Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby pierdoła ale chciałem to jakoś uporządkować. Podjechałem na VAS'a ( Połczyńska ) a chłopaki mówią że nic zrobić się nie da, bo:

- jak przekodują RNS-E to GALA ruszy ale nie będzie można oglądać w czasie jazdy :wallbash:

- z gadaniem z tylnego głośnika też nie da się nic zrobić

U mnie po wgraniu ViM hacka Navi zaczęła gadać z tylnego głośnika :disgust: (RNS z Bose)

Postępowałem według tego tutoriala: http://www.a4-klub.pl/smf/rnse_od_a_do_z-t12081.0.html;msg202504#msg202504, auto na całą noc zostawiłem z wyjętym bezpiecznikiem nr 39 (ponad 12 godzin)

;(

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sprawdź kodowanie i adaptacje.

Opublikowano

kurde o tym ze gada z tylnego głosnika to chyba normalne

Adaho ma to samo :) kazdy ma to samo :P po wgraniu ViM

Opublikowano

Mi gada z przodu :)

Opublikowano

Prośba do Forumowiczów, którym po wgraniu ViM hack'a 'gada z przodu':

jaką wartość w: STG 56 -> Adaptation -> Function 10 macie w kanale 136?

Edit: I w 117?

Opublikowano

Po wgraniu vim nic nie zmieniałem ani vagiem ani vasem , nie pamiętam jakie mam kodowanie , jak bede na spocie możesz sobie sprawdzić .

Opublikowano

Prośba do Forumowiczów, którym po wgraniu ViM hack'a 'gada z przodu':

jaką wartość w: STG 56 -> Adaptation -> Function 10 macie w kanale 136?

Edit: I w 117?

A co to ma wspólnego ? Masz fejsa to zobacz czy możesz zmienić jakkolwiek kodowanie.

Andrzej, czasami się zastanawiam czy do Ciebie dociera to co ludzie piszą.

Powtórzę to samo po raz kolejny - chłopaki od Adamooo podpieli VASa i zakodowali raz jeszcze całą NAVI, ale VASem, bo VAGiem się nie dało - spowodował to VIN-HACK, który ustawił RNS-E jako wersję japońską i w cabrio.

Ktoś ma (czyt. CTV) VIN-HACKA, który nie powoduje takich zmian i nie ma problemu z kodowaniem (czyt. pani od NAVI mówi z przodu) dlatego m.in. oniak nie miał tego rpoblemu, bo robił mu to właśnie CTV.

Opublikowano

Ja uruchomiłem w swojej navi SDS VIMem (specjalny do SDS) i jak na razie widzę że wszystko jest ok.

Po kazdych zmianach w adaptacji powinno sie zrobić reset navi 111 kanał na 1 lub lepszym rozwiązaniem jest przez 40sekund trzymać naciśnięty przycisk wyłacznia.

Po zabawie z Vimem i zmianą softu z USA na EU według przepisu z "pewnego forum" może wystąpić problem, że nie pokazuje wersji softu (CAR Version - SW- X---)

świadczy to o źle przeprowadzonej modyfikacji oproramowania. Ja miałem dzisiaj RNSE z A3, gdzie nie mogłem załadować żadnego softu, bo okazało się że to przeróbka z USA, dopiero musiałem przygotować odpowiednią płytę która przywróciła normalne zachowanie RNSe.

Opublikowano
  • Autor

kobra7 widziales zainstalowany soft 0660 ? Czy to jest ten soft o ktorym Ty piszesz (ten z VIM Hackiem i SDSem ??)

http://thepiratebay.org/torrent/4486178/Audi_A3_A4_A6_RNS-E_Firmware_SW0650___SW0660

niby :

1) altimeter (like MMI)

2) no 400 files limit on SD cards

3) more sound settings (bass, highs, middle)

4) navi announcement from both speaker (left/right)

5) title scrolling in the DIS

sciagnalem go ale z racji tego ze auto sprzedane nie mam go gdzie wytestowac... :kwasny:

Opublikowano

Sciągam ten soft, bo ten który ja wgrałem to tylko uaktywnił SDS. Porównam pliki i napiszę czy to to samo.

Opublikowano
  • Autor

to tez jest dobre i ciekawe czy tylko na kolorowych czy na czerwonych FISach tez bedzie dzialalo... z reszta wszystkie opisane mody sa ciekawe,kobra7 czekamy wiec na odpowiedz :naughty:

Opublikowano

Jak wam się podoba?

779a43ef000ea22bm.jpg

Opublikowano

Pokaż efekt końcowy :decayed:

Opublikowano

Pokaż efekt końcowy :decayed:

Na dole ekranu zamiast sn jest kod:

e87505b85a8d610am.jpg

Opublikowano

no a co jest na tym zdjeciu bo jaj akos nie łapie

Opublikowano

Na pierwszym zdjęciu jest pokazany ekran RNSe w czasie ładowania softu, na drugim po wgraniu mojego softu, gdzie na dole ekranu widać kod PIN do navi.

Opublikowano

no i co w tym takiego nadzwyczajnego bo nadal nie kumam

Opublikowano

no i jak z tym softem..działa ? W pełni doblokowany łącznie z kamerą (że pokazuje strzałki przy skręcaniu) ?

Opublikowano

Po wgraniu tego softu jedyną zmianą było aktywowanie SDS. Analizowałem zmiany w sofcie i raczej nic innego nie daje, zmienione są tylko trzy bajty.

Opublikowano

kobra7 widziales zainstalowany soft 0660 ? Czy to jest ten soft o ktorym Ty piszesz (ten z VIM Hackiem i SDSem ??)

http://thepiratebay.org/torrent/4486178/Audi_A3_A4_A6_RNS-E_Firmware_SW0650___SW0660

niby :

1) altimeter (like MMI)

2) no 400 files limit on SD cards

3) more sound settings (bass, highs, middle)

4) navi announcement from both speaker (left/right)

sciagnalem go ale z racji tego ze auto sprzedane nie mam go gdzie wytestowac... :kwasny:

wrzucilem sobie ten soft.

niby uruchomilo SDS ale ja chyba w jakims innym dialekcie gadam niz ta bab bo nie udalo mi sie z nia dogadac... az mam wrazenie ze cos nie dziala bo przecie na ile sposobow mozna powiedziec RADIO :D

wiecej zmian nie zauwazylem ... co moge sprawdzic??