Katarzyna i Albert flor Opublikowano 1 Czerwca 2007 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zmorą jest dla mnie hologram przyklejany na szybe. ponieważ jednak nie zmieniamy często samochodów to ich usuwanie stanowi dla mnie zagadkę Kto zna jakiś prosty sposób (co by tego nie drapać i nie rysować szyby) na usunięcie hologramu???????? Pozdrawiam Florentyna :*
Wihajster Opublikowano 1 Czerwca 2007 Opublikowano 1 Czerwca 2007 podgrzej suszarka do włosów i pozniej żyletka
Katarzyna i Albert flor Opublikowano 1 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2007 Odp: Jak usunąć z szyby hologram z numerem rejestracj???? « Odpowiedz #1 : Dzisiaj o 15:41 » Cytuj -------------------------------------------------------------------------------- podgrzej Co by nie porysować a żyletka to mi sie dobrze nie kojarzy :/
wojtas-audi Opublikowano 1 Czerwca 2007 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Co da sie zdrapac to zdrapac, a reszte to jakims plynem - ja np mam taki co reklamy zmywają i wszystko schodzi
chudineze Opublikowano 1 Czerwca 2007 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja jak usuwałem to stosowałem aceton do paznokci i poschodziło troszkę męczarni ale zeszło
Pikuś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Opublikowano 1 Czerwca 2007 podgrzej suszarka do włosów i pozniej żyletka Tak jak kolega pisze. Jak wymienialem szybe to w podobny sposob mi przeniesli nalepke ze starej na nowa.
Pelex Opublikowano 2 Czerwca 2007 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zeby paluchów sobie nie pociąć można zastosować nożyk do tapet oraz dodatkowo lekko podgrzać szybke suszarką od zewnątrz to co zostanie delikatnie zmywaczem do paznokci tak żeby nigdzie on nie kapnął bo plamy na tapicerce murowane
SebMis Opublikowano 2 Czerwca 2007 Opublikowano 2 Czerwca 2007 a jak ktoś nie ma suszarki to zostawić autko w "dobrym słońcu" i jak się nagrzeje porządnie to schodzi prawie sama
MTS Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 ja robie tak zedrzyj pierwsza folie zchodzi bez problemu potem klej scieralem jakimis tam chusteczkami nawilzanymi (schodzi az milo :th:) potem zas znow folia co mialem maly klopot i sie omeczylem i znow chusteczki
pet3r Opublikowano 24 Października 2007 Opublikowano 24 Października 2007 albo lepiej załatwić jakąś opalarkę - podgrzać od zewnątrz i zejdzie jakby w ogóle nie była przyklejona. resztki kleju zmyć acetonem i nie będzie śladu.
EndriuGiz Opublikowano 25 Października 2007 Opublikowano 25 Października 2007 a próbowałeś benzyna na szmatce ??? może da rade . bo jeśli zostały ci tylko kawałki tej naklejki na szybie to benzyna powinna to zmyć sam zmywałem jakąś naklejkę która nie chciała zejść i u mnie poszło tylko nie wiem jak będzie z ta od rejestracji
Krzysztof Opublikowano 26 Października 2007 Opublikowano 26 Października 2007 Ja jak zrywalem u siebie to dzialalem suszarka i palcem zwijalem ten klej w male kuleczki. Nawiasem mowiac oparzylem sie od goracego szkla ale czego sie nie robi dla Audi Ostatecznie w ruch poszla szmatka nasaczana roznorakimi specyfikami. Niestety nic to nie dalo i o dziwo najskuteczniejsza okazala sie po prostu slina... Po okolo pol godziny nie bylo sladu najmniejszego po tej zakichanej naklejce.
Nowak_zg Opublikowano 26 Października 2007 Opublikowano 26 Października 2007 ja robilem sama zyletka i nie porysowalem tak samo jak folie z szyb czyli najpierw zyletka albo szczoteczka taka z sterczacym wlosem lepiej podgrzac wtedy lepiej schodzi a potem rozpuszczalnikiem nitro na szmatce ! i wszystko schodzi picus glancus jesli masz kogos kto robi folie do szyb to oni maja full profesjonalne super ostre cienkie nozyki pozycz i tym zejdzie najlepiej
saintadamus Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 myśle że od czerwca autor wątku sobie poradził ale jeśli nie to ja w poprzednim aucie zrywałem wierzchnią folie normalnie ręką a klej który został denaturatem
MoKrY Opublikowano 27 Października 2007 Opublikowano 27 Października 2007 bardzo dobrze do drapania nadaje sie plytka CD czy dvd dla bogatszych(nie robi różnicy) hehe i nie pozostawia rys
Ciepły Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Ja poradzilem sobie ostrym nozykiem i spirolem
grafi Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 Zeby paluchów sobie nie pociąć można zastosować nożyk do tapet oraz dodatkowo lekko podgrzać szybke suszarką od zewnątrz to co zostanie delikatnie zmywaczem do paznokci tak żeby nigdzie on nie kapnął bo plamy na tapicerce murowane Tego samego sposobu użyłem, bez większych problemów zeszło.
Rekomendowane odpowiedzi