Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kumho Kw17 I Zen Xw 195/65/R15 91 H

Mogę mieć takie po 166zł za sztukę.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja mam zakupione UNIROYAL i w tamtym roku super dawały rade. Nie było miejsca z którego bym nie wyjechał. Hałas toczenia do zniesienia. Na mokrej nawierzchni auto idzie jak po torach. Polecam

Opublikowano

Wybieraj z ostatnich dwóch, mogę polecić też Nokiana WR G2.

Jak się dużo i szybko zapitala, to na oponach się nie oszczędza :naughty:[br]Dopisany: 20 Październik 2010, 08:14_________________________________________________

Witam! Co sądzicie o oponkach NOKIAN WRG2?

Bardzo dobre zimówki, polecam :tongue4:

Opublikowano

dzięki mi za taki test za który trzeba zapłacić :confused4: w ogóle zauważyłeś to? Już wole polegać na opiniach kolegów forumowiczów, którzy użytkowali konkretne opony niż na tych testach, które często robione są na zlecenie jakiejś firmy, która potem wygyrwa w tym teście..

Opublikowano

dzięki mi za taki test za który trzeba zapłacić :confused4: w ogóle zauważyłeś to? Już wole polegać na opiniach kolegów forumowiczów, którzy użytkowali konkretne opony niż na tych testach, które często robione są na zlecenie jakiejś firmy, która potem wygyrwa w tym teście..

No trzeba, 8 zł...

To niecałe 2l paliwa.

Wolę wydać 8 zł i kupić dobre opony które posłużą mi kilka sezonów niż żałować i kupić badziewie.

Z całym szacunkiem do kolegów z forum (jest tu cała masa fachowców którzy pomagają innym), ale jeśli chodzi o opony to bardziej wiarygodny jest dla mnie test porównawczy, gdzie w tych samych warunkach testuje się 20-30 rodzajów kapci.

Tam nikt nie pisze, że zimówki 235mm do A4 są super, bo "się dobrze zbierają". Tylko że nie pomyślą o tym że potem to ich trzeba będzie zbierać z ulicy, bo nie pomyśleli o tym że "kiepsko hamują".

Poza tym pamiętaj że ilu ludzi tyle opinii, nie mówiąc już o tym, że nie wiesz nic ani o warunkach w jakich ludzie jeździli, ani czy opony były nowe czy stare, jakie było obciążenie auta, czy na śniegu/wodzie/asfalcie itp. Wiesz tylko tyle że jeden chwali a drugi mówi że do d*py.

I opinię wyrabiasz sobie na podstawie wypowiedzi kilku osób, które akurat w tym czasie się wypowiedziały.

No ale co kto lubi. Jak wierzysz w teorie spisku i we wszechobecne przekupstwo i łapówkarstwo to nie kupuj sobie tego artykułu :)

Mi nic do tego.

Opublikowano

panowie a co sądzicie o Vredenstein swontrack3??

Opublikowano

panowie a co sądzicie o Vredenstein swontrack3??

Dobre opony ale są lepsze takie jak:

DUNLOP SP WINTER SPORT 3D

CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 830

GOODYEAR ULTRAGRIP 7+

http://www.oponeo.pl/artykul/zestawienie-najlepszych-opon-zimowych-z-testow-opon-2010-2011

lub

maj_art904_08102008_1_L.jpg

Ja kupiłem nowe Pirelli snowsport od kolegi @mewigum w dobrej cenie 307zł/szt. (205/55/16) Myśle że nie bedą zauważanie gorsze a troche kasy zostało w kieszeni (300-400zł) w porównaniu do w/w wymienionych. W tej cenie miałbym Nokiany czy Fulde i myśle że dobrze że wybrałem Pirelli.

Ja zaryzykowałem i kupiłem opony letnie tej mało znanej u nas firmy Vredestein i jestem zadowolony, choć opony niczym raczej sie nie wyróżniają... są poprawne.

Opublikowano

Ja mam ultra grup 6 i powiem ze kiszka szczególnie na mokrym są mega śliski i ABS ma co robić. Są to twarde opony i według mnie niezabardzo dają radę.

Wolno ich ubywa.

Jeździłem służbowum na UG7 i są dużo lepsze ale nie ma co sie tak zachwycać. Jak każda jodełka są głośne. Kleber raczej podobną skutecznośc ma i jest tańszy.

Opublikowano

Ja mam ultra grup 6 i powiem ze kiszka szczególnie na mokrym są mega śliski i ABS ma co robić. Są to twarde opony i według mnie niezabardzo dają radę.

Wolno ich ubywa.

Jeździłem służbowum na UG7 i są dużo lepsze ale nie ma co sie tak zachwycać. Jak każda jodełka są głośne. Kleber raczej podobną skutecznośc ma i jest tańszy.

Chyba jesteś pierwszym, który narzeka na Ultra Gripy 6 :decayed:

Może masz jakieś stare albo źle przechowywane opony.

Opublikowano

A ja jeszcze nie jeździłem na bardziej cichych zimówkach niż UG7 a trochę tego już było, a z tym Kleberem to chyba żart :cool1: No chyba że porównujesz 4 letnie UG7 z nowym Kleberem to wtedy mogą mieć podobną skuteczność.

Opublikowano
  • Autor

A ja jeszcze nie jeździłem na bardziej cichych zimówkach niż UG7

Dokładnie.Jak zobaczyłem tamten post to poszedłem go garażu sprawdzić czy na pewno kupiłem UG7+ bo w ogóle ich nie słychać :decayed: Może ktoś opony źle założył.Już kiedyś widziałem UG6 założone na aucie odwrotnie :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Opony mają już 5 lat więc nie są najmłodsze i bieżnik nie najwyższy. Ale jak na zimowe opony to są twarde i szybko blokują na mokrym.

Moje opony zostaly wyprodukowane w Słowenii.

Założone są dobrze i można bez obaw lecieć na nich ponad 200km/h.

Niewątpliwym plusem jest to, że mają ochronę felgi.

Mój rozmiar to 205/55/16 więc moze dlatego wydają mi sie tak głośne bo pewnie większość jeździ na 15 w zimę.

Opublikowano

Witam serdecznie .Zbliże sie zima i chcem kupić oponki i borykam sie z wyborem juz od miesiąca a czasu coraz mniej.Wacham sie miedzy DUNLOP WINTER SP 3D ,GOODYEAR UG7+,Pirelli WINTER CARVING a VREDESTEIN .rozmar to 205/55/16.Głównie jeżdże po mieście i głebokim śniegu.Liczę na wasze opinie i doświadczenia z poszczegulnymi oponami.dzięki

Opublikowano

Wszystkie opony które wymieniłes są godne polecenia.

Jeśli Cie kasa nie blokuje to brałbym Dunlop lub ewent. GY.

zobacz moze w wątku Mewigum czy nie ma na coś dobrej ceny.

Ja wziąłem pirelli z tym że model snowsport w tym samym rozmiarze ale to bardziej na dobrą cene.

http://www.mewi-gum.pl/a/A-4.html

Opublikowano

Panowie jakie polecacie opony do Audi A4 B5?

Przez ostatnie dwie zimy jeździłem na oponach Pirelli 205/60 R15 i były :good:

Teraz się zastanawiam czy nie kupić opon w rozmiarze 195/65 R15 lub 195/60 R15, bo obecne już mają kilka lat i zbytnio się nie nadają... Zmieniać czy zostać przy 205/60 R15?

Jeżeli o chodzi o opony to myślałem o Dunlopach, Nokian, Pirelli albo Continental, które opony polecacie? :hi:

Opublikowano

GoodYear Ultra Grip 7 ja się chyba na te zdecyduje

Opublikowano

Panowie jakie polecacie opony do Audi A4 B5?

Przez ostatnie dwie zimy jeździłem na oponach Pirelli 205/60 R15 i były :good:

Teraz się zastanawiam czy nie kupić opon w rozmiarze 195/65 R15 lub 195/60 R15, bo obecne już mają kilka lat i zbytnio się nie nadają... Zmieniać czy zostać przy 205/60 R15?

Jeżeli o chodzi o opony to myślałem o Dunlopach, Nokian, Pirelli albo Continental, które opony polecacie? :hi:

Przy Twoim silniku (125PS) i FWD ja bym brał 195/65.

205 są droższe a i szerokość opony znacznie wpływa na sterowność auta w koleinach czy na przyczepność przy hamowaniu.

Opublikowano

Dziękuje za pomoc :hi: