Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] B6 - Lifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukalem na forum ale nieznalazlem wszystkiego do konca a chce sie dowiedziec jakie sa roznice w A4 B6 z 2002 a modelami od 2003. Czym one sie roznia w srodku i nazewnatrz.

Opublikowano

niczym... może o dokładki w kolor nadwozia Ci chodzi??

ale widziałem nawet czarne w 2004r

Opublikowano

Dodatki w kolorze to wiem, tylko wielu ludzi w ogloszeniach zaznacza ze model z 2003r i to mi daje do myslenia czy sa jakies jeszcze roznice. Dzieki za odpowiedz

Opublikowano

he he... bo w audi jest tak że jak autko jest powyżej czerwca danego roku to już modelowo jest rok następny...

07.2002 = model 2003

05.2002 = model 2002

takie przyciąganie/naciąganie klientów przez handlarzy... mimo że rok produkcji ten sam.

Oczywiście model zawarty jest w VIN więc nie kłamią...

Opublikowano

W środku to chyba w tych młodszych modelach poprawili żywotność pokręteł i przycisków, że już się teoretycznie nie powinny tak szybko wycierać...

Opublikowano

w 2003 zmieniono przednie wycieraczki na areo :wink4:

Opublikowano

jak mam 2002 i wycieraczki aero

Opublikowano

Z którego miesiąca masz auto?

Wracając do tematu: poprawiono jakość materiałów (oparcia, panele, przełączniki przyciski itd). Tutaj podejrzewam nie tyle polepszenie jakości produkowanych elementów ale zmianę dostawcy ;) O wycieraczkach Cuber już napisał. Zmieniła się delikatnie instalacja elektryczna - inaczej rozmieszczono pewne rzeczy (np. kontrolkę wyłączenia poduszki pasażera). Pojawiła się nowa generacja modułu komfortu (Bx) ale nie wiem czego dokładnie dotyczyła zmiana. Wyszło też sporo nowych silników lub poprawiono parametry obecnych - wraz z nimi powiększono gamę barw lakieru i materiałów wnętrza. Rozbudowano też dość mocno pakiet S-Line. Skrznia multitronic dostała nowy program, hydraulikę oraz tryb sport. Formalnie rzecz biorąc liftu jako takiego w B6 nie było (w zasadzie B7 można traktować jako lift). To nadwozie ewoluowało przez cały okres produkcji - po prostu najwięcej zmian wprowadzono w roku 2003 ;)

Opublikowano

Najprawdopodobniej poprzedni właściciel auta wymienił zestaw wycieraczek na AREO :wink4:

Opublikowano

Rożnica jest tez w rozrządzie te modelowo 2003 i wyżej mają lepsze i tańsze rozwiązanie konstrukcyjne :decayed:

no nie przesadzajmy... tańsze nie znaczy lepsze... spytaj tunerów jak narzekają na tą modyfikację przy większych dłubaniach...

choć ja jestem zadowolony bo pare setek w kieszeni...

Opublikowano

mi padl czujnik ABS w prawym kole i jak zamowilem to mi przysali zly i dzownie do sprzedawcy i mowie ze potrzebuje z inna koncowka a on do mnie ze w takim razie mam b6 po lifcie i trzeba ten nowszy czujnik,wiec moze byl lift ale techniczny niektorych czesci

Opublikowano

Tak lift na audi A4 Małysz :decayed: a tak serio to przecież tylko dokładki, wycieraczki :) nie było zmiany lamp jak w B5 czy w audi A3 2000-2001 w tych modelach zmieniano lampy tył przód , kierunki boczne, grill i środek, A4 B6 nie przeszło takich zmian.