Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Laguna 1.9 dCi 120KM - wasze doświadczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

znajomy zastanawia się nad kupnem auta w dieslu, trafiła się laguna 01rok 1.9 dCi 120KM za śmieszną kasę w dobrym wypasie....

bardzo to się wysrywa? pobieżne opinie znam, ogólnie mówią o turbo i elektryce..... ktoś ma doświadczenie z takim autem lub tym silnikiem?

Opublikowano

moja siostra ma doswiadczenie :) na 1600 Euro :kox: :kox: bo turbina sie wysrala w niemczech :D

co prawda w megance ale kilka zlych opinni juz slyszalem o tym silniku...

Opublikowano

silnik bardzo awaryjny ! Mój sąsiad go mial w scenicu ... do dziś cieszy sie jak głupi , ze udało sie mu go sprzedać

Opublikowano

Kolega z pracy ma takowe auto :wallbash:, ciagle coś.... zamierza sprzedać :good: przed koncem ubezpieczenia oc.

Opublikowano

modele do 2002 zwane królową lawet, :kox: kolega ma 2004 1.9 dCi, i nie narzeka, ale ma symboliczny przebieg 80 tyś może wkrótve zacznie czego mu nie życzę :cool1: silnik 2.2 omijaj szerokim łukiem, standard w Lagunie to inormacja o braku ciśnienia w oponach,

Opublikowano

z tym ciśnieniem to rzeczywiście, ale to można odłączyc.

co do silnika 1.9 to nie wiem, ale znajomy ma 2.2 i śmiga już 2 lata i jest cholernie zadowolony. Tylko olej i filtry oraz paliwo dolewa :kox: Nic mu się nie dzieje z tym autem a na 6 biegu na trasie przy ok 120km/h komp pokazuje spalanie lekko ponad 3 litry :good:

Opublikowano

Mam znajomych co maja kupe czesci do renault, takze niech kupuje :decayed:

Opublikowano

Żadnej laguny kolego w diesel'u :!: :!: jak chcesz ropniaka jakiegoś, to najmniej po 2005r., po lifcie. Tamte auta już jeździły, ale pierwsza generacja to meeega syf. Sam się rozglądałem za taką i dziękuje opatrzności, że nie wziąłem.

Opowiem Ci historię z laguną w tle :naughty:

Kolega sobie takową sprawił, a że chciałem i ja, to ją wziąłem na jazdę próbną z właścicielem. Autko 2002r. 2,2 dci (tzw. królowa lawet) 150KM - ładnie się zbierała, bardzo wygodna, chociaż jak dla mnie to o wiele za miękka.

Wypytałem go o wszystko ,czy nic się nie dzieje, czy nic się nie psuło, odkąd posiadał, itd. - kolega bardzo urażony moim pytaniem, choć opinie o aucie znał dobrze, ale ponoć nic się nie srało do tej pory :wink4:

Wyśmiany zostałem na pytanie, czy mu się choinka z kontrolek nie robi jeszcze, ale jakież było nasze zdziwienie, gdy przekręciłem kluczyk, a tu nie zaświecił się cały panel i deska :shocked:

Po kilku mocniejszych sierpowych sytuacja wróciła do normy, więc kontynuujemy testy.

Kilka depnięć - wrażenie, bardzo fajnie się zbiera i pomimo początkowego wrażenia "że zaraz wylecimy z drogi" trzyma się dobrze. oczywiście w międzyczasie czujniki ciśnienia w oponach się rozdarły (a czemu nie :gwizdanie:)

Na koniec poezja:

wsiadłem do swojej Corolli, jadę za koleżką po przejażdżce i jakieś było moje zdziwienie, kiedy stanęliśmy na światłach (laguna przede mną) i nagle moje radyjko zostało zagłuszone przez ryk jakiegoś silnika :kwasny:

co się okazało za momencik, laguna dostała samozapłonu i ją zwyczajnie szlag trafił wpiz*ziec :naughty::kox: 50m od chaty - chociaż pchanie krótkie :polew:

dziękuje za wysluchanie :laghing2: :laghing2:

Laguna to tylko po lifcie z 2005r., albo 3 generacja. A najlepiej to 2.0T jak chcesz w tej budzie.

Opublikowano

sąsiad, starszy spokojny człokiwek miał lagune 2004 1.9 dC (sprzedawał z radością)

kupił nówke na max wypasie, najpierw zaczeła sypac sie elektryka, magiczna karta, czunjniki cisnień powietrza w oponach, kontrolki w liczniku, wycieraczki, z tym walczył często, potem przy przebiegu (jak dobrze pamietam) 160tys kam padła turbina, wyminił, pojexdzil troche i zozszczelniił sie na spawach IC

Chłop nie wytrzymał ciśnienia, sprzedał i kupił nówke Tiguana.

Opublikowano

z francuzow w dieslu w podobnej kasie znajdzie sobie peugeota 406 , cale auto jest duzo bardziej udane, a silniki HDI naprawde naleza do scislej czołówki...

niech sobie da spokoj z krolową lawet (czy to za malo ze w roznych czesciach kraju niezaleznie od siebie funkcjonuje te okreslenie :kox: :kox:)

Opublikowano

uuuuu tylko z daleka od tego samochodu :no:

Jeden znajomy na krótko po kupnie, sprzęgło poszło i dwumas, potem stał u mechanika/elektryka bo problem z karta do odpalania i za hu hu nie szło dojść co jest grane a potem to sprzedał ale w miedzy czasie jeszcze kilka ładnych stówek w nia władował :)

Drugi znajomy kupił bo ładna czarna była i skóry miała a poza tym nic :polew: poleciał na kolor i skóry :naughty:

do dzisiaj nia jeździ jak nie stoi u mechanika, a stoi bardzo często :polew:

Tak więc nie polecam, no chyba, że kolega woli stać obok mechanika gdy ja będzie naprawiał zamiast nia jeździć :polew:

Opublikowano
  • Autor

już kolega kupił......

01r, przebieg nie wiadomo jaki bo jest tylko zegarowy

cena śmieszna

Opublikowano

no to jak cena śmieszna to może na handel i niech kupi a4? :)

Opublikowano
  • Autor

nie stać go na zakup audi jak stwierdził (bo nie chce z roku poniżej 99)

Opublikowano

to jest ta ludzka mentalność... :thumbdown:

Opublikowano

jestem pewien że lepiej bedzie zadowolony z 99r , niz z francuskiego auta nawet młodszego :thumbdown: jednym argument jest to że audi nie spada z ceny tak szybko jak francuz .ąle różne są zboczenia :>

Opublikowano
  • Autor

słuchajcie no na razie kupił i się cieszy bo dał 11tyś zł za taki wypas że jeszcze nie ogarnął :cool1: (+opłaty trzeba zrobić)

przebieg 168tyś km, skóra powiem że jak nowa :blink:

brak spryskiwacza jednego, brak popielniczki, nie malowana nigdzie

Opublikowano

Daj Foty tego Poździocha :naughty:

Opublikowano
  • Autor

jak tylko wróci obcykam ją, muszę się też przejechać :>

Opublikowano

nie stać go na zakup audi jak stwierdził (bo nie chce z roku poniżej 99)

Takie małe OT

Moj kumpel z roboty tez tak myslał jak mu mówiłem zeby sobie a4 99rok kupił to nie bo za 12 tys kupił Alfe 156 ale 2001 i po miesiacu użytkowania jest płacz i lamęt (wymiania kabli + 8 świec bo to Twin Spark) 900zł za czesci i to po zanjomosci.

Ja do B5 kupowałem świece to cos koło 160zł :gwizdanie:

A co do Laguny to początkowe miały tez problemy z systemem ESP nawet był o tym program w Turbo Kamera. ( W DE naprawiali to za free bo Renault sie przyznało a w Polsce umywali rece i tylko szukali haka żeby odmówić bezpłatnej naprawy i kasowali po 4 tys)

Polska :wallbash: