Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak to na 3 to jest od radia, moze byc z adapterem z szerokiej wtyczki antenowej.

To co do tego quadlocka idzie to idzie prosto z wiazki z auta czy jest tam adapter iso-quadlock?

Napisz nr fotki to będe wiedział o jaką wtyczkę pytasz , bo nie mam pojęcia :decayed:

A co do tej anteny to można jakoś poprawić jakoś radia jak najlepiej to zamontować ??

Pozdro

• Odpowiedzi 4.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No chodzi mi o ta duza kwadratowa z taka wajcha

Opublikowano

Wyłącz kompas w nawigacji...

Dzięki...zadziałało...

Opublikowano

jaki polecasz adapter usb aux do rnse?

Opublikowano (edytowane)

Podlaczylem dzisiaj multimedialny adapter z kamera cofania. Wszystko smiga tylko zastanawia mnie czemu rnse sie strasznie grzeje zwlaszcza z lewej strony / nie idzie go reka dotknac. Niewiem czy wczesniej tez tak bylo.

bart[emoji769]

Podlaczaliscie takie cus do waszych rnse

http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=161308192165 3f8d105bb74405a9edb53e7c92104b8d.jpgi po przejsciu na to

http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=111391177054 eb0d7afa780132f82f664b68cfca45f7.jpg

Bedzie to b.dobra opcja jak to pojdzie;))

Jeszcze raz zapytam - czy rnse ma sie grzac??

bart[emoji769]

Edytowane przez bebiok
Opublikowano

Nie

Wysłane z mojego GT-I9505

Opublikowano

Czy jest jakis patent na karty pamięci w Rnse ?

Z tego co sie orientuje czyta on tylko karty SD a sa one strasznie małe da sie to jakoś ominąć ??

Opublikowano

Z tego co sie orientuje czyta on tylko karty SD a sa one strasznie małe da sie to jakoś ominąć ??

no wlasnie tez mnie to ciekawi. chyba ze tylko zmienic na rnse led hehe

Opublikowano

Witam doszedłem po rozkodowaniu vin ,że prędzej w aucie było

PBS

G

audio package symphony

ktoś przechodził z tego na RNS'E ???

Pozdro

Opublikowano

Nie ma patentu tylko zmiana navi na led lub kupno zmieniarki cyfrowej

Wysłane z mojego GT-I9505

Opublikowano

Krótka pilka : miałem concerta i po zgaszeniu radia glosnosc wracala do ustawien fabryczych . Wsadzilem rnse i jak głosno zostawie to tak samo glosno bedzie grał po ponownym właczeniu . Co nie bangla ?

Opublikowano

Krótka pilka : miałem concerta i po zgaszeniu radia glosnosc wracala do ustawien fabryczych . Wsadzilem rnse i jak głosno zostawie to tak samo glosno bedzie grał po ponownym właczeniu . Co nie bangla ?

Chciałbym mieć tak jak Ty. Po włączeniu auta radio miało by grać z ta sama głośnościa co przed wyłączeniem.

Opublikowano

Radia mają oryginalnie ustawioną głośność i nie da się tego obejść

Skoro jest tak jak napisałes to jasne jest że cos mi nie bangla bo na pewno nie moze byc tak ze jak wysiadałes z auta i miałes na max glosnosc to po ponownym odpaleniu radia jest tak samo głono co poprzednio

Opublikowano

No powinno być tak że głośność wraca do poprzedniego ustawienia :wink:

Dokładnie tak , zauwazyłem równiez ze Gala tez nie zwieksza mi głosności w stosunku do zwiekszanej predkosci . Co odpowiada za poprawne działanie tych funkcji ? Czy po zmianie z concerta na rnse funkcje te powinny poprawine działac z automatu ?

Opublikowano

Panowie, przebrnąłem przez kilka stron tematu i mam dosyć…

Sytuacja dla wyjadaczy pewnie oczywista.

Miałem włożonego Concert II, chcę przejść na RNS-E. Mam przejściówkę antenową Diversity i mam też przejściówkę gdzie z jednej strony mam dużą kostkę RNSe a z drugiej dwie ISO wiadomo i oprócz tego trzy luźne przewody do podpięcia. Niebieski który wchodzi bezpośrednio do kostki rnse oraz żółty i czerwony które wychodzą od strony ISO. Rozumiem że są to zasilania i CAN ? Gdzie mam to wpiąć żeby pacało bo nie chce potem siedzieć z rozbebeszonym autem i się zastanawiać :D

Opublikowano

A skąd te luźne przewody Ci się wzięły?

Opublikowano

Są w tej przejściówce miedzy ISO-RNSE. wychodza z kostki zasilajacej a ten niebieski bezposrednio z kostki z rnse

Opublikowano

Ja dalej nie czaje, ja tam w tej przejsciowce nie mialem zadnych wolnych kabli, daj jakies fotki

Opublikowano

Proszzz...

http://zapodaj.net/59b8fd9b445d3.jpg.html

to jest druga strona przejsciowki w ktora ma wejsc kostka ISO z zasilaniem z auta

Dla ułatwienia dodam że na czewrwonym jest napisane zasilanie po stacyjce, na pomarańczowym podświetlenie a na szarym phone mute. Yyyy… czyli żaden nie jest sygnałem CAN…?

Opublikowano (edytowane)

nie to masz i w tym problem do przejścia z concerta na rns-e jest zupełnie co innego. Can jest w zupełnie innej kości a tu masz tylko zwykłe iso zasilajace nic wiecej

Edytowane przez Tom A4