Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurcze, cos jest z ta glosnoscia chyba, bo mnie kiedys wkurzalo a teraz sie ciszej zalacza.

to nie ustawia sie gdzies w ustawieniach dzwieku ? tam gdzie glosnosc navi i info drogowych??

musze jutro popatrzec.

a nie jest tak ze to jest po prostu glosnosc przy jakej gasisz auto?

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

gdzies w instrukcji czytalem ze jak gasisz rns-a i jest ustawione b.cicho badz b.glosno to dzwiek przy wlaczaniu ustawia sie automatycznie przy zalaczeniu

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to kompas włącza się tak: będąc w NAVI naciskasz SETUP i przewijasz jedną stronę w dół i tam masz możliwość zaznaczenia "ptaszka" przy kompasie.

Opublikowano

Właśnie nie bo to już przerobiłem na 10-tą stronę. Mogę jechać i naparzać sprzętem lub słuchać normalnie wcale nie cicho ściszam jadę gaszę motor wsiadam zapalam a to drze mordę i to nieprzyjemnie tak że normalnie nie da się między sobą rozmawiać. Sprawdzałem w ustawieniach SOUND ale tam jest tylko do ustawień trafika i navi ale dzisiaj zauważyłem ze jak ustawię głośność SDS w kierownicy to tak wtedy już zostaje po wył. i ponownym włączeniu. A to tez mnie wkurzało bo ja blutooth mi sie załączał i wyłączał to byl taki gong i on też był za głośny czasem mi dziecko budził jak spało ale to się wyciszyło jak zmniejszyłem głośność SDS-a

piszesz o navi czy dzwieku radio?cd?,nie sprawdzalem jakos szczegolnie tego u siebie ale w instrukcji stoi -

`` zbyt wysoki poziom glosnosci zostaje po wlaczeniu urzadzenia automatycznie obnizony do wartosci ustawionej fabrycznie.zbyt niski poziom glosnosci zostaje po wlaczeniu urzadzenia automatycznie podwyzszony do wartosci ustawionej fabrycznie`` s.80, hmm :mysli:

Opublikowano

Język SDS ustawiasz z menu "Car" "Setup" (czerwone) lub z poziomu Vaga. Soft do RNSa jest na każdej płycie z mapą, te softu w sieci to zgrane pliki z płyty DVD i mozna to nagrać na zwykłej CD.

Opublikowano

W nowszych RNSE (wydaje mi się, że od 2007) jezyk SDS zmienia się w ustawieniach tam gdzie język wyświetlania. Jeżeli u Ciebie tam tego nie ma to pozostaje tylko poprzez złącze diagnostyczne. Trzeba jednak uważać. U mnie po zmianie z niemieckiego na angielski przestał działać BT i wymagało to zaktualizowania oprogramowania (i nie chodzi tu o soft do map). Teraz działa, ale problem może się pojawić.

Jeżeli chodzi o poziom głośności to na pewno można go ustawić poprzez złącze diagnostyczne.

Opublikowano

apropo dzwieku mi zawsze napierdziela takie mega glosne DING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wallbash: jak sie lacze to podskakuja wszyscy w aucie jak to sciszyc ?? :mysli:

Opublikowano

Język ustawia się w SETUPie ale nie CARa

Opublikowano

Język ustawia się w SETUPie ale nie CARa

tak ale język RNSa a nie w jakim języku są komunikaty w navi...

Opublikowano

Panowie , wymieniał ktoś z Was napęd w RNS-E? jaki koszt?

Opublikowano

Panowie , wymieniał ktoś z Was napęd w RNS-E? jaki koszt?

Oni podobno to robią: http://www.naviservice.com.pl/navi/index.html

Opublikowano

dzięki AndyN , wysłałem maila... zobaczymy co odpiszą

właśnie rozmawiałem z Piotrusiem i mówił abym skontaktował się z Kolegą Kobra7 ( ponoć Pan Władek jest mistrzem :kox: )

Opublikowano

z A3

6a06a104d027aaa4.jpg

A tu z A4 (srebrna ramka z dołu)

488b8e949c48f6c9.jpg

w A3 ma zaokrąglone górne rogi i mocniej zwęża się do dołu.

A kodowanie to już nie moja działka :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Trzeniu a oddałeś go do czyszczenia i się nie poprawiło ?? :disgust:

Opublikowano

W jaki sposób można usunąć zarysowania ekranu RNS'a?

Pasta jakaś?

Wymiana elementu zarysowanego? Możliwe we własnym zakresie? Jaki koszt? Itp związane z tym tematem ;(

Opublikowano

A głęboka ta rysa?? Spróbuj pastą do zębów. Nanieś pastę, porozcieraj w tym miejscu(potrzyj jakbyś placem zęby mył) i zmyj wszystko tak po 3min.

Opublikowano

raczej trzeba będzie przycinać, bo w a3 jest troszke inny panel

witam

Ja też dołącze do grona posiadaczy navi :). Auto to s3 8l 2002 z canem i wyjściowo radio symphony. I tu moje pytanie:

1. Czy z audi a4 podejdzie bo takie zamówiłem z ebay czy bedzie trzeba docinać

2. czy jakieś podejdzie bez docinania? np a6

3. jeśli nie to na czym to cięcie ma polegać i jak to najlepiej zrobić

4. na co kodować navi? na jaki model? bo w opisie vaga nie widze a3 8l

z góry dzieki

ps. czy będą wyświetlać mi sie strałki kierunkowe z navi na fis'e?

Już wiem że trzeba będzie chyba przyciąć, a czy ktoś może odpowiedzieć na resztę pytań

dzięki

Opublikowano

dzięki AndyN , wysłałem maila... zobaczymy co odpiszą

Odpowiedz z NaviService :

KOSZT NAPĘDU TO 600,- ZE ZWROTEM STAREGO

tak się zastanawiam na co im zepsuty napęd? czyżby regenerowali i sprzedają jako nowe? :mysli:

Opublikowano

Odpowiedz z NaviService :

KOSZT NAPĘDU TO 600,- ZE ZWROTEM STAREGO

tak się zastanawiam na co im zepsuty napęd? czyżby regenerowali i sprzedają jako nowe? :mysli:

Myślisz że nowy napęd dostaniesz za te 600 zł? :przebiegly:

A jak jest np. z pompami wody albo turbinami?

Ważne aby dali gwarancję na naprawę