Poszło :wink:

Opublikowano
Panowie, czy RNS-E bez anteny diversity powinien normalnie odbierać stacje radiowe? U mnie jest bardzo kiepsko z odbiorem po przejściu z Chorusa. Wcześniej radio grało perfekcyjnie.
gra no problem bez diversity

Nie ma żadnych zakłóceń, słabego odbioru w czasie jazdy itp.?

Dostałem się dzisiaj do wzmacniacza. Mam taki mały z końcówką A (webasto na pokłądzie). Wszystko wygląda dobrze a zasięg jest znacznie gorszy niż w chorusie. Po wypięciu kabla z anteny albo z radia zasięg znika całkowicie.

Opublikowano

dzięki Tom A4- VCDS Lite z RNS-E połączyłem się za pierwszym razem i to kablem za + - 20 kilka PLN ;-)

wie ktoś może jak powinno wyglądać kodowanie po fabryczny moduł bluetooth, kier. multi z rolkami.

obecnie kodowanie w radiu wygląda następująco 0301717 - czy muszę coś zmieniać, żeby BT było widoczne ...??

dzięki za pomoc

Opublikowano

mam takie pytanie do kumatych w temacie , moje głosniki trasznie trzeszcza jak słucham muzyki z karty sd w RNS LED w poprzednim RNS zwykłym też tak miałem wydaje mi się ale chyba z płyty jak muzyka leci z orginalnych płyt tego nie ma czy to jest wina jakośći mp3?? bo na concert słuchałem tylko płyt i było pięknie słychac dzwiek a tutaj takie pierdzenie a nie granie... jesli tak to w jakim formacie najlepiej nagrywac muzyke?

Opublikowano
mam takie pytanie do kumatych w temacie , moje głosniki trasznie trzeszcza jak słucham muzyki z karty sd w RNS LED w poprzednim RNS zwykłym też tak miałem wydaje mi się ale chyba z płyty jak muzyka leci z orginalnych płyt tego nie ma czy to jest wina jakośći mp3?? bo na concert słuchałem tylko płyt i było pięknie słychac dzwiek a tutaj takie pierdzenie a nie granie... jesli tak to w jakim formacie najlepiej nagrywac muzyke?

No jak SD to raczej tylko format mp3 . A jeżeli chodzi o jakość dźwięku to wiadomo audio na CD zawsze bedzie lepiej grało .

Masz BOSE ? Bo to też dużo zmienia w porównaniu do dźwięku na zwykłych głośnikach

Opublikowano

Lutek90 ja na swoim RNS-E na kartach SD próbowałem tylko mp3 i śmiga fajnie- nie słyszę różnicy między mp3 SD, audio CD nagrywanym, a oryginalnej płycie CD...nawet w zmieniarce mam oryginalną CD Kult Unplugged, a na SD2 tą samą kolekcję tylko mp3 i nie ma różnicy w jakości muzyki słyszanej w seryjnych głośnikach - NIE BOSE...

Opublikowano

nie wiem o co chodzi ale coś słychać że trzeszczy , może głośniki kończą żywot , popróbuje trochę dzisiaj z tą muzyką bo może te mp3 co mam nagrane na SD są kiepskiej jakości bo 128kb/s , ale z tego co słucham zwykłej org płyty CD słychać piękny bass itp itd a tutaj na tych zwykłych mp3 podgłośnie tylko powiedzmy do połowy głos i już trzeszczy , nie wiem sam o co może chodzić.