lis Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 witam czy jest prawda że przed chiptuningiem nalezy wymienić rozrząd ? i czy chiptyning może spowodować że silnik będzię bardziej narażony na awarie ?
Buba Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 nie musisz wymieniac rozrzadu jezeli jego przeglad na to nie wskazuje tylko z powodu softu. jak masz cos uszkodzone to i tak sie wysra predzej czy pozniej ale raczej nie ma to powiazania z chipem
antonio Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 tak jak powiedział przedmówca: profesjonalnie zrobiony program i dobra eksploatacja nie wpłynie negatywnie na silnik
lis Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 mam przejechane 180 000 przy 120 000 był wymieniany rozrząd to wygląda że jeszcze trochę pojeżdżę ale właśnie usłyszałem opinie że przed chipem trzeba zmienić pasek bo jak po chipowaniu dam w p.zdę to może strzelić
peter22 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 powiem ci tak mam taki silnik jak ty i byłem po wymianie rozrzadu i dobrze bo witek wyregulował mi go jeszcze bo jak "fachofcy " zmieniali to troche przesuneli gorne koło i auto troszke sie telepało na postoju. teraz jest wszystko ok
bish - kopt Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 mam przejechane 180 000 przy 120 000 był wymieniany rozrząd to wygląda że jeszcze trochę pojeżdżę ale właśnie usłyszałem opinie że przed chipem trzeba zmienić pasek bo jak po chipowaniu dam w p.zdę to może strzelić zależy po jakim chipowaniu, jak zrobisz program u fachowca to twój pasek nie będzie w większym niebezpieczeństwie niż przed chipem
lis Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2010 ok. jeszcze tylko poszukam dobrego fachowca i jedziemy z tym koksem
bish - kopt Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 ok. jeszcze tylko poszukam dobrego fachowca i jedziemy z tym koksem jak jesteś okolicy Wa-wy to wal najlepiej do Rogala
OLO_GDA Opublikowano 24 Stycznia 2010 Opublikowano 24 Stycznia 2010 yyy a a to po chipie pasek sie mocniej obciaza? wieksza moc idzie na walek rozrzadu czy jak??
lis Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2010 czyli, - nic się nie pogorszy w żywotności silnika dzięki
skinek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 yyy a a to po chipie pasek sie mocniej obciaza? wieksza moc idzie na walek rozrzadu czy jak?? Jeżeli dolewasz wachy to się obciąża jak jest na pompkach - a pompki mają napęd od paska rozrządu . Gdzieś wydziałem wykresy, jak pompki przy nom obciążeniu pobierają kilkanaście KW - jak pompują więcej paliwa to odpowiednio więszej mocy potrzebują.
OLO_GDA Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 yy, no ja ciagle w swiecie common raila zyje. nie skojarzyłem ze pasek napedza pompki... moze i faktycznie troche mocniej sie obciazy.
variocustoms Opublikowano 29 Stycznia 2010 Opublikowano 29 Stycznia 2010 chiptyning bomba BTW zaczynam twierdzić, że to forum służy do zadawania "głupich" pytań słuchaj dalej speców od wymiany pasków to zrobisz program obniżający moc i moment bo pasek pewnie się urwie od nadmiaru kucy, nie używasz to się lepiej naucz kolego "lis"
matti_pl Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Jechać na chipsa i nie przejmować się. Rozrząd zrób jak każe książka serwisowa i tyle
bish - kopt Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 yy, no ja ciagle w swiecie common raila zyje. nie skojarzyłem ze pasek napedza pompki... moze i faktycznie troche mocniej sie obciazy. mają ludzie na pompkach po 100 tys porobione na chipsach i jeżdżą z rogalem na gębie, program zrobić u fachowca i... noga w podłoge a rozrząd zrobić wtedy kiedy sie należy
lis Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Opublikowano 4 Lutego 2010 jeszcze tylko zastanowię sie nad diagtronikiem albo rogalem i lecimy z tym koksem
Rekomendowane odpowiedzi