Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż aluminiowych listw ozdobnych wokół szyb Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego darkle -na pewno Ci odchodzą na rogach-miałem to samo po malowaniu,lakiernik się nie spisał przy demontażu i montażu.Ja wymieniłem je na chromy i spokój,te muszą leżeć równo bo mają dodatkowe mocowania na kołki.W Twoim przypadku wyjmij je i załóż na kleju do szyb-powinien być spokój.Aby je zdemontować nie niszcząc ich jeszcze bardziej to zrób jak pisze kolega Bart-S( Są tylko wciskane ale lepiej je wyciągnąć jak nie ma ramki).Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Z wyciąganiem ramki to już trochę roboty jest. Miałem nadzieję że uda się ją wyciągnąć trochę prościej. Chromy miałem w mojej poprzedniej B6 a w tej niestety czarny mat. Tylko jedną mam troszkę odchodzącą po naprawie w niemieckim ASO i chyba wystarczyłoby ją naprostować po wymontowaniu. W najgorszym wypadku będę szukał nowej listwy zgarniającej. Na razie mam to autko 2 tygodnie i staram się je przywrócić do stanu ori. Do wymiany mam jeszcze listwę dolną od drzwi kierowcy, korbki z tyłu (jedna się złamała przy wkładaniu kół zimowych) i autko będzie jak z fabryki:decayed: No jeszcze rozrząd w tym tygodniu. Po moim poprzednim ALT boję się sprawdzić olej:kox:

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, zaczynam powoli kompletować listwy chrom i inne części potrzebne do zamontowania i pytanie mam do tych którzy montowali lub demontowali. Na allegro znalazłem pare aukcji z listwą górna tą długą i co mnie dziwi że niektóre sa w całości i zakręcają aż pod tylną szybę a niektóre sa łączone na zakręcie pod dolną częścią szyby tylnej (Avant) pewnie jedne są do starszych roczników a te drugie do młodszych i pytanie jaką kupić do roczika 2003 styczeń czy ma to wogóle znaczenie ? Może kolega Heniog1 pomoże bo widze ze wymieniał w podobnym roczniku ?

Opublikowano

Witam.Wszystko poszło na PW.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam listwy czarne i tej przy dachu zaczeła schodzić ta warstwa gumy. Zeby ja zdemontować do pomalowania to musze ja tylko wyciagnać?

Opublikowano

witam mam listwy czarne i tej przy dachu zaczeła schodzić ta warstwa gumy. Zeby ja zdemontować do pomalowania to musze ja tylko wyciagnać?

trzeba rozwiercić nity żeby ją ściągnąć

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

turzol podjął byś się pomocy przy zmianie zwykłych na chrom ??????

Opublikowano

turzol podjął byś się pomocy przy zmianie zwykłych na chrom ??????

Jasne, tylko w kwestii wycięcia szyb musisz kogoś zalatwic
Opublikowano

A powiedz mi masz jakieś swoje notatki listę potrzebnych gratów?

Opublikowano

A powiedz mi masz jakieś swoje notatki listę potrzebnych gratów?

coś tam jeszcze mam na dysku.

Na pewno potrzebne będą nity do przymocowania długiej listwy nad szybami oraz maskownica tej listwy - w wersji chrom jest inna niż w wersji black. Poza tym będziesz potrzebował mocowań listwy pod wklejaną szybę z tyłu.

Opublikowano

To jak możesz to zbierz wszelkie info do kupy i na [email protected] a ja skompletuje graty i będziemy rozmawiać

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam czy jak mam pakiet chrom fabryczny wokół szyb to czy idzie tylko ściągnąć listewki od strony zewnętrznej i załozyc nowe czy trzeba kombinować coś od wewnątrz ? ewntualnie poproszę jakiś rysunek jak to zdemontować z góry dziekuję

Edytowane przez Dawidos91

Opublikowano

jest ktos z podkarpacia kto zakladal chromy do sedana a4 b6 i moze posluzyc pomoca//

Opublikowano

ktoś ma czarne listwy do sedana z szybami na handelek??

Opublikowano

kolego po wymianie moge Ci odsprzedac tylko szukma kogos kto by mi pomogl zamontowac chromy

Opublikowano

ja również kupie w dobrej cene te czarne gumowe obramówki na szyby ... mam pakiet chrom tylko , ze chce go sciagnąć

Opublikowano

ja również kupie w dobrej cene te czarne gumowe obramówki na szyby ... mam pakiet chrom tylko , ze chce go sciagnąć

Znajdź kogoś w okolicy chętnego na zamianę. Poza tym do zmiany są tez szyby boczne , wiec wizyta u szybiarzy jest nieunikniona.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Aha czyli jak mam pakiet chrom to tez będę musiał szybkie przerobić ? Jak chce przejść np na ten pakiet gumowy w okół szyb

Opublikowano

Aha czyli jak mam pakiet chrom to tez będę musiał szybkie przerobić ? Jak chce przejść np na ten pakiet gumowy w okół szyb

Tak na 100% , wiem bo przechodziłem z pakietu chrom na schwarz :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ok dzięki za info