Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I z jednymi i z drugimi sie nie chce łączyć. A licznik jest prawidłowo Zakodowany i na fisie wyświetla wszystko

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

do vaga najlepszy jest stary wysłużony XP :wink:

Opublikowano

Mi tam na Viście śmiga dobrze:wink:

Opublikowano
koledzy ja mam zgoła inny problem. Po zmianie z concert II na rns próbowałem sie połaczyć VCDS 11.11 i pokazuje bład sterownika. CAN jest połaczony. Ma ktoś pomysła o co kaman
Bardzo możliwe, że jak prawidłowo podłączysz K-line to zadziała i VCDS zobaczy RNS-E.
Opublikowano

Bart-s a tak ludzkim głosem?

Opublikowano
Bart-s a tak ludzkim głosem?

Pisząc że masz "błąd sterownika" miałeś na myśli że nie chce połączyć się z RNS-E tak? Z innymi sterownikami nie ma tego problemu?

Opublikowano

Bo z tego co widziałem tam sa tylko w zlacZu CAN h i CAN l

---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:42 ----------

Z innymi sie łączy bez problemu

Opublikowano
Bo z tego co widziałem tam sa tylko w zlacZu CAN h i CAN l

---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:42 ----------

Z innymi sie łączy bez problemu

Ja to widzę tak, że masz zakodowaną w RNS-E diagnostykę przez K-line a nie masz go podłączonego (chodzi o połączenie z gniazdem diagnostycznym). Poszukaj w swoich oryginalnych wtyczkach (czarnej 8-pinowej) kabelka niebiesko/zielonego. Ostatecznie powinien być podłączony do pinu nr 5 w jednej z 2-óch 12-pinowych kostkach RNS-E (na navi masz rozpiskę to dojdziesz do której). Jeśli dokładałeś RNS-E to pewnie albo w adapterze ten kabelek jest pomylony albo nie ma go wcale.
Opublikowano

jak dobrze widze to pin 5 to syngał z tyłu do wzmacniacza czyli do tej z lewej strony diagnoza L. jutro sprawdze i pochwale sie co i jak. a co do skrzyni o której ci pisałem to zero błedów a skrzynia przestała głupieć. Miałem auto u lakiernika i podejrzewam ze troszkę wody za dużo polał przy polerce i zalał wtyczkę skrzyni

Opublikowano
koledzy ja mam zgoła inny problem. Po zmianie z concert II na rns próbowałem sie połaczyć VCDS 11.11 i pokazuje bład sterownika. CAN jest połaczony. Ma ktoś pomysła o co kaman

a czy masz odpowiedni kabel do tej wersji VCDSa ??

Opublikowano

a czy masz odpowiedni kabel do tej wersji VCDSa ??

...skoro łączy mu się z pozostałymi modułami...

Opublikowano

Kolega Bart-s miał racje. Adapter nie miał lini k podlacZonej. Wystarczyło ze doloZylem kabel ( biała kostka 12 ponowna pin 5 do starej czarnej kostki kabel żółto zielony i bangla. Jeszcze raz dzieki Bart-s

Opublikowano
Kolega Bart-s miał racje. Adapter nie miał lini k podlacZonej. Wystarczyło ze doloZylem kabel ( biała kostka 12 ponowna pin 5 do starej czarnej kostki kabel żółto zielony i bangla. Jeszcze raz dzieki Bart-s

to stawiasz mu piwo :grin:

Opublikowano

Nie widzę problemu

Opublikowano
Nie widzę problemu

ale wysyłka kurierem :grin::polew::polew:

Opublikowano

Za potwierdzeniem odbioru

Opublikowano

pany, macie jakiś dobry sposób na te cholerne 3 śrubki szuflady ekranu co go trzymają? Nie idzie tego cholerstwa odkręcić!

Opublikowano
pany, macie jakiś dobry sposób na te cholerne 3 śrubki szuflady ekranu co go trzymają? Nie idzie tego cholerstwa odkręcić!

Mam dobre śrubokręty so tego :-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Opublikowano

w takim razie będę się musiał później do ciebie bujnąć po nie

Opublikowano

jak nie masz dobrych śrubokrętów to lepiej tego nie rusz bo obrobisz śrubki i będzie kupa , już tego niczym nie ruszysz i zostanie ci tylko wiercenie. Widziałem już kilka sztuk tak właśnie odkręcanych przez jakiś asów :doh: