Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Kabel nie pasuje!!! Dokładnie to wtyczka!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: Kupiłem na allegro kabel do mojej furki . Pytalem w mailu czy pasuje do mojego modelu. Odpowiedz..., że TAK! Rozpakowałem, podłączam i okazalo sie, ze ta koncóweczka do autka jest za DUZA... Wyglada podobnie tylko jest wieksza a w moim autku jest mniejsze gniazdko. Jaki kabelek podpasuje do mojej???

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

A ma ktoś linka na taki kabelek?

Opublikowano

Witam :hi: Kupiłem na allegro kabel do mojej furki . Pytalem w mailu czy pasuje do mojego modelu. Odpowiedz..., że TAK! Rozpakowałem, podłączam i okazalo sie, ze ta koncóweczka do autka jest za DUZA... Wyglada podobnie tylko jest wieksza a w moim autku jest mniejsze gniazdko. Jaki kabelek podpasuje do mojej???

wyjmij klapkę od popielniczki.

Opublikowano

Mam taki sam kabelek OBDII do mojego gniazda jest za duzy, ale ma podobny ksztalt. U kumpla w passacie b5 bez problemu podlaczylem

Opublikowano

wrzuć fotkę,bo coś mi się nie chce wierzyć,że standardowe gniazdo ,jest za małe-wszystkie auta po 96 roku,są wyposażone w takie samo gniazdo

Opublikowano

ja swój kabelek musiałem lekko pilniczkiem zjechać po zewnątrz i pasuje (za duży odlew wtyczki) :gwizdanie:

Opublikowano

sprawdz czy gniazdo OBD jest dobrze osadzone i czy nie jest luzne

lekkie przekrzywienie powoduje trudności z włożeniewm wtyczki

Opublikowano

jedem rog wtyczki musisz troche obciac i bedzie pasowac

dokładnie, często się tak dzieje, z chińskimi kabelkami, ja pilnikiem oszlifowałem całą wtyczkę do około i pasuje idealnie :wink4:
Opublikowano

Tu sa fotki tej wtyczki. Jak nie uda mi sie jej przerobic to podesle fotki gniazda z auta. Ale to pokombinuje dopiero jutro, bo auto mam na warsztacie u kumpla. Dziwi mnie tylko to, ze bez problemu podlaczylem go do passata b5 :mysli:

dsc02985n.jpg

dsc02986v.jpg

Opublikowano

Jak kupiłem swój pierwszy kabelek to też nie pasował - tzn. pasował ale tak jakby był trochę za duży i trzeba było go mocniej wciskać żeby wszedł Kiedyś podłączałem Passata i faktycznie lepiej pasował

Dobrze że się z...ał i kupiłem drugi :decayed:

Opublikowano

fejs made in pola ryżowe więc tam standardowy wymiar jest jak się uda :naughty: , podpiłuj troche swój fejs i musi wejść nie ma innej możliwości

Opublikowano

ok. jutro pokombinuje. masakra z tymi chinolami :thumbdown:[br]Dopisany: 28 Luty 2010, 20:31_________________________________________________Faktycznie, to wina zlego odlewu.

Wywalilem ten pierdzielnik, poszlifowalem kanty i wlazi bez problemu :naughty:

editpreview.jpg