Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba się zdecyduje na michelina alpin a4

[/quote}]Napewno sa niezle ale cena jak dlamnie za wysoka

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

cena porównywalna z UG7+ czy Dunlopami 3D winter sport a michelin to michelin :hi:

Opublikowano

dwie ostanie zimy jeździłem na Michelin Alpin A3 w rozmiarze 195/65 R15 , z czystym sumieniem mogę powiedzieć że to najlepsza zimowa opona jaką do tej pory miałem :good: , teraz jestem przed zakupem 205/55 R16 i Michały A4 w tym rozmiarze są trochę za drogie :thumbdown:

Opublikowano

dwie ostanie zimy jeździłem na Michelin Alpin A3 w rozmiarze 195/65 R15 , z czystym sumieniem mogę powiedzieć że to najlepsza zimowa opona jaką do tej pory miałem :good: , teraz jestem przed zakupem 205/55 R16 i Michały A4 w tym rozmiarze są trochę za drogie :thumbdown:

Miałem Alpin A3 trzy sezony na Multivanie rozmiar 205/70/15. Rewelacyjna opona :good:

Teraz założyłem 205/60/16 firmy Accelera :decayed:

Nie jest źle jeśli temperatura jest niska,ale jak przekroczy +10stopni trzeba być czujnym,bo robią się trochę kisielowate. :decayed:

Nie były to opony typowe na busa,tylko osobowe z wysokim indeksem nośności.

Opublikowano

Ja w tym roku zrezygnowałem z Michelina, bo stwierdziłem że przepłacam.

Zdarłem 3 komplety zimówek michelin i już ich nie kupie.

Wg mnie co model to były słabsze. Nie mam zamiaru już sprawdzać ich nowego modelu michelin A4. Straciłem cierpliwość i przeszedłem do konkurencji. W tym roku sprawdze jak sie jeździ na pirelli.

Później sie zobaczy. Jeszcze są inne opony na świecie :D

Goodyeary, Continentale, Dunlopy i wiele innych :D Do michelina pozostał niesmak.

Opublikowano

W mojej firmie szpec od opon(IC) mówi żeby brać klebery :good: Cena za***ista a mówi że brałby nawet zamiast goodyear`ów :cool1: Nie jeździłem ale kupie już nie długo komplecik... Krisalp HP2javascript:void(0); :wink4:

Opublikowano

U siebie mam oponki DAYTON DW510 (195/65R15)... nie narzekam a cena jest :good:

Opublikowano

W mojej firmie szpec od opon(IC) mówi żeby brać klebery :good: Cena za***ista a mówi że brałby nawet zamiast goodyear`ów :cool1: Nie jeździłem ale kupie już nie długo komplecik... Krisalp HP2javascript:void(0); :wink4:

mam trzeci sezon na A4 Klebery,auto zachowuje się na nich bardzo pewnie :good:

Opublikowano

mam trzeci sezon na A4 Klebery,auto zachowuje się na nich bardzo pewnie :good:

ja też je sobie chwale :good: i polecam

Opublikowano

Testował już ktoś Pirelli Snowsport ?

Opublikowano

kolego, ja testowałem ale póki co ani deszczu ani śniegu więc za dużo powiedzieć nie moge.

Opublikowano

Tak , ale może ktoś już pojeździł w jakiś gorszych warunkach :wink4:

Opublikowano

Testował już ktoś Pirelli Snowsport ?

Jeździłem jakiś czas temu na tych oponach w poprzednim aucie.(Ibiza) Mogę powiedzieć tyle że na pewno są bardzo komfortowe. Trcohę słabo trzymają na głebokim śniegu. Poza tym ok :wink4:
Opublikowano

Właśnie skończyły mi się Pirelli Winter. Zrobiłem na nich 60.000, a były już założone kiedy autko przyjechało na nich z Niemiec. 80 % to trasa austria-dom. No i teraz pytanie, czy znowu Pirelli, albo może Goodyer lub Michelin :mysli:

Opublikowano

Właśnie skończyły mi się Pirelli Winter. Zrobiłem na nich 60.000, a były już założone kiedy autko przyjechało na nich z Niemiec. 80 % to trasa austria-dom. No i teraz pytanie, czy znowu Pirelli, albo może Goodyer lub Michelin :mysli:

No ale co , chwalisz je sobie :?:

Opublikowano

Problemów z nimi nie było. Ale tak jak pisałem, głównie trasa, czyli drogi raczej oczyszczone, mokre. W śniegu, tez całkiem dobrze. Nie mam porównania z innymi, na tych jeździłem trzy sezony. Ogólnie jestem zadowolony :good:

Opublikowano

ja polecam Michelin alpin A3... co prawda nie przejechałem jeszcze na nich nie wiadomo ile km ale parę tras już było i muszę powiedzieć, że na mokrym i suchym trzymają się dużo lepiej niż kleber. Na śniegu nie mam porównania jeszcze :)

Opublikowano

Kolego kup Goodyeary.

Po zimie wymienimy spostrzeżenia.

Ja na Michelinach jeździłem 9 lat, 3 komplety po 3 sezony. Ostatni model A3 był najsłabszy z tych 3. Być może nowszy A4 będzie lepszy ale nie mam ochoty już sprawdzać.

Ty sprawdzisz Goodyeary i porównasz do pirelli,

A ja sprawdze pirelli do moich poprzednich michelinów :D

@Madoń może u was w Szczecinie się sprawdzają ale u nas na śląsku gdzie zimy są ostrzejsze to niekoniecznie. Z tym się zgodze, są leszpe niż Klebery ale za te pieniądze łaski nie robią.

Opublikowano

A więc padło na Goodyeary :naughty:.Już założone. Dzisiaj pierwsza trasa, jakieś 800 km. Za oknem +10 st. i sucho więc na zimówki nie bardzo.W nocy temp. pewnie spadnie do +5, może zera. Zobaczymy jak wypadną w tych warunkach.