Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie nawigacji RNS-E w Audi A4 B6/B7 od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem, co się może stać wiec nie kręcę na sile, wydawało mi się ze mam dobre śrubokręty ale w sumie warto spróbować innych, ponoć jakieś PHo są dobre, i najpierw warto dokręcić je odrobinę żeby ten klej czy co to tam jest puścił ale mi w żadną stronę nie idzie.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 802,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jak masz lutownice to dotknij grotem do śrubki i trzymaj przez chwilę żeby się trochę nagrzała, mi zawsze pomaga :wink:

Opublikowano
jak masz lutownice to dotknij grotem do śrubki i trzymaj przez chwilę żeby się trochę nagrzała, mi zawsze pomaga :wink:

ciekawy pomysł, mam lutownice, można sprawdzić, jak długo taka nagrzana lutownica przytrzymać mniej więcej?

Opublikowano

zależy jaką masz lutownice :wink:

Opublikowano

black and decker, cynę topi :)

Opublikowano

mam nadzieję że to nie jest taka co się rozpuszcza cynę przy montażu np. centralnego ogrzewania :grin:

uważaj żebyś śrubek nie rozpuścił :kox:

Opublikowano

Wymianę lasera robi się z płytą w napędzie czy bez?

Dostałem sprzeczne informacje... :eusathink:

Opublikowano
mam nadzieję że to nie jest taka co się rozpuszcza cynę przy montażu np. centralnego ogrzewania :grin:

heheh, śrubek nie rozpuściła na szczęście, taka mi się trójca trafiła ze śrubokręty na nich pękają, będzie wiercenie na to wygląda :whistling:

Opublikowano

nie z płytą w napędzie tylko tak jak by ona tam była , musisz wywołać manualne samo załadowanie się płyty tylko że bez płyty :wink: , to znaczy żeby navi pomyślała że jest płyta a faktycznie jej nie ma :decayed:

Może można wymienić ten laser i z płytą w napędzie , ale ja tak nigdy nie robiłem.

Bez samo wywołania albo bez płyty w napędzie nie ma szans wymienić lasera :hi:

Opublikowano

nie z płytą w napędzie tylko tak jak by ona tam była , musisz wywołać manualne samo załadowanie się płyty tylko że bez płyty :wink: , to znaczy żeby navi pomyślała że jest płyta a faktycznie jej nie ma :decayed:

Może można wymienić ten laser i z płytą w napędzie , ale ja tak nigdy nie robiłem.

Jak to wywołać? Bo rozumiem, że chodzi o to, żeby laser znalazł się w odpowiednim miejscu na szynie?

Opublikowano

heheh, śrubek nie rozpuściła na szczęście, taka mi się trójca trafiła ze śrubokręty na nich pękają, będzie wiercenie na to wygląda :whistling:

no to kupa , śrubokręciki musisz sobie lepszej jakości sprawić :whistling:

Opublikowano

nie wiem czy takie istnieja wogole :grin:

Opublikowano

Jak to wywołać? Bo rozumiem, że chodzi o to, żeby laser znalazł się w odpowiednim miejscu na szynie?

Nie wiem jak to się fachowo nazywa , sam sobie to tak nazwałem i sam do tego doszedłem :kox::naughty:

Nie laser , a cała podstawa na której trzyma się laser , jak będę miał czas to ci to opiszę i nawet pikczery zrobię

Opublikowano

chyba trzeba rozsunąć ręcznie te dwie kolumienki które na wejściu na płytę dają znak ze coś jest wkładane, czy coś jeszcze tam z tylu jakieś z tych raczek?

Opublikowano

panowie , nabyłem leda za śmieszną kasę no i zaczynają się schody. Navi można powiedzieć w idealnym stanie ale jest bez pinu , myślałem że pójdzie jak zawsze przyuczanie kodu za pomocą czarodziejskiej płytki , a tu lipa. Płytka wchodzi , kręci się i kręci i nic. Myślałem że może nie czyta bo laser nie domaga ale włożyłem inny dobry napęd i jest to samo.

jakieś pomysły

czy ktos wie coś na temat jakiejś innej płytki do leda ?

I ostatnie pytanie czy do leda można wgrać starszy soft , taki jak był w starszych modelach? Aktualnie jest SW: 0080

---------- Post dopisany at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ----------

jak nikt nic nie wie to chyba pozostaje mi tylko takie wyjście :kwasny:

Audi A3 RNS-E PU LED MEDIA DECODE ... UNLOCK CD ... 8P0 8J0 035193 | eBay

Opublikowano
panowie , nabyłem leda za śmieszną kasę no i zaczynają się schody. Navi można powiedzieć w idealnym stanie ale jest bez pinu , myślałem że pójdzie jak zawsze przyuczanie kodu za pomocą czarodziejskiej płytki , a tu lipa. Płytka wchodzi , kręci się i kręci i nic. Myślałem że może nie czyta bo laser nie domaga ale włożyłem inny dobry napęd i jest to samo.

jakieś pomysły

czy ktos wie coś na temat jakiejś innej płytki do leda ?

I ostatnie pytanie czy do leda można wgrać starszy soft , taki jak był w starszych modelach? Aktualnie jest SW: 0080

---------- Post dopisany at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany at 20:31 ----------

jak nikt nic nie wie to chyba pozostaje mi tylko takie wyjście :kwasny:

Audi A3 RNS-E PU LED MEDIA DECODE ... UNLOCK CD ... 8P0 8J0 035193 | eBay

niestety ledostwo nie przyjmnie zadnego softu ze starszego rns-a:kwasny:

Opublikowano

to już wiem czemu nie mogę go odblokować moją magiczną płytką , ponieważ ona jest robiona na bazie starego softu :kwasny: i jest kupa.

może wujek GOOGLE coś pomoże :kwasny:

Opublikowano

A ja mam najnowsze mapy 2013:banan:

Opublikowano

ja te mapy mam w moim starym rns-e już jak tylko wyszły :naughty:

Opublikowano

ja te mapy mam w moim starym rns-e już jak tylko wyszły :naughty:

Jooo Ty to wszystko masz i za grosze wszystko kupujesz wkurzasz mnie już:grin::decayed: muszę Cię gdzieś podpierdzielić:polew::wink: