amokk Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Właśnie jestem po montażu świateł do jazdy dziennej Hella Daytime Running Light. Są one przeznaczone do Audi A4 11/94 - 4/99. Moc żarówek: 2 x 6W Cena: 320 zł Poniżej instrukcja montażu: Ja jednak przekaźnik umieściłem w środku pod kierownicą, przy innych przekaźnikach montując go na dorobionym uchwycie, a przewody prowadziłem wzdłuż fabrycznej instalacji. Światła te włączają się po włączeniu zapłonu, a podczas rozruchu gasną, aż do uruchomienia silnika, podobnie jak radioodtwarzacz. Wyłączają się po zgaszeniu silnika lub po włączeniu świateł postojowych, mijania, drogowych lub przeciwmgielnych. Po włączeniu świateł dziennych pozostałe światła są wyłączone czyli wszystko zgodnie z nowymi przepisami. A tak się prezentują:
amokk Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 Do kupienia na Allegro za 320 zł za pobraniem.
GRazny Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 szukam do B6... diod nie chce bo to już nieładnie wygląda... i nie mogę znaleźć... jakby komuś się przydało http://allegro.pl/item946367681_halogeny_do_audi_a_4_a4_hella_gratis.html
mech15 Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 wg mnie, za mały wlot powietrza na icka, ale lampka ogólnie ładnie się prezentuje
GRazny Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 wg mnie, za mały wlot powietrza na icka, ale lampka ogólnie ładnie się prezentuje ładnie ładnie... widziałem u kolegi z Bydgoszczy... na żywo profesjonalny sprzęt ale o ICku nie pomyślałem... to fakt
amokk Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 wg mnie, za mały wlot powietrza na icka, ale lampka ogólnie ładnie się prezentuje Na IC jest plastikowy tunel i akurat nic nie stoi mu na przeszkodzie, bo jest do połowy kratki.
Dibo Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Jak dla mnie to szału nie ma, jak obrysówki. Wolałbym dołożyć i kupić LEDy z S6
amokk Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Opublikowano 14 Marca 2010 Jak dla mnie to szału nie ma, jak obrysówki. Wolałbym dołożyć i kupić LEDy z S6 Ledy do S6 owszem, ale do B5 nie pasują (za stara buda do nowoczesnych lamp).
Reniu Opublikowano 15 Marca 2010 Opublikowano 15 Marca 2010 W kuj-pom dwóch kolegów ma założone takie światełka i bardzo fajnie wyglądają. Myślę że jest to dobra alternatywa dla rezania halogenów w zderzaku przedliftowym Pozwoliłem sobie wrzucić ich fotki: http://images40.fotosik.pl/131/f5284a9d922712a0.jpg http://img59.imageshack.us/img59/129/mg0013m.jpg
grubcio1980 Opublikowano 16 Marca 2010 Opublikowano 16 Marca 2010 Ja również uważam że te lepiej pasują do B5.Diody tak sobie.Powiedz koleżko ... halo jest razem z kratką i pasuje pod starą kratkę???Dużó roboty?
Miszka82 Opublikowano 16 Marca 2010 Opublikowano 16 Marca 2010 zgadzam się z Dibem te z S6 do jazdy dziennej , a jeśli miałbym zakładać te lampy Hella to wolałbym ori halogeny z polifta bo te szału nie robią a wręcz jak na mój gust nie pasują
amokk Opublikowano 16 Marca 2010 Autor Opublikowano 16 Marca 2010 Ja również uważam że te lepiej pasują do B5.Diody tak sobie.Powiedz koleżko ... halo jest razem z kratką i pasuje pod starą kratkę???Dużó roboty? Jak to chcesz mieć elegancko pociągnięte to bez kanału się nie obejdzie i całą sobotę sobie zarezerwuj.
mobopx Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam. Odnośnie dziennych lampek... ostatnio miałem starcie z policjantem w tej kwestii. Na ostatniej kontroli poinformował mnie że LEDy mają zniknąć, bo w życie weszła nowa ustawa, która mówi, że jeżeli w pojeździe nie ma fabrycznie montowanych LEDów (np tylne światła stop/pozycja, kierunki) to dzienne też nie mogą być na diodach. I mimo tego, że mają homologację E i certyfikat RL oraz poprawny montaż nie można ich używać. Jak to on określił swoim dyplomatycznym tonem: "Producent Audi nie przewidział oświetlenia LEDowego dla tego modelu" Czyli światła są ok tylko pojazd nie jest do nich przystosowany. Paranoja Co Wy na to? Zaznaczam, że kontrola nie była 1 kwietnia
Reniu Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Moim zdaniem to jakaś nadinterpretacja Chciał Cię ud***ć i wymyślił bajkę
mobopx Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Hmm... to akurat był mój znajomy i raczej mnie ostrzegał niż chciał ud***ć. Później pytałem drugiego i potwierdził. Ponoć dostali jakieś pismo, że ustawy się pozmieniały. Dla mnie oczywiście to bzdura i dalej je mam. Czekam na wypowiedzi innych, może ktoś już miał z tym styczność.
Reniu Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Wiesz... jeśli chodzi o diody z metra z allegro to nawet popieram tego policmajstra ale jeśli miał by się czepiać wyrezanych RS6 to tego już nie rozumiem. Niech łapie zenony w starych golfach No chyba że jest odwrotnie i dla policjanta RS'y to jakaś niewiadomego pochodzenia część której nie spotkał na allegro i stąd te wątpliwości
mobopx Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Żeby wyrezane z RS6 to nie i nie na metry Poprostu zwykły zestaw za 250 zł. Homologacja E certyfikat RL, zamontowane poprawnie z kratkach zderzaka, włączane zapłonem i gaszone światłami mijania. Jak pisałem wcześniej. Swiatła są ok, bo wcześniej też mnie kontrolowali i zawsze ich zaginałem. Poprostu jakieś nowe bzdurne przepisy i tyle... Tylko za cholere nie mogę znaleźć żadnego info w necie
manny90 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 No mam takie światełka, Reniu już fotkę wstawił. Fajna sprawa, wszystkim polecam. Montowałem dokładnie tak jak w instrukcji, już teraz nie ma z tym problemu, bo wedle nowelizacji ustawy z 4 maja 2009 (bodajże), podczas jazdy na światłach do jazdy dziennej nie muszą się już palić tylne postojówki. Wcześniej musiały i trzeba było przerabiać ten zestaw. A w ogóle to zapłaciłem dużo mniej
Rekomendowane odpowiedzi