Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja modułu pamięci ustawień fotela kierowcy i lusterek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Mogą być różne końcówki.

Opublikowano

Chlopaki pilne pytanie czy w modelu B7 byly fotele z pamieciami u kierowcy i pasazera?? Byla taka opcja przy kupnie audi??

Opublikowano
  • Autor

Chlopaki pilne pytanie czy w modelu B7 byly fotele z pamieciami u kierowcy i pasazera?? Byla taka opcja przy kupnie audi??

Nie. Dla A4 B7 tylko pamięć fotela kierowcy i lusterek.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy silniczki podnoszenia szyb przód z funkcją składania luster bez literki z angola pasują do EU, czy trzeba coś drutować?

Opublikowano
  • Autor

Z uwagi na ilość sprzętu znajdujących się w drzwiach kierowcy - mogą być różnice. Ja bym się nie pakował w 8E2.

Opublikowano

Oki Master :) dzięki za pomoc. Będę szukał dalej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Działa i u mnie.

Dzieki Bartek za opis :good:

Opublikowano

Ktoś się orientuje czy moduł komfortu 8E0 959 433 AT obsłuży lustra wersji FULL OPCJA :mysli:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ktoś się orientuje czy moduł komfortu 8E0 959 433 AT obsłuży lustra wersji FULL OPCJA :mysli:

1. Przyłączam się do powyższego pytania :gwizdanie: i dodatkowo rozszerzam o następujacą kwestię:

czy w MK z symbolem AT będzie współpracował ze sterownikiem MEMO foletli :?:

2. Jaką wartość ma oryginalnie bezpiecznik przy fotelach w pełni elektrycznie sterowanych i podgrzewanych :?:

3. Bartek -> PW

Opublikowano
  • Autor

Cześć Suli...

1. Szukaj modułu BD.

2. 30A

3. ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bartku podpowiedz ile pinów powinno mieć prawe lusterko aby obsłużyło max wersje i które kolory/nr są odp za składanie i pamięć.

W swoim tutorialu wspomniałeś o lewej stronie 14 pin, chyba że prawa też ma mieć 14 pin <- a takiego nigdzie nie widziałem :disgust:

Mam już komplet silniczków 4 pinowych wraz z ori wiązką fotela, jak tylko znajde lustra zaraz biore się za instalke i wrzuce pare fotek aby podsumować problem przeróbki foteli tylko elektr.ster pod memo.

Opublikowano

Kolego druga strona wątku

Opublikowano
  • Autor

Bartku podpowiedz ile pinów powinno mieć prawe lusterko aby obsłużyło max wersje i które kolory/nr są odp za składanie i pamięć.

W swoim tutorialu wspomniałeś o lewej stronie 14 pin, chyba że prawa też ma mieć 14 pin <- a takiego nigdzie nie widziałem :disgust:

Mam już komplet silniczków 4 pinowych wraz z ori wiązką fotela, jak tylko znajde lustra zaraz biore się za instalke i wrzuce pare fotek aby podsumować problem przeróbki foteli tylko elektr.ster pod memo.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=122143.msg1776348#msg1776348

Opublikowano

no comments :wallbash::polew:

i to jeszcze ja pytałem się o to samo :chytry: zdaża się

Kolega podpowiada mi że można kupić sam uchwyt wraz z wiązką z intercarsu w pełnej opcji za rozsądne pieniążki - 480,22pln minus rabat :decayed: jakieś 300 stówki by wyszło za sztuke.

http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/ws_tecdoc_2tab.phpwit=SKLEP&call=daj_tdGrupyS&notitle=1&wsk=O&typ=19297

Czy ktoś kupił testował taki zakup?

Opublikowano
  • Autor

Za 350zł masz kompletne lusterko w full opcji razem z wkładem.

Opublikowano

ja dałem za full z nowymi fotochromami z b7 450zł z wysyłką :evil:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siema

Bart-S a mozesz mi napisac do czego uzyles " 2m przewodu jednożyłowego o przekroju 2,5mm" w wariancie II ?? Pzdr

Opublikowano
  • Autor

Siema

Bart-S a mozesz mi napisac do czego uzyles " 2m przewodu jednożyłowego o przekroju 2,5mm" w wariancie II ?? Pzdr

Do zasilenia (+ i masa) sterownika memo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam fotel z ori instalacją, modułem i silniczkami pod memory.

Tapicerka strony kierowcy zrobiona - tzn. wyposażona w ori wiązke, sterownik full i memory - składanie lusterek już działa :decayed: .

Jeśli dobrze rozumiem pozostała tylko czerwona kostka w podłodze do obłożenia - mam ja wyposażoną w piny 2,3,4,5

000 979 132 - czy tych pinów potrzebuje do tej kostki - rozumiem ze 5 sztuk tzn. 3 kabelki z ASO

Możesz zerknąć poniżej i poprawić jak coś źle zrozumiałem :hi:

Pin 6: CAN High z kostki czerwonej podłogowej do kabelka od PDC pomaranczowo/zielony

Pin 7: CAN Low z kostki czerwonej podłogowej do kebelka od PDC pomaranczowo/brązowy

Pin 9: Linia diagnostyczna sterownika memo - ty podpiąłeś sie w kabel diagnostyczny 15pin - ale napisałeś że można wykorzystać wiązke PDC - jaki kolor kabelka?????

Pin 10: Połączenie sterownika memo ze sterownikiem drzwi kierowcy - tutaj nie moge skumac ze schematu ktory pin w jakiej kostce.

Opublikowano
  • Autor
Mam fotel z ori instalacją, modułem i silniczkami pod memory.

Tapicerka strony kierowcy zrobiona - tzn. wyposażona w ori wiązke, sterownik full i memory - składanie lusterek już działa :decayed: .

Jeśli dobrze rozumiem pozostała tylko czerwona kostka w podłodze do obłożenia - mam ja wyposażoną w piny 2,3,4,5

000 979 132 - czy tych pinów potrzebuje do tej kostki - rozumiem ze 5 sztuk tzn. 3 kabelki z ASO

Możesz zerknąć poniżej i poprawić jak coś źle zrozumiałem :hi:

Pin 6: CAN High z kostki czerwonej podłogowej do kabelka od PDC pomaranczowo/zielony

Pin 7: CAN Low z kostki czerwonej podłogowej do kebelka od PDC pomaranczowo/brązowy

Pin 9: Linia diagnostyczna sterownika memo - ty podpiąłeś sie w kabel diagnostyczny 15pin - ale napisałeś że można wykorzystać wiązke PDC - jaki kolor kabelka?????

Pin 10: Połączenie sterownika memo ze sterownikiem drzwi kierowcy - tutaj nie moge skumac ze schematu ktory pin w jakiej kostce.

Do czerwonego gniazda w podłodze dokładasz 4 kable zatem potrzebujesz 2 kabelki 000 979 132

Pin 6 i 7 jak widać są jasne.

Pin 9 możesz przeciągnąć do samego gniazda diagnostycznego (pin 15) lub w wiązce PDC znajdź zielono/niebieski kabelek (przed montażem upewnij się, że to właściwy).

Pin 10 – do czerwonego gniazda w podłodze użyjesz w/w 000 979 132. Do kostki 20-pin w słupku A potrzebne będą dwa rodzaje (po jednej sztuce 000 979 009 i 000 979 012) i do wtyczki 10-pin w sterowniku drzwi jedna sztuka 000 979 131.