Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WAŻNE:

nie kupujcie klimatronika z B7 do B6 - występuje problem z ogrzewaniem tylnej szyby

Panowie, czy udało się wyjaśnić (ew. rozwiać) problem z ogrzewaniem tylnej szyby? Szukam panelu 2 DIN z B7 bez grzania foteli, bo chce mieć pewność, że temperatura minimalna będzie się zaczynać od 16 st. a nie od 18. Czy macie jakieś sprawdzone nr z B7, które działają prawidłowo w B6?

Poszukaj w dziale warsztat... jest rozpiska co i jak...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam. Tak czytam wypowiedzi na forum szukając porady i może któryś z Panów mi zdoła pomóc. Otóż mam problem z komunikacją z RNS-E oraz klimatronikiem. Sprzęd którym diagnozuję to VAS 5054A. Przechodziłem z Concert II na RNS-E i wszystko śmigało dobrze, lecz nie byłem nigdy zmuszony diagnozować navi z racji iż radyjko na fisie pokazywało a i nawigacja chodziła bez zarzutu:wink:. Lecz teraz chcę wzbogacić ją o system bluetooth oraz SDS a do tego muszę przekodować navi:confused4:. Co dziwne mam sprzęt uniwersalny do diagnostyki i on w radio mi wchodzi choć o navi tam ani słowa:confused4:. Co do klimatronika to też unwersalka się łączy bez problemu a VAS jej w ogóle nie widzi a o RNS-E piszę że sterownik nie został zidentyfikowany i nie połączy się. Klimatronik zostawiłem swój tylko obudowę przełożyłem. Cany chyba są dobrze-przeniosłem K-bus z concert’a do K-line w RNS-E a CAN-L i CAN-H do tych z opisu w RNS-E. Już mi ręce opadają bo nie mam pomysłu co może być nie tak:confused4:. Pomożecie ? Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc! :wink:

Opublikowano

może vagiem luknij czy pójdzie:wink: według tego co piszesz masz wsio oki:wink:

Opublikowano

Próbowałem tym: VAG_K+CAN_Commander_v3.6 i nic:confused4:. Dostępu do VCDS'a nie mam a polski VAG waątpie czy da radę choć do tego drugiego to już prędzej mam dojście:wink:..Dziękuje za zainteresowanie, już mnie irytuje ta navi:confused4:

Opublikowano
Próbowałem tym: VAG_K+CAN_Commander_v3.6 i nic:confused4:. Dostępu do VCDS'a nie mam a polski VAG waątpie czy da radę choć do tego drugiego to już prędzej mam dojście:wink:..Dziękuje za zainteresowanie, już mnie irytuje ta navi:confused4:

Poszukaj na forum, jest dużo osób z wlkp. z vagiem. Podjedziesz do kogoś I Ci ustawi... przy okazji browca sie napijecie :-)

Opublikowano

Ok. Spróbuje kogoś poszukać :wink:. A mam jeszcze pytanie: czy jak radio pokazuje na fis'ie to informacje podstawowe z navi również powinien czy to nie tak działa i coś źle doczytałem?:wink:

Opublikowano
Ok. Spróbuje kogoś poszukać :wink:. A mam jeszcze pytanie: czy jak radio pokazuje na fis'ie to informacje podstawowe z navi również powinien czy to nie tak działa i coś źle doczytałem?:wink:
Dokładnie czy to radio czy navi albo mp3 powinno pokazywać:wink:
Opublikowano

No to mam kolejny problem:confused4:..ponieważ radyjko i mp3 (utwory, tytuły itp) pokazuje wyśmienicie a navi nic:confused4:. A to na kolorowym fisie czy czerwonym? Bo ja posiadam czerwony

Opublikowano

Obojętnie na jakim kolorze fisa powinno pokazywać wszystko:whistling:

Opublikowano
No to mam kolejny problem:confused4:..ponieważ radyjko i mp3 (utwory, tytuły itp) pokazuje wyśmienicie a navi nic:confused4:. A to na kolorowym fisie czy czerwonym? Bo ja posiadam czerwony

nie zaadoptowałeś w liczniku to i nie masz:wink:

Opublikowano

Ustaw trase pozniej wylacz I wlacz rns-e.

Opublikowano

A powiedźcie mi proszę, czy VCDS ogarnie mój problem? Bo z tego co piszą to VCDS to stary VAG-COM?

Opublikowano
A powiedźcie mi proszę, czy VCDS ogarnie mój problem? Bo z tego co piszą to VCDS to stary VAG-COM?

vag -com też ogarnie pod warunkiem że będzie odpowiednia wersja powyżej 704 chyba , aczkolwiek 407 też szła z rns-em:wink: a vcds to już napewno zabangla:wink:

Opublikowano

Wielkie Dzięki;-)..znalazłem kogoś z VCDS'em;-)..i zobaczymy czy cos zle zrobilem czy to wina VAS'a ze nie potrafi sie połączyć. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Dam znać jak i co po diagnostyce;-). Pozdrawiam

Sent from my HTC One X+ using Tapatalk

---------- Post dopisany at 18:33 ---------- Poprzedni post napisany at 18:30 ----------

Ustaw trase pozniej wylacz I wlacz rns-e.

Ok. Zobaczę czy pomoże;-). Dzięki

Sent from my HTC One X+ using Tapatalk

Opublikowano

W najbliższych planach mam montaż RNS-E. Aktualnie instaluję BOSE i przy okazji chciałbym pociągnąć kabel do anteny GPS.

Żeby podłączyć oryginalną antenę trzeba jeszcze kupić kabel - przedłużacz. Czy dobrze myślę, że powinien on być zakończony dwoma żeńskimi końcówkami FAKRA (najlepiej jedna kontowa a druga prosta)?

Nie udało mi się znaleźć porównania pomiędzy anteną montowaną pod deską a tą na dachu, ale domyślam się, że ta na dachu będzie miała lepszy zasięg?

Opublikowano

witam, prosze o pomoc, kolega nagral spolszczenie na plyte w opcji autostart, ale mial nowe nero ktore kazalo wybrac plik startowy, nagralo sie ok, wlozyl plyte do rns-e i podczas postepu 5 % lub 15% pojawily sie dziwne znaki i navi sie wylaczyla, nie idzie jej wlaczyc ani nic.

Dodam ze to samo spolszczenie nagrywalem tak samo tylko w starszym nero gdzie nie pytal o plik startowy, auto start, wrzucone 5 plikow, i navi ladnie sie spolszczyla, co moze byc przyczyna ? teraz jak ja ozywic ? konieczne jest podlaczenie pod komputer ?

Opublikowano
witam, prosze o pomoc, kolega nagral spolszczenie na plyte w opcji autostart, ale mial nowe nero ktore kazalo wybrac plik startowy, nagralo sie ok, wlozyl plyte do rns-e i podczas postepu 5 % lub 15% pojawily sie dziwne znaki i navi sie wylaczyla, nie idzie jej wlaczyc ani nic.

Dodam ze to samo spolszczenie nagrywalem tak samo tylko w starszym nero gdzie nie pytal o plik startowy, auto start, wrzucone 5 plikow, i navi ladnie sie spolszczyla, co moze byc przyczyna ? teraz jak ja ozywic ? konieczne jest podlaczenie pod komputer ?

w rns-e zrobiliście ten bałagan:shock3:

Opublikowano

tak

Opublikowano

tak

no to za***iście:facepalm: nic nie wstaje nawet chińszczyzny na ekranie??

Opublikowano

no nie chce sie wlaczyc