Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spoty Puławskie

paput

Rekomendowane odpowiedzi

ja myslę że bym wpadł :P

pozostaje kwestia pod jakim lokalem :kawa:

no to:

1.fiskuzz139 (organizator) :decayed:

2.paput

3.skruszo

4.......

• Odpowiedzi 6.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ja organizator? haha nie bylem na zadnym spocisku i odrazu organizator :P

co do stawiania... z checial ale wlasnie polecialo mi 600 stowek z portfela na nowa przeplywke i to tez nie wiem czy na tym sie skonczy:D

Ja organizator? haha nie bylem na zadnym spocisku i odrazu organizator :P

co do stawiania... z checial ale wlasnie polecialo mi 600 stowek z portfela na nowa przeplywke i to tez nie wiem czy na tym sie skonczy:D

czemu aż 600 zł :shocked:

Pisałem, zrób logi. Ja nie mogę jeździć samochodem (kontuzja :kwasny:) bo już dawno bym Ci je zrobił.

Przepływkę wystarczyło podmienić, żeby sprawdzić czy to jej wina :facepalm:

Naprawa usterek TDI nie jest droga ale jak ktoś wymienia przepływkę bez sprawdzenia albo regeneruje turbinę zamiast ją wyczyścić, no cóż mechanicy się cieszą :wallbash: A właściciele mówią, że TDI to szit.

Pisałem, zrób logi. Ja nie mogę jeździć samochodem (kontuzja :kwasny:) bo już dawno bym Ci je zrobił.

Naprawa usterek TDI nie jest droga ale jak ktoś wymienia przepływkę bez sprawdzenia albo regeneruje turbinę zamiast ją wyczyścić, no cóż mechanicy się cieszą :wallbash: A właściciele mówią, że TDI to szit.

dlatego jest przekonanie że diesele sa drogie w utrzymaniu :disgust:

dlatego jest przekonanie że diesele sa drogie w utrzymaniu :disgust:

Wystarczy, że nieuczciwy mechanik wyczuje że ma do czynienia z człowiekiem, który tak myśli już go może robić jak chce :wallbash:

Najlepsze są motywy z turbinami, jak przeładowuje to od razu trzeba regenerować :naughty:

Tak samo z wahaczami, jak się trafi dobry klient to mechanik jest w stanie wmówić, że trzeba wymienić komplet a przecież wystarczy uszkodzone.

Mówia że trzeba regenerować bo tak na prawdę to nie oni regeneruja tylko wysyłają komuś tam. Dają robote innemu ten zamontuje i wymontuje turbine co zajmie mu max godzine i ma konkretna kase. A czyścić musiałby sie pieprzyć pół dnia. No chyba że aby rozrusza sztange ręka bez czyszczenia to wtedy dostaje kase za free. A potem klient przyjeżdza za miesiąc panie to samo no to trzeba zabieg powturzyć :polew:

Dlatego od kiedy zacząłęm czytać to forum a nie dopytywać mechaników to jestem bogatszy o doświadczenie i kase w portfelu.

Własnie co do wahaczy dałem sie zrobic jak aby kupiłem samochód. Zaprowadziłem na sprawdzenie geometri po kupnie i znaleźli pare wahaczy do wymiany. Mówie ok i z kieszeni poszło 1000PLN :disgust:

Robilem logi, wyszlo ze jest walnieta przeplywka.

Gos mi powiedzial ze przez to moze byc przeladowanie. Na wejsciu do przeplywomierza wchodzi 5 volt, a na wyjsciu gdzies gubi i wychodzi tylko 2 volty.

Robilem logi, wyszlo ze jest walnieta przeplywka.

Gos mi powiedzial ze przez to moze byc przeladowanie. Na wejsciu do przeplywomierza wchodzi 5 volt, a na wyjsciu gdzies gubi i wychodzi tylko 2 volty.

:blink:

W jakim sensie gubi? Przeciez przepływka to nic innego jak drut który ma jakiś opór co skutkuje że z wejściowego napięcia robi się wyjściowe odpowiednio niższe. Jak przepływ jest duzy to bardziej chłodzi drut, spada rezystancja i na wyjściu jest większe napięcie a jak jest mały przepływ temp rośnie, rezystancja tez i napięcie spada. No chyba że "gubienie" napięcia jakoś inaczej definiujesz :mysli:

Ale zrobił logi czy zczytał błędy?

Trzeba było wstawić je na forum, nie było by "może przez przepływkę jest przeładowanie" tylko konkretne informacje.

bo wziolem z pierburga, okaze sie jutro czy to wina przeplywki:)

ja mam pierburga za 50 zł bym ci oddał, jeszcze byś podejchał sprawdził czy działa i dopiero wziął :gwizdanie:[br]Dopisany: 20 Grudzień 2011, 15:34_________________________________________________zadarząją się przypadki, że nawet nówki są zrypane, kumpel ostatnio założył BOSCHA i było jeszcze gorzej :decayed:

bo wziolem z pierburga, okaze sie jutro czy to wina przeplywki:)

po co :facepalm: poczekał byś do czwartku i bysmy logi zrobili, dopiero co wróciłem z wawy, ale jutro z samego rana jade spowrotem, wiec jak pisałem tylko czwartek wchodziłby w gre :wink4:[br]Dopisany: 20 Grudzień 2011, 20:07_________________________________________________ps. a jak załozyłeś nowa przepływke to usterka ustała w ogóle :mysli:

Nie, fakt taki że dużo się polepszyło, zrobiłem zczyt błedow wykazało na przepływke i turbo. Wpadne do Ciebie w Czwartek zrobimy logi bo mechanior powiedział że w tej sytuacji zostaje turbo. :(

Nie, fakt taki że dużo się polepszyło, zrobiłem zczyt błedow wykazało na przepływke i turbo. Wpadne do Ciebie w Czwartek zrobimy logi bo mechanior powiedział że w tej sytuacji zostaje turbo. :(

a jakie w ogóle sa objawy?

objawy nie wyglądaja na przeładowanie, moim zdaniem wina bedzie gdzies w podcisnieniach bądź jest dziura w dolocie, teraz zimno to nie widac zbytnio kopcenia

Sprawdzałeś te wszystkie węzyki od N75 itp

Dolot sprawdzałem jest cały, a co do N75? właśnie miałem przejrzeć i nie przejrzałem:D

sprawdź ręcznie cyz całe masz wężyki, bo pewnie od turbo jest pękniety(czesto sie zdaza) i dlatego muł bo turbo nie steruje :wink4:

Wiec jak z jutrzejszym spociskiem??:P

P.S Kowi nie wpadnę dziś bo mam samochód jeszcze rozebrany wycinam kata... A przewody wszystkie całe:/