Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB]Chiptuning.....warto ryzykować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo all. Mam Auto takie jak z boku pisze, ale nie wiem czy sie zgadza to "AEB". W każdym razie sie przesiadłem z beemki E36 325i coupe (192hp). A teraz jędze sobie właśnie Audi, fajne, nowsze, bardziej zadbane, itd itp. i tu teraz moje "ALE": brakuje mi kopa w tym aucie, zbiera sie tam jakoś, ale beemka z silnikiem v6 robiła to bardziej swobodnie i milej niż Audi. Przy Audi mam wrażenie ze silnik mi wyskoczy kiedy je przeciągnę na obrotach. (miałem juz piec BMW wiec sie przyzwyczaiłem juz może) W każdym razie zastanawiam sie nad zachipowaniem A4. Boje sie jednak, ze mogę cos narozrabiać. Znalazłem użytkownika na Allegro, który ma wyjątkowo dobre opinie i sprzedaje same Chipy do Aut, nie ma żadnej negatywnej opinii która by była spowodowana zła jakością Chipa. Użytkownik ten : " Softec-serwis " gwarantuje zamontowaniem Chipa do mojego Audi przyrost mocy o 40km i 80 Nm. Dla mnie az trochę dużo, bo moje Auto ma juz 208'000km! i sie po prostu boje ze mi silnik nie wytrzyma takiej mocy, albo jakieś przewody będą nie strzelne i mi ciśnienie z turbiny będzie spadalo. Albo jeszcze co innego sie może stać czego bym nie chciał. Jestem Studentem i nie bardzo mam kasę zeby tuningować Auto i potem je jeszcze naprawiać bo cos tam pęknie przez duza moc. Tym bardziej ze 2 razy w roku jadę do Polski przez lubiane niemieckie Autostrady, jedynie tam korzystam chętniej z mocy silnika które jest pod maska. beemkami od 160km/h - do 220. Audi moje ma tez swoje dobre strony, kupiłem je od pierwszego właściciela, który regularnie robił serwisy w Garażu Audi, silnik chodzi bardzo dobrze, nie rzezi, nie klekocze, nie daje złych znaków. Wiec nie wiem co mam robić, jeździć co dziennie tym autem i znosić "mula" pod maska. Czy zaryzykować i wypuścić Małego diabla z niego? Acha nie wspomnialem ze nie chce wydawać kasy na droższe rzeczy. chip max 300zl może mnie kosztować. Pozdrawiam i dziękuje z góry za wasze zdania.

Opublikowano

Elo all. Mam Auto takie jak z boku pisze, ale nie wiem czy sie zgadza to "AEB". W każdym razie sie przesiadłem z beemki E36 325i coupe (192hp). A teraz jędze sobie właśnie Audi, fajne, nowsze, bardziej zadbane, itd itp. i tu teraz moje "ALE": brakuje mi kopa w tym aucie, zbiera sie tam jakoś, ale beemka z silnikiem v6 robiła to bardziej swobodnie i milej niż Audi. Przy Audi mam wrażenie ze silnik mi wyskoczy kiedy je przeciągnę na obrotach. (miałem juz piec BMW wiec sie przyzwyczaiłem juz może) W każdym razie zastanawiam sie nad zachipowaniem A4. Boje sie jednak, ze mogę cos narozrabiać. Znalazłem użytkownika na Allegro, który ma wyjątkowo dobre opinie i sprzedaje same Chipy do Aut, nie ma żadnej negatywnej opinii która by była spowodowana zła jakością Chipa. Użytkownik ten : " Softec-serwis " gwarantuje zamontowaniem Chipa do mojego Audi przyrost mocy o 40km i 80 Nm. Dla mnie az trochę dużo, bo moje Auto ma juz 208'000km! i sie po prostu boje ze mi silnik nie wytrzyma takiej mocy, albo jakieś przewody będą nie strzelne i mi ciśnienie z turbiny będzie spadalo. Albo jeszcze co innego sie może stać czego bym nie chciał. Jestem Studentem i nie bardzo mam kasę zeby tuningować Auto i potem je jeszcze naprawiać bo cos tam pęknie przez duza moc. Tym bardziej ze 2 razy w roku jadę do Polski przez lubiane niemieckie Autostrady, jedynie tam korzystam chętniej z mocy silnika które jest pod maska. beemkami od 160km/h - do 220. Audi moje ma tez swoje dobre strony, kupiłem je od pierwszego właściciela, który regularnie robił serwisy w Garażu Audi, silnik chodzi bardzo dobrze, nie rzezi, nie klekocze, nie daje złych znaków. Wiec nie wiem co mam robić, jeździć co dziennie tym autem i znosić "mula" pod maska. Czy zaryzykować i wypuścić Małego diabla z niego? Acha nie wspomnialem ze nie chce wydawać kasy na droższe rzeczy. chip max 300zl może mnie kosztować. Pozdrawiam i dziękuje z góry za wasze zdania.

za 300zł to możesz zmienić olej przed chipem. Nie jest dobry pomysł instalować coś za 300zł bo dobry chip kosztuje 900-1200zł.

NIe zakładaj jakiegoś badziewia, bo zrobisz krzywdę niuni. A po drugie :szukaj: Ci wszystko powie.

Opublikowano

dobry chip mozna kupic za 1000zl, skopiowac dane i dalej sprzedawac za 300 zl. Tak jak to moze robi ten allegrowicz. Chodzi mi o moj silnik czy wytrzyma?

Opublikowano

to jak nie chcesz wydawać więcej niż 300zł na modyfikacje silnika to kup sobie lepiej kosmetyki do samochodu

bo po takim pseudo chipie możesz nie dojechać do naszej kochane Polski a koszt scholowania z autostrady niemieckiej i ewentualnie koszty naprawy mogą doprowadzić Ciebie do łysiny lub impotencji

albo porządny cipek z pełna diagnozą albo pozostaje czysta seria :decayed:[br]Dopisany: 03 Luty 2010, 21:38_________________________________________________silnik wytrzyma bo to sa najlepsze "małolitrazowe" silniki jakie audi wypuścił

silniki które wytrzymaja mega obciążenia :kox:

dobra oliwa, serwis itd. i banan na buzi

Opublikowano

po spokojnym cipku bedzie 180KM

wiec co ma sie rozwalić jeśli zakładamy jest u Ciebie wszystko sprawne :cool1:

te silniki bez zakuwania wytrzymuja spokojnie 250KM oczywiście ze zmianą osprzętu

Opublikowano

chyba nie ma sensu tlumaczyc... jak chcesz wydac 300 czy 500 to wez lepiej na piwo gdzies idz. bo takim czyms na pewno nie pomozesz silnikowi...

usiadz spokojnie przejrzyj forum i doweisz sie co jest ryzykowne a co nie. i ze nie da sie tego zrobic za kilkaset zlotych. i ze sie nie kupuje i kopiuje tylko pisze soft pod dane auto na hamowni i wtedy nie ma ryzyka. ale to wszystko bylo pisane z 500 razy wiec wszysttiekgo sie dowiesz....

Opublikowano

I na pewno w tym silniku samym chipem nie uzyskasz wzrostu mocy o 40 KM.

Opublikowano

A ja coś czuję, że lepiej przyglądnij się silnikowi swojej niuni, bo wystarczy, że masz kata zapchanego i auto jest zamulone (sam tak miałem).

Czy zmieniałeś po zakupie olej, filtry, świece? Jeździłem na e30 2,5l kumpla (170hp, ale lżejsza buda niż w Twojej-byłej e36) i nie ma przepaści między 1,8T.

Moim zdaniem za te 300 zł to jedz do dobrego warsztatu i niech Ci zdiagnozują furacza. Czipem za 300zł jedynie dobijesz ten samochód.

BTW stać Cię było na zmianę auta co rok (skoro student to nie masz więcej niż 25lat pewnie 23, prawko można od 17 ), PB do 325i, a teraz chcesz włożyć do :audi: gówno za 300zł, bo na więcej Cię nie stać? :mysli:

Opublikowano

Kolego piszesz o czipach za 300zł i BMW V6. Lepiej daj sobie spokój z kombinacjami bo nie bardzo wiesz o co chodzi. BMW V6 zdradza wszystko.

Wszystko jest o tym silniku :szukaj:

Opublikowano

te silniki bez zakuwania wytrzymuja spokojnie 250KM oczywiście ze zmianą osprzętu

a nie jest tak ,że AEB ma kute tłoki , to chyba nawet Poziek o tym pisał ?? :mysli:

Opublikowano

no mnie też zaciekawiło to bmw V6 :naughty:

lepiej nie rób chipa

Opublikowano

:kox: V6

lepiej nie rób chipa

:good:

Chipa do mojego Audi przyrost mocy o 40km i 80 Nm

:polew:

Opublikowano

Ło matko z córką :polew: :polew: przybyłem, zobaczyłem i o ja pierdziu :shocked:

Proponuje lepiej nic nie robić, niż miałbyś zniszczyć auto takim tałatajstwem :wallbash:, albo lepiej od razu sprzedaj silnik sokolnh'owi - myślę, że się chłopak ucieszy :kox:

Opublikowano

dlaczego ten temat jeszcze nie jest w koszu??

Opublikowano

Sam jestem zdziwiony - greenpeace coś kombinuje chyba :naughty:

Opublikowano

Sam jestem zdziwiony - greenpeace coś kombinuje chyba :naughty:

bo wszyscy czekają, aż kolega opowie coś o V6 BMW :wink4: