Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Goodyear UG8 masz po około 250zł a bardzo zacne oponki!

Ale jak patrzysz na kasę to:

ceneo.pl

UG8 kosztuje ponad 400zł
  • Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 544,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

250 zł to za 15 trzeba dać.

Opublikowano

250 zł to za 15 trzeba dać.

dokłądnie ceny od ok 250 sie zaczynają za damski rozmiar :decayed:

Opublikowano

ja w sumie też się zdecydowałem - dziś podjechały do mnie :wink4:

nokian_wr_d3_2.jpg

będę na bieżąco zdawał relację jak się zachowują w zimę :wink4: :wink4: :wink4:

też je dzisiaj wziąłem heh , mam nadzieję że dadzą radę

ja też mam taką nadzieję :wink4: niby nowość - zobaczymy :cool1:

Produkcja Rosja?

Opublikowano

Matko! Następny...

A jakie to ma znaczenie, że Rosja?

Opublikowano

Z takiej, czy na Polskim rynku są dostępne z innej fabryki. Bo jedne nokiany już mam, są chyba made in Finland i jestem bardzo zadowolony.

Opublikowano

I co, uważasz, że z Rosji będziesz niezadowolony?

Tak samo jak parę postów wcześniej ktoś narzekał, że Goodyeary UG8 tańsze od UG7+ bo "Made in Poland". To co, polskie gorsze?

Opublikowano

Tak samo jak parę postów wcześniej ktoś narzekał, że Goodyeary UG8 tańsze od UG7+ bo "Made in Poland". To co, polskie gorsze?

a mozesz sie zdziwic ze tak bo niestety moze byc inna twardsza mieszanka a tym samym trakcja i wlasciwosci jezdne opony maleja

Opublikowano

a mozesz sie zdziwic ze tak bo niestety moze byc inna twardsza mieszanka a tym samym trakcja i wlasciwosci jezdne opony maleja

Ale wiesz to na pewno, na przykład od fachowców z branży oponiarskiej, czy tak sobie gdybasz?

Przecież nie mówimy o gównianych podróbkach tylko o oponach tej samej marki wykonanych e tej samej technologii tylko pochodzącej z różnych fabryk.

Opublikowano

Ale wiesz to na pewno, na przykład od fachowców z branży oponiarskiej, czy tak sobie gdybasz?

byly przypadki ze dokladnie tak bylo poszukaj w necie jest mase informacji na ten temat popartych testami auto bild gazeta niemiecka testowala wlasnie opony pod wzgledem miejsca produkcji i czesto byly wielkie roznice

Opublikowano

Nie będę szukał takich rzeczy w necie bo nie mam na to czasu.

Wiem za to, że rosyjska fabryka Nokiana to jedna z najnowszych fabryk w Europie, która produkuje opony nie tylko do Polski ale i na wiele innych rynków i jakoś nikt nie robi z tego powodu problemów.

To samo z naszą Dębicą. Jest na tyle dobra, że produkuje się tu właśnie Goodyear, ale jak widać nie wszystkich to przekonuje. Skąd w takim razie pochodzi większość opon Goodyear?

Z kolei opony marki "Dębica" są od kilku lat w większości produkowane w Słowenii.

Nie wiem tylko dlaczego dla Polaka zawsze zagraniczne = lepsze :wallbash:

Opublikowano

Nic takiego nie powiedziałem, słyszałem tylko że była seria opon Nokiana wyprodukowana w Rumunii i były z nimi problemy.

Nie wiem tylko dlaczego dla Polaka zawsze zagraniczne = lepsze

Polak kombinuje, bo zawsze mu mało $$ choć nie zawsze tak jest :cool1:

Opublikowano
Nic takiego nie powiedziałem, słyszałem tylko że była seria opon Nokiana wyprodukowana w Rumunii i były z nimi problemy
Możliwe. Ale to przecież nie oznacza od razu, że tak będzie za każdym razem i w przypadku każdej marki ;)

W poprzednim samochodzie miałem Pirelli z Rumunii i były to jedne z najlepszych opon, na jakich jeździłem :)

Z takiej, czy na Polskim rynku są dostępne z innej fabryki.

Na pewno są. Ale to nie oznacza, że kupując możesz sobie wybierać miejsce produkcji. W sezonie nikt nie będzie przekopywał magazynu dla twojego kaprysu ;)
Opublikowano

YatzeK już i tak zdecydowałem że kupię Nokiany WR D3, bo z poprzednich gum tego producenta byłem zadowolony, a że terez je Ruski produkują a nie Rumuni to jest to tylko na plus :decayed:

Opublikowano
zdecydowałem że kupię Nokiany WR D3, bo z poprzednich gum tego producenta byłem zadowolony
Ja z kolei z WR G2 nie byłem zadowolony i od tamtej pory jakoś mnie do Nokianów nie ciągnie :)
Opublikowano

Ja mam właśnie Nokiany WR D3, leżą w bagażniku i czekają na swój czas, myślę, że za 2 tygodnie już będę na nich śmigać, ciekawe jak się spiszą ;)

Opublikowano

moje UG8 są made in Słowenia i były po 385zł :wink4:, a czy to polskie ruskie czy francuskie jeden kit, grunt że nie chińskie :decayed:

Opublikowano

Witam Panie a ja mam pytanie z innej beczki ale dotyczace opon mianowicie mam audi a4 b7 quattro i na słupku od drzwi mam plakietke z rozmiarem opon 235/45/17 lub 205/55/16 polecane przez producenta. a jeżdze na 225/45/17 i mam pytanie czy to jest jakas przeszkoda ?chodzi mi tu o naped quattro bo mam pewien tak jak by luz kiedy puszczam sprzegło i wrażenie jest takie jak by tylna oś włączała sie dopeiro po chwili...proszę o pomoc.

Opublikowano

Witam. Ja mam pytanko bo dopiero co zostałem szczęśliwym nabywcą A4 B6 :> I czas kupić oponki zimowe wraz z felgami i nie mam pojęcia co z tymi rozmiarami, a znalazłem fajny komplet nowych opon w komplecie z nowymi stalówkami:

Czy ktoś mi powie czy te felgi podejdą:

Rozmiar; 6JX15" ET47 otwór centrujący: 57.1 Rozstaw 5X112

A to oponki na tych felgach 195/65R15 91T MICHELIN ALPIN A4

Opublikowano

Ktos z Was uzytkowal zimowe Dunlopy winter 3D ? O nowa Dunlop SP Winter Sport 4D ( nastepca 3D ) nie pytam bo dopiero weszla do handlu

Mam dylemat miedzy UG8 a wlasnie Dunlopem 4D :gwizdanie:

Z UG7+ bylem max zadowolony, na dunlopach nigdy nie jezdzilem a i bieznik nowej UG8 taki jakis dziwny

Z testow ADAC wygladaja podobnie, cena tez taka sama ( przynajmniej u mnie).