zaba84 Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Witam. Mam taki problem z hamulcami że: Przy hamowaniu z dużej prędkości przy obciążonym aucie auto hamuje do pewnego momentu a potem czuć jakby klocki się ślizgały i kiepsko auto hamuje tzn czuć twardy pedał .... Moja wizja jest taka że po prostu podczas hamowania z dużej prędkości tarcze i klocki sie mocno nagrzewają i nie ma tej siły tarcia i dlatego auto hamuje jak hamuje.... Dlatego wpadłem na wizje żeby założyć do mojej pszczółki tarcze wentylowane i moje pyt jest takie czy trzeba zmieniac całe zaciski czy zmieszczą się tam tarcze wentylowane??
marewel Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Pisz do jaruckiego ma komplet pod wentylowane tarcze. Nie wiem czy zacisk podpasuje na pewno jarzmo jest inne.
Copywriter Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Masz zatem coś nie tak z hamulcami kolego...Twardy pedał? Mam taki sam wóz jak Ty i przy pełnym obciążeniu niczego takiego nie zauważyłem. Wiem jak zachowują się tarcze wentylowane bo miałem w peziu, tutaj mam pełne i różnicy specjalnie przy naszych autkach nie widzę...
zaba84 Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 W takim razie co jest nie tak? Bo przy hamowaniu na poczatku jest brzytw a pózniej klocji ajkby sie slizgaly i ledwo hamuje...
Copywriter Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Ja kupując autko zmieniłem na nowe tarcze. Klocki też nówka założyłem... Hamulce są dobre, nie ślizgają się... Tarcze oczywista lite...!
zaba84 Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 Ja sprowadzilem auto juz na nowych tarczach i kloskach, za niemaca byly zmieniane i moze z 2tys km na nich zrobione bylo...
Dev Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Witam. Mam taki problem z hamulcami że: Przy hamowaniu z dużej prędkości przy obciążonym aucie auto hamuje do pewnego momentu a potem czuć jakby klocki się ślizgały i kiepsko auto hamuje tzn czuć twardy pedał .... Moja wizja jest taka że po prostu podczas hamowania z dużej prędkości tarcze i klocki sie mocno nagrzewają i nie ma tej siły tarcia i dlatego auto hamuje jak hamuje.... Dlatego wpadłem na wizje żeby założyć do mojej pszczółki tarcze wentylowane i moje pyt jest takie czy trzeba zmieniac całe zaciski czy zmieszczą się tam tarcze wentylowane?? hamulce masz gów....ej jakości, dlategoo tak hamują do wymiany masz jarzma i zaciski pod tarcze 288/25mm szukaj na alledrogo ale od B5, od B6 mają inne wymiary mocowania tutaj masz przykład: http://www.allegro.pl/item930684613_zaciski_hamulcowe_przod_tyl_audi_a4_2_4_99_r_lift.html
Rekomendowane odpowiedzi