Damiancio24 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Witam. I mam pytanie dotyczące tłoczków hamulcowych w modelu b5 silniku adr. Chciałbym się dowiedzieć czy tłoczki w zaciskach hamulcowych z tyłu i z przodu są takie same czy się różnią???Dodam ze mam tarcze hamulcowe nie wentylowane z przodu jak i z tyłu. Jeszcze jedno pytanie jaka jest odległość od siebie tych otworów w tłoczku hamulcowym w które wchodzi ten przyrząd do wciskania tłoczków??? Potrzebuje tej informacji gdyż planuję zrobić sobie taki przyrząd. Wyczytałem w którymś poscie że ktoś wciskał te tłoczki kluczem do dokręcania tarczy w szlifierce kątowej, czy jest to prawdą??? dziękuje za info i pozdrawiam:)
domjenick Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 o ile dobrze pamietam,jak mialem B5 i wymieniałem klocki z przodu-tłoczek miał kształt rurki,czyli był pusty,nie jak walec,z tyłu nie wiem,ale na pewno nie było tam zadnych dziurek do klucza od szlifierki kątowej co do przyrządu-to w dziale "Warsztat,zrób to sam" jest wątek,jak to zrobić razem ze zdjęciami-poszukaj,jest na pewno poniżej masz fotki,jak wygląda rozpieracz do klocków na przedniej osi na tył musi być trzpień obrotowy,bo tłoczek na tylnej osi,musie być obracany podczas wciskania
Buba Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 przod jest wciskany, tyl wciskasz i wkrecasz. przod chyba jesy wiekszy, tyl mniejszy. klucz od szlifierki pasuje i da rade tym wkrecic bo tam sa wciecia sluzace do wkrecania
Cristoforo Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 jesli masz zacik ATE to tłoczek przód ma średnice 57mm tylni tłoczek ma zupełnie inna budowe
domjenick Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_wymiana_tylnych_klockow_hamulcowych-t77289.0.html masz linka ,jak to zrobić
domjenick Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Najlepiej byłby gdyby ktoś mi powiedział jak samemu zrobić ten przyrzad do wciskania tłoczków hamulcowych w linku,który wkleiłem,masz pokazane,jak to wygląda-potem zobacz,jakie wymiary potrzebne Ci będą do oparcia o zacisk i uzyj wyobrazni
Buba Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Najlepiej byłby gdyby ktoś mi powiedział jak samemu zrobić ten przyrzad do wciskania tłoczków hamulcowych idziesz do sklepu gdzie sprzedaja takie gotowe zestawy, zdjecie, wymiary i robisz. co chcesz wiecej wiedziec
Dev Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Najlepiej byłby gdyby ktoś mi powiedział jak samemu zrobić ten przyrzad do wciskania tłoczków hamulcowych po co robić? mozna kupic :> :> http://allegro.pl/item888746557_przyrzad_do_wkrecania_tloczka_hamulcowego.html załatwisz tym tył i przód
Rekomendowane odpowiedzi