Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) brak anteny diversity

2)żle zakodowana navi

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1) brak anteny diversity

2)żle zakodowana navi

Czy antena diversity to ta ori od navi na dachu?? Jeśli tak to ta antena u mnie jest, do tej pory była podłączona pod navi w lewym boczku bagażnika, ale ją przedłużyłem i poprowadziłem do RNS-E.

A czego może dotyczyć błędne kodowanie navi??

Opublikowano
1) brak anteny diversity

2)żle zakodowana navi

Czy antena diversity to ta ori od navi na dachu?? Jeśli tak to ta antena u mnie jest, do tej pory była podłączona pod navi w lewym boczku bagażnika, ale ją przedłużyłem i poprowadziłem do RNS-E.

antena diversity to antena wspomagająca zwykłą antene fm(siedzą obie w białym podwójnym wtyku po prawej na dole) , możliwe też że wzmak sie skopcił antenowy ale w to wątpie

co do kodowania navi to widzi coś czego niema zapisane w kodowaniu:wink:

Opublikowano
1) brak anteny diversity

2)żle zakodowana navi

Jakie miałeś radio przed RNS-E. Anteny diversity znajdują się w bocznych szybach

Opublikowano
1) brak anteny diversity

2)żle zakodowana navi

Jakie miałeś radio przed RNS-E. Anteny diversity znajdują się w bocznych szybach

Miałem radio CHORUS 2 ori z systemem ASS. Podłączyłem do RNS-E osobno antenę do navi i osobno antenę FM za pośrednictwem takiej przejścówki jak w pierwszym opisie Alvaro, może wzmacniacz sie spalił. Wszystko ładnie gra, tyle tylko że VCDS wyrzuca błędy. Kodowanie navi jakie zrobiłem to 0301113 : 0->3(Audi A4)->0(activ)->1(Audi A4)->1(bez telefonu choć mam ori uchwyt do telefonu przy tunelu)->default->3(zmieniarka)

Opublikowano

skoro miałeś chorusa to nimasz anteny diversity , skoro masz uchwyt do tel to zakoduj go w navi jako telefon:wink:

Opublikowano
skoro miałeś chorusa to nimasz anteny diversity , skoro masz uchwyt do tel to zakoduj go w navi jako telefon:wink:

Czyli błąd anteny będzie już zawsze występował?? A jak zidentyfikować pod jaki telefon mam uchwyt (kodowanie navi wskazuje na Temic, Cullmann i Nokia)

Kodowanie ogarnięte i błąd się już nie pojawia, pozostaje kwestia anteny :kwasny:

Opublikowano

Panowie czy możliwe jest że uwalił się kabel od vaginy jak pomyliłem po podłączeniu na krótko + i -

Zrobiłem tak przez przypadek i vagina mi nie rabota

Opublikowano

Bąd anteny można zlikwidować przez dołożenie przewodu antenowego od prawego tylnego okna do wzmacniacza plus wymiana wzmacniacza na ten z literką P na końcu, robiłem to u siebie przy okazji zakładania BOSE.

Opublikowano

Ok, wszystko zrobione. Dziękuję za pomoc.

P.S. Szkoda, że teraz panel do sterowania navi do niczego się nie przyda.

Załóż webasto to się przyda :grin: Zawsze możesz też wymontować i opchnąć go komuś kto piecyk zakłada. Poza tym za jego pomocą można jakieś drobiazgi zmienić co do info wyświetlanych na FIS :decayed:

a jakie np ?:) i jak to zrobić ? :)

Nacisnąć przycisk MENU :wink: Chyba że masz ten nie pełny panel, tylko do obsługi małej navi bo w sumie były ich 3 rodzaje

---------- Post dopisany at 15:10 ---------- Poprzedni post napisany at 14:50 ----------

Ok, wszystko zrobione. Dziękuję za pomoc.

Załóż webasto to się przyda :grin: Zawsze możesz też wymontować i opchnąć go komuś kto piecyk zakłada. Poza tym za jego pomocą można jakieś drobiazgi zmienić co do info wyświetlanych na FIS :decayed:

---------- Post dopisany at 10:36 ---------- Poprzedni post napisany at 10:34 ----------

masz sterowane menu fisa z poziomu manetki od wycieraczek?

Mam :)

A to ciekawe :shock3: ORI tak było?

No tak, w manetce wycieraczki mam sterowanie menu fisa. Ponoc to mozna wykorzystac rowniez pod RNS-E.

To ciekawe, możliwe że jednak da się też wykorzystać do sterowania webasto :whistling:

Jak masz sterowanie z poziomu manetki od wycieraczek to też sterujesz tym działanie webasta. Niestety w takim przypadku sterowanie od nawi może służyć tylko do ozdoby.

Opublikowano

Może ktoś łopatologicznie rozpisać, jak zrobić downgrade systwmu... po kolei co wciskać, gdzie czekać i kiedy restartowac... nie moge juz w dwoch zrobic...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Opublikowano

po pierwsze musisz mieć vaga

wchodzisz w sterownik navi 37

potem adaptacje10

potem kanał 97

zmieniasz wartość z 0 na 1

potwierdzasz chyba z dwa razy

wychodzisz z vaginy

no i możesz sobie downgradować co tam chcesz :decayed:

Opublikowano

potem adaptacje10

potem kanał 97

wychodzisz z vaginy

no i kuwa nie robi !!!!

Opublikowano

potem adaptacje10

potem kanał 97

wychodzisz z vaginy

no i kuwa nie robi !!!!

Sprawdzałeś czy w 97 zostaje 1? Jeśli zostaje 1 to coś z softem nie tak chyba?

Opublikowano

zostaje... czekam... i nic nie robi... później daję restarta i dalej 1...

po jakimś czasie jest 0... a nic nie zdowngradowało, może potrzeba płytkę z jakimś starszym softem?? wkładałem z 550 i to samo (tylko nagrane na płytce CD, ale ją widzi, że to software)

problem mam ze swoim starym RNS-E, gdzie chcę dojść do porządku aby był odpowiedni nr w wersji,

i nowym gdzie jest język polski...

jaki był pierwszy nr softa??

Opublikowano
zostaje... czekam... i nic nie robi... później daję restarta i dalej 1...

po jakimś czasie jest 0... a nic nie zdowngradowało, może potrzeba płytkę z jakimś starszym softem?? wkładałem z 550 i to samo (tylko nagrane na płytce CD, ale ją widzi, że to software)

problem mam ze swoim starym RNS-E, gdzie chcę dojść do porządku aby był odpowiedni nr w wersji,

i nowym gdzie jest język polski...

jaki był pierwszy nr softa??

pierwsza była 100:wink: Bartek a może żle wypalona płytka:eusathink: jak ją wsadzis zto na ekranie masz sw uptade 550:wink:

Opublikowano

Jest napisane 'cd/dvd z aktualizacją'

Opublikowano
Jest napisane 'cd/dvd z aktualizacją'

jaki masz soft w tej chwili w rns-e:wink:

Opublikowano

W tej chwili siedzi 0300 w jezyku polskim,

Opublikowano
W tej chwili siedzi 0300 w jezyku polskim,