Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTy SUWAŁKI/AUGUSTÓW/OLECKO I INNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

kurde nie mogę znaleźć :/

no słyszałem o tych 3.0 TDI że czesci do nich są jebitnie drogie :/ a widziałeś taką pomaranczową B7 2.0TDI w kombi? taki kolor zwracający na siebie uwagę :) piekna :)[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 21:21_________________________________________________

Koła będa jutro:-)aby do wiosny panicki-nastepne setapy w planach.Kiedy sie spocimy?

Bedzie gitara.....

1459306243_7.jpg

Zastanawiam sie nad gleba (ewentualnie same springi)jak myslicie? Ile przod ile tył teraz mam 1BV S-Line

Marcin a nie zastanawialeś się nad jakims używanym gwintem?
  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 238,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ale za to jaki potencjał kryje ASB,w serii 500NM od 1500obr./min ,delikatny soft daje już 600NM!!! :)[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 21:25_________________________________________________

a kiedy szanowny kolega:

michcio1985

pojawi sie na jakims spocie w suwałkach?

:przebiegly:

Opublikowano

ale za to jaki potencjał kryje ASB,w serii 500NM od 1500obr./min ,delikatny soft daje już 600NM!!! :)[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 21:25_________________________________________________

a kiedy szanowny kolega:

michcio1985

pojawi sie na jakims spocie w suwałkach?

:przebiegly:

kolego nie wal głupich min tylko zawijaj na spoty bo do tej pory tylko obiecujesz :cool1: :gwizdanie: :wink4:

Opublikowano
  • Autor
taaaaaaaaaaaaaaaaa :slina: dać do niej turbo BRD program i pewnie 200 by pękło i taka by wystarczyła :) jeszcze na tył ledy wyrezać bo to pewnie juz z tym silnikiem nieawaryjnym BPW :) i czarną felge 19" fura koksiarska :)

no dobrze gadasz Michał.. :) ale weź i to utrzymaj.. jak się coś posypie to można bankrytem zostać.. myślę że bez miesięcznego dochodu w okolicach 5 koła lepiej takiej fury nie kupować :gwizdanie:

Opublikowano

dlatego robie głupie miny żeby już nie obiecywać :wink4:[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 21:30_________________________________________________i 100 pękło :good: ,a to wszystko przez te mrozy :decayed:

Opublikowano
  • Autor

no to mamy 100 :)

:drunk:

Opublikowano

gdzie jest "GEONY" on cos tam mówił o alko na 100tną rocznicę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

ja ze swoją A4 za 150 km obchodzę 300 kafli :)

Opublikowano

Joker, nawet nie wiesz w jakim błędzie jesteś określając BPW bezawaryjnym :wink4: , to dalej silnik, w którym mogą występować takie problemy:

BPW:

- wyrabiajace sie ze wzgledu na jednopunktowe mocowanie gniazda PD,

- konstrukcyjnie nie trafiony DPF

- problemy z paliwem dostajacym sie do oleju przez nieprawidlowa regeneracje DPF.

- problemy z zaworem EGR

- problemy z hydropopychaczami i walkiem rozrzadu

- mozliwosc wystapienia problemu z napedem pompy olejowej

czyli na początku marca spot w Plazie :kox:

Opublikowano

Zajefajna "mechaniczna pomarańcza". :>[br]Dopisany: 21 Luty 2011, 21:40_________________________________________________

no to mamy 100 :)

:drunk:

Ja niestety w pracy więc nie mam jak. W domu to bym setkę machnął przy takiej okazyji. :kox:

Opublikowano

Ja niestety w pracy więc nie mam jak. W domu to bym setkę machnął przy takiej okazyji. :kox:

ja właśnie idę po piwo do lodówki, wezmę i dla Ciebie :wink4:, nawet je za Ciebie wypiję :decayed:

w sumie to wezmę dla wszystkich jak starczy :tongue4:

Opublikowano

ja juz 6-pak mam w d*pie:)

Opublikowano

ja właśnie idę po piwo do lodówki, wezmę i dla Ciebie :wink4:, nawet je za Ciebie wypiję :decayed:

w sumie to wezmę dla wszystkich jak starczy :tongue4:

Na zdarowie kolego! Nasze i Wasze! :drinks:

Opublikowano
  • Autor

to wypijcie chłopaki i zamiast mnie przy okazji bo mi się nie chce już po piwo wychodzić :P za zimno.. :P

no Filip to ja jednak mniej zorientowany w tych 2.0 TDI ale słyszałem że niby lepszy jest niż te inne.. czyli najlepszy wybór do B7 to pewnie poczciwe 1.9TDI? tylko nie wiem dlaczego sa wersje tylko 115PS a nie ma 130 czy 150 a nawet tych z leonów cupry :gwizdanie: Gdyby audi wprowadziło te mocniejsze 1.9 na pewno byłby to duzy plus dla nich

Opublikowano

no Filip to ja jednak mniej zorientowany w tych 2.0 TDI ale słyszałem że niby lepszy jest niż te inne.. czyli najlepszy wybór do B7 to pewnie poczciwe 1.9TDI? ...

Najlepszy wybór do B7 to 1.8T w Q. :) Kolega właśnie takowa zakupił, jeździł po nią z Białego do trójmiasta, chyba z Gdańska brał. Świeżo sprowadzona, dobry wypasik i cena spoko, bo coś koło 45-46 tysia za chyba 2006.

Co do 2.0 TDI to sytuacja analogiczna jak z 2.5 TDI V6, tam niby tez coś poprawili, miało być lepiej a i tak sporo silników ma problemy z legendarnymi popychaczami i wałkami rozrządu.

Opublikowano

1,9 to konstrukcje w b7 o tyle dobre, że praktycznie bezawaryjne, i najtańsze w obsłudze,

montowano je z myślą o handlowcach, którzy dużo jeżdżą, a koszty jazdy mają być jak najmniejsze,

dla nas jako dla potencjalnych kupców używanych B7 egzemplarze 1,9 mają pewny feler- bardzo często strasznie marne wyposażenie, łącznie z plastikową kierownicą na pokładzie :thumbdown:

2,0 jak wiadomo mają sporo wad, które potrafią uprzykrzyć życie,

3,0 występowały w 2 wersjach BKN I ASB i każda z nich ma też swoje bolączki, chociaż poprawiona wersja ASB jest na tyle solidna, że przy odrobinie chęci i stosunkowo małym nakładzie finansowym w stosunku do ceny zakupu można praktycznie kompleksowo ten silnik na długo "udoskonalić"

najrzadszy z diesli jest 2,7, o nim nie chcę się wypowiadać, pomimo, że to bliźniacza konstrukcja do 3,0, jest ich stosunkowo mało i trudno coś konkretnego mówić :cool1:

PS. W odpowiedzi na post sylwiastego, owszem, 1,8 T świetna jednostka, w sumie 2,0 TFSI też niczego sobie, tylko te spalanie... ;(

jeżeli to nie tajemnica- ile pali Twoje 1,8 T benzynki na trasie i ile w mieście średnio??

Opublikowano
  • Autor

aaa no w sumie zapomniałem o silnikach benzynowych :wallbash: 1.8TQ to jest to :evil:

chłopaki posiadający B5 mam pytanie.. bo mi listwa się oderwala na tylnych drzwiach ta dolna.. nie wiecie jak ja z powrotem przymocować?? na klej? czy drzwi od środka się rozbiera i się jakoś to przykręca? ma ktoś o tym pojecie?

Opublikowano

wkrętarka i 3 czarne wkręty zrobią swoje :kox:

Opublikowano

jeżeli to nie tajemnica- ile pali Twoje 1,8 T benzynki na trasie i ile w mieście średnio??

Przed zagazowaniem autko spalało latem w mieście 10,5-11,0 l/100km, w trasie to od 8,0 w górę - zależy jak się jechało. :)

Zimą to już trochę gorzej bo w mieście to 12,5-13,5 l/100km. W trasie praktycznie to samo.

Teraz na LPG w mieście od 12,5 w górę, w trasie raczej nie schodzi poniżej 10,0 l, ale teraz sobie nie żałuję i raczej ekonomiczna jazda to to nie jest.

Co do TFSI to niestety minusem (jak dla mnie) tego rozwiązanie jest brak możliwości zagazowania takiego silnika. Kolejny minus to problemy z zasyfionym dolotem - dotyczy wszystkich silników TFSI i FSI, mgła olejowa z drobinkami kurzu osiada na zaworach ssących i powoduje zaklejanie wszystkiego. W sieci są fotki silnika 4.2 V8 FSI - na fotkach widać jaki syf się tam zbiera. W silnikach z tradycyjnym wtryskiem w kolektor tego nie ma, bo mieszanka paliwowo-powietrzna skutecznie obmywa wyżej wymienione elementy układu dolotowego.