Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zamawial ktos opony z tad?

Zobacz ofertę: 4x opony zimowe NOKIAN WR D4 205/55R16 91T 2016http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6500148956

Gdzie polecacie kupic? Czy indeks predkosci ma wplyw na wlasciwosci opony? Tu jest indeks T. Za wyzszy indeks trzeba zaplacic 400zl wiecej. Szybciej niz 190, nie zamierzam jezdzic :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cena bardzo dobra, a 183 zadowolonych klientów mówi samo za siebie. Sam przymierzalem się do zakupu od tego sprzedawcy jednak udało mi się je dostać na miejscu i odpuściłem.

Opublikowano

Karol jak daleko masz do Norauto najbliższego?Tam są te nokiany po 300 i "od strzała".To ciut drożej ale nie czekasz a za wysyłkę też płacisz przecież :)

Opublikowano

Karol jak daleko masz do Norauto najbliższego?Tam są te nokiany po 300 i "od strzała".To ciut drożej ale nie czekasz a za wysyłkę też płacisz przecież :)

80km od siebie mam najblizej mam. 15zl za pobraniem, wiec i tak tanio. Zastanawiam sie tylko miedzy indeksami predkosci. Jak duze maja znaczenie przy wlasciwosciach jezdnych. Nie mam zamiaru po 200 jezdzic ;)

Opublikowano

Sam sie zastanawiałem na tymi Hankookami, które w ADAC mialy dobre noty. Ktos jednak pisal szybko zuzywajacej sie mieszance (sprawdz opinie).

Kleberow nie analizowałem ale z tego co widze to uklad bueznika producent bazowal na Dunlop winter sport i Pirelli sottozero.

Opublikowano

Jeżdżę od 3 tygodni na dokładnie tym rozmiarze tego modelu Hankooka - polecam: ciche, ładnie trzymają przy obecnej pogodzie czyli ok 8 stopni i dość mokro. Ostatnio widziałem w Lublinie Bentleya Continentala na właśnie modelu w320

14711590_950889781681595_510364108754837

Dodatkowo na plus 9mm bieżnika w nowej sztuce.

icept2.png

icept.png

Sam sie zastanawiałem na tymi Hankookami, które w ADAC mialy dobre noty. Ktos jednak pisal szybko zuzywajacej sie mieszance (sprawdz opinie).

Kleberow nie analizowałem ale z tego co widze to uklad bueznika producent bazowal na Dunlop winter sport i Pirelli sottozero.

Letnie Hankooki dość szybko się ścierają, zimowe nie.

Edytowane przez Bruuuum

Opublikowano

Jeżdżę od 3 tygodni na dokładnie tym rozmiarze tego modelu Hankooka - polecam: ciche, ładnie trzymają przy obecnej pogodzie czyli ok 8 stopni i dość mokro. Ostatnio widziałem w Lublinie Bentleya Continentala na właśnie modelu w320

14711590_950889781681595_510364108754837

Dodatkowo na plus 9mm bieżnika w nowej sztuce.

icept2.png

icept.png

Letnie Hankooki dość szybko się ścierają, zimowe nie.
Dzięki za informację bo zakupiłem ten model ale niestety 225/45/18 i myślałem czy brać inna czy dalej ten sam model ale 225/40/18

Wysłane z S7 Edge

Opublikowano

Ktoś jeszcze coś doda na temat: Dayton DW510 EVO 225/45 R17 91 H FR vs Dębica Frigo HP2 225/45 R17 91 H MFS A może coś innego lepszego w tej samej cenie?

Warto dokładać do tych dębic?

Opublikowano

Też jestem ciekawy na ile wierzyć tym kategoriom zachowania na mokrym. Czy to kwestia łapówek czy faktycznego stanu.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hej. Na wlepce mam tylko jeden sugerowany rozmiar opon: 235/45 R17 94H.

Z tego, co czytam to na zimę polecacie 225/(50?55?). No i nie wiem, czy brać węższe czy szersze

Ponawiam pytanie :)

Opublikowano

Dla mnie optimum dla 17 to 215/50.

Opublikowano

Hej. Na wlepce mam tylko jeden sugerowany rozmiar opon: 235/45 R17 94H.

Z tego, co czytam to na zimę polecacie 225/(50?55?). No i nie wiem, czy brać węższe czy szersze

Ponawiam pytanie :)

Na 17"? 215/50.
Opublikowano

Na 17"? 215/50

Dla mnie optimum dla 17 to 215/50

Czyli wlepka kłamie? :)

Opublikowano

Na wlepce masz opony praktycznie z zerowym przekłamaniem prędkości. A ja napisałem o odczuciach własnych(i nie tylko) przy napędzie quattro. U mnie przekłamanie też jest minimalne.

Edytowane przez bongod

Opublikowano

Na wlepce masz opony praktycznie z zerowym przekłamaniem prędkości.

Nie prawda.

Sprawdź sam.

215/50/17 mniej przekłamuje niż ori 235/45/17

Dołączam zdjęcie (mam ten pierwszy rozmiar)

387f70fcffbc9908med.jpg

Opublikowano

Hehehe to nieźle :D.

Opublikowano

Na 17"? 215/50

Dla mnie optimum dla 17 to 215/50

Czyli wlepka kłamie? :)
Zapytałeś o polecany rozmiar na zimę, to dostałeś. Węższe opony się zakłada, a ta idealnie odpowiada oryginalnej.
Opublikowano

A co będzie wyższe 215/50 czy np 225/45?

Opublikowano

Pomnóż szerokość i profil i masz odpowiedź.

Opublikowano

Na wlepce masz opony praktycznie z zerowym przekłamaniem prędkości. A ja napisałem o odczuciach własnych(i nie tylko) przy napędzie quattro. U mnie przekłamanie też jest minimalne.

A czy weższa opona nie zwiększa ryzyka uszkodzenia felgi?