kopytko80 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 mam problem miedzy opna a nadkolem przod 3.5 cm a tyl 2.5cm chcialbym zeby bylo rowno lub odwrotnie czyli przod na dol albo tyl do gory auto to a4 avant 1.9 tdi zawieszenie s line 2003r czyli -20 w dol - jezeli ktos to juz przerabial lub mial podobny problem to prosze od odp pozdro adrian
fotograf87 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 wszystkie a4 b6/b7 tak maja ;p nic nie poradzisz... chyba ze sprezyny Eibacha kupisz ;p
wladca_pierscieni Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 wszystkie a4 b6/b7 tak maja ;p nic nie poradzisz... chyba ze sprezyny Eibacha kupisz ;p nis dodac nic ujac
kopytko80 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2010 witam koledzy a moze zeszlifowac troche przednie lub pod tylne cos podlozyc jakas guma -ale nie wszystkie tak maja widzialem auto kolegi Bart-s i ma tak jak powinno byc [br]Dopisany: 12 Styczeń 2010, 20:04_________________________________________________a jezeli eibach to jakie fele mam 17 na lato nie chce zeby byl twardy lubie zawieszenie komfort+sport jakies -30 mm do dolu
ykk Opublikowano 12 Stycznia 2010 Opublikowano 12 Stycznia 2010 witam koledzy a moze zeszlifowac troche przednie lub pod tylne cos podlozyc jakas guma -ale nie wszystkie tak maja widzialem auto kolegi Bart-s i ma tak jak powinno byc Chyba sobie zartujesz..
KOval81 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 witam koledzy a moze zeszlifowac troche przednie lub pod tylne cos podlozyc jakas guma -ale nie wszystkie tak maja widzialem auto kolegi Bart-s i ma tak jak powinno byc [br]Dopisany: 12 Styczeń 2010, 20:04_________________________________________________a jezeli eibach to jakie fele mam 17 na lato nie chce zeby byl twardy lubie zawieszenie komfort+sport jakies -30 mm do dolu Ja również, podobnie jak pokolorowany niedawno "zielonek" Jerz mam nadzieję, że chciałeś zażartować :gwizdanie: B6 stoi niżej tyłem, a wyżej przodem, również na zawieszeniu -20 mm 1BE. na sprężynach Eibach nie zawsze wygląda to dobrze - wystarczy poczytać ten wątek: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_sprezyny_eibach_prokit_czy_komplet_fk_high_tec-t90352.0.html Bart-S ma u siebie 1BE, więc też nie sądzę, żeby miał super równe prześwity
kopytko80 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2010 czy jakies inne obnizajace srerzyny np eibach -30 dadza rade z tym nierownym przeswitem
mlodyabc Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Bart-S ma sprężyny H&R -35. Eibach -30 w avancie tez różnie siada. Kolega Majki ma u siebie -30 w avancie B7 poszukaj, do 17 myśle ze będzie spoko już wyglądać, u niego równo siadło i ma 18.
mgtan Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 ryzyk fizyk z tymi spręzynami i obniżaniem, może być niby prawidłowo dobrane a usiądzie do d*py... zauważyłme że w Avantach jest tendencja do faktu ze przód stoi wyżej.. w b7 na 1BA miałem równo do ziemi nadkole. 68cm z przodu i z tyłu.... to pomiar był poglądowy
A-rek Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 w b7 na 1BA miałem równo do ziemi nadkole. 68cm z przodu i z tyłu.... to pomiar był poglądowy a jaka była wartość od środka piasty do nadkola :?:
mgtan Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 w b7 na 1BA miałem równo do ziemi nadkole. 68cm z przodu i z tyłu.... to pomiar był poglądowy a jaka była wartość od środka piasty do nadkola :?: nie mam już tego pomiaru, ale wiem że kiedyś już to wałkowane na forum było, i mierzyłem od piasty jak ktoś tam się upierał że tak powinno sie mierzyć (bo tak rzeczywiście sie powinno) ale po zmierzeniu kilku aut na forum i kilku z życia i avantów i sedanów... zawsze na 1BA wychodziło 68cm.. tolerancja 2-3mm ze względu na różne koło, ciśnienie powietrza i inne pierdołki. 68 cm powinienes miec z tyłu i z przodu.
leon_stalowawola Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 a jak dla mnie to felgami wyregulować to et inne
mgtan Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 a jak dla mnie to felgami wyregulować to et inne ale ze co? że innym ET zmienisz wysokość od ziemi? nie rozumiem o co chodzi...
A-rek Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 tolerancja 2-3mm ze względu na różne koło, ciśnienie powietrza i inne pierdołki. jeśli robisz pomiary od piasty do nadkola to te "pierdołki" nie mają nic do tego
mgtan Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 wiesz myśle że 2mm róznicy to nie jest warte rozmowy... mierzysz od ziemi i masz 68cm i tyle... a jak zmierzysz od piasty tez jest dobrze. ale jeszcze potem idzmy w pedantyzm i sprawdźmy czy w bagazniku mamy to samo wyposażenie, czy np nie ma tam bufera Bose, czy koło zapas jest stalówka czy alu... never ending story i wówczas od piasty tez będziesz miał zły pomiar. Jak pisałem mierzy się od piasty, ael róznice sa tak nie wielkie że szkoda sobie zawracać du.. :-)... bo wiesz nie każdy przyłoży co do milimetra do srodka piasty itp :-) :)
Rekomendowane odpowiedzi