Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

adam

https://www.sklepopon.com/opona-zimowa/nokian-wr-a4-225-40-r18-92-v-xl-88766

https://www.sklepopon.com/opona-zimowa/fulda-kristall-control-hp-2-225-45-r18-95-v-xl-82518

2 dni temu zamawiałem z tego portalu , według mnie maja dobre ceny a opony miałem na następny dzień

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 545,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4 godziny temu, Adam.S napisał:

Na zimę powinna być węższa. 235/40/18 mam katalogowo ale myślałem że na zimę jak będzie trochę wyższa to lepiej.

Węższa opona = większy nacisk.

Opublikowano

Co wybrać, rozmiar 245/45/18 przejeżdżam zimą max 4-5 tys. km.

Na początku chciałem kupić do 600 zł/szt. np:

Uniroyal MS Plus 77 cena 535 zł.

Hankook Winter evo2 W320 cena 549 zł.

Ale teraz zastanawiam się czy przy takim małym przebiegu zimą nie lepiej kupić:

Barum Polaris 3 cena 417 zł.

Cennik z oponeo

Opublikowano

Oponeo ma drogie gumy, poszukaj to pewnie za te Uniroyal zapłacisz tyle co za Barum 

Opublikowano
2 minuty temu, H4mm3R napisał:

Jak kupujesz na oponeo to może i tak, tu masz kpl za 1968zł http://logistykaopon.pl/p/86580-nokian-wr-a4-22540-r18-92-v-xl-c-b-2-72db#kup

ja mam takie wr a4 w pasku tylko że 17 i powiem że pierwszy sezon bez zastrzeżeń, zobaczymy jak w 2 się spiszą 

Opublikowano
5 minut temu, H4mm3R napisał:

Oponeo ma drogie gumy, poszukaj to pewnie za te Uniroyal zapłacisz tyle co za Barum 

ja bym tu polecił jeszcze sava - która według mnie jest ok za dobre pieniądze, kiedyś miałem w golfie 3, a teraz mam save w aucie żony (vw up)

https://www.sklepopon.com/opona-zimowa/sava-eskimo-hp2-225-40-r18-100-v-xlfr-100373

Edytowane przez pajda

Opublikowano

Ja mam Sava Eskimo S3 i jest git, po 2 sezonach nie widać aby ubyło coś bieżnika, ale ja mam standardowy rozmiar 195/65 R15 :D

Opublikowano

Budżetowe opony wcale nie są złe jeśli ktoś nie smiga po 250 po autostradach

Opublikowano
8 godzin temu, Karasik2 napisał:

Ale szersza powinna lepiej "przyklejać" się na śniegu..

No właśnie nie do końca. Nie jestem jakimś ekspertem od opon, ale pamiętam jak kiedyś oglądałem jakiś program o rajdówkach. Koleś mówił, że na śnieg zakładają bardzo wąskie opony, bo im węższa, tym mniejsza powierzchnia styku z podłożem i tym większy nacisk, który przekłada się na przyczepność, bo koło "wbija się" w śnieg. 

Z tym, że niekoniecznie działa to analogicznie na lodzie albo mokrym asfalcie.

Opublikowano
No właśnie nie do końca. Nie jestem jakimś ekspertem od opon, ale pamiętam jak kiedyś oglądałem jakiś program o rajdówkach. Koleś mówił, że na śnieg zakładają bardzo wąskie opony, bo im węższa, tym mniejsza powierzchnia styku z podłożem i tym większy nacisk, który przekłada się na przyczepność, bo koło "wbija się" w śnieg. 
Z tym, że niekoniecznie działa to analogicznie na lodzie albo mokrym asfalcie.
Owszem w przypadku auta które ma poniżej tony ma to sens, natomiast waga A4 to 2x rajdówka. Poza tym wąska opona pomoże ruszyć w śniegu ale podczas pokonywania zakrętu szersza opona = lepsza przyczepność.

Wysłane z OP3T

Opublikowano

Temat rzeka.

Wiele teori spiskowych i każdy ma swoją.

Jedynie profesjonalne testy wykażą co lepsze.

Wszystko zależy od warunków,auta,umiejętności,szczęścia,temperatury,kondycji fizycznej kierowcy itp, ITD, SB, MO,ZOMO,HWDP  i Bóg wie co jeszcze.

Opublikowano

Widziałam, że wcześniej poruszony był temat opon Nokian czy ktoś miał D3 i D4?

Które lepiej brać? Cena nie jest jakaś kosmiczna - raczej do zaakceptowania. Rozmiar opon też nie będzie jakiś szalony, bo 16.

Opublikowano

Jeździłem 4 zimy na nokianach wr D3 i złego słowa nie powiem, miałem również uniroyal ms 66plus przez 5 lat i to samo, bez zastrzeżeń, teraz kupiłem hankooki i zobaczymy ile to warte, obstawiam że każda świeża zimówka klasy średniej będzie GIT:wink:

Opublikowano

Po głębokich przemyśleniach i waszych sugestiach dzisiaj zamówiłem Nokian A4 w rozmiarze 235/40/18 , mam nadzieje że to dobry wybór :decayed:

Opublikowano

hankooki w moim rozmiarze jest jakieś 300zł tańsze. Parametry opony tylko inne. Pytanie jak to wygląda tak na prawdę z tą oceną literową. Warto w ogóle na to patrzeć? jeśli np. chodzi o zużycie benzyny? Bo Nokian 4 ma żużycie C, a hankooki E...przyczepność też się różni...

Opublikowano
W dniu 8.11.2017 o 18:01, klucha11 napisał:

Zeszłej zimy przejechałem na nich kilkanaście tysięcy służbowym samochodem, nie rzadko latały ile fabryka dała na autostradach i złego słowa na nie powiedzieć nie mogę. Dość ciche, przewidywalne i nie pływają przy dużych prędkościach, na śniegu też fajnie sobie radziły.

Opublikowano
2 godziny temu, Adam.S napisał:

Po głębokich przemyśleniach i waszych sugestiach dzisiaj zamówiłem Nokian A4 w rozmiarze 235/40/18 , mam nadzieje że to dobry wybór :decayed:

:thumbup1:

Opublikowano

Panowie jakie propozycje jeśli chodzi o 17 na zimę? Myśle o Nexen Winguard Sport ale tez Dębica HP2 mnie zastanawia, opinie są podzielone. Do wydania ok 1300zł.

Opublikowano
14 godzin temu, harley22 napisał:

Panowie jakie propozycje jeśli chodzi o 17 na zimę? Myśle o Nexen Winguard Sport ale tez Dębica HP2 mnie zastanawia, opinie są podzielone. Do wydania ok 1300zł.

Moim zdaniem lepiej HP2, nexen to tak samo jak firma Maxgear :decayed: