Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obudowa na podszybie i jeszcze 2 osłony w komorze silnikowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

AUDI chyba postanowilo oszczedzac na B7, bo wypuszczalo duzo modeli A4 ubozej wyposazone w roznego rodzaju oslony w komorze silnikowej. Mi osobiscie bardziej pasuje jak silnik jest obudowany plastikami i postanowilem je sobie dokupic. Po dowiedzeniu sie ile kosztuja w ASO, niezle sie zdziwilem ze w autkach wartych ponad 40t euro oszczedza sie na takich pierdolach za 10- 12 Euro... :MLOTEK:

Tak wyglada silnik po wyjezdzie z fabryki:

98329e2bcea63f7cmed.jpg

Najpierw zamowilem te 2 czesci:

0fcba462b32b9520med.jpg

Numer czesci w ASO:

Oslona na podszybie:

f614578538f0bd1bmed.jpg

8E1 819 417 B

plus zamkniecie na akumulator:

8E1 819 422

Oslona na zbiorniczki od wody do spryskiwaczy i plynu do wspomagania (Nr):

f632ebedb7e6204cmed.jpg

mocowane taka sruba (tez do kupienia w ASO):

e75a8c54299c1f58med.jpg

fd7055eec51c3d78med.jpg

No i pozostaje jeszcze trzecia obudowa ktora nie pasuje za bardzo i jeszcze nie mam pomyslu jak to zamocowac ale pod maska nie przesowa sie. Moze sa inne modele ktore lepiej pasuja....

49ebafd06ff48528med.jpg

d87ae982f77d4939med.jpg

A tak to wyglada po zamocowaniu:

24dd9656556ae507med.jpg

Opublikowano

albo ominąłem albo nie widzę u Ciebie 8E0 103 927 C ??[br]Dopisany: 14 Marzec 2010, 20:46_________________________________________________sorry... masz z F na końcu

to od 3.0 benzyny... może dlatego nie pasi...

mam to w notatkach do kupienia :wink4:

Opublikowano

Też jakiś czas temu zmieniłem ten plastik podszybia ( jak zobaczyłem ile śniegu tam zimą leci...) ale o tej osłonce na zbiorniczki nawet nie wiedziałem... Znowu będzie trzeba wybrać się do ASO :decayed: Tiger a z tą osłoną filtra coś wymodziłeś ? Jak to masz zamontowane ??

Opublikowano
  • Autor

Oslona kolo filtra wchodzi na styk wiec sie trzyma. Trzeba tylko dociac na weze z filtra. Przyznaje ze nie jest to idealne rozwiazanie, ale nie mialem czasu poszukac innych rozwiazan, ktore by lepiej przypasily...

Opublikowano

Też jakiś czas temu zmieniłem ten plastik podszybia ( jak zobaczyłem ile śniegu tam zimą leci...) ale o tej osłonce na zbiorniczki nawet nie wiedziałem... Znowu będzie trzeba wybrać się do ASO :decayed: Tiger a z tą osłoną filtra coś wymodziłeś ? Jak to masz zamontowane ??

np w RS4 to jest.

Tez to wrzuciłem kiedys u siebie robiąc podszybie - zupelnie inaczej pod maska wszystko zaczelo wygladac.

Niestety troche "srednio" sie przez to plyn wlewa, ale przeciez nie o funkcjonalnosc tu chodzi - hahaha

Opublikowano

a czy ta oslona zbiorniczka jest zamocowana tylko na jednej srubie tej samej co trzyma zbiornik plynu do wspomagania???

Opublikowano
  • Autor

Tam dokupilem taka przedluzona srube z tulejka, podkladka i gumka....

Ogolnie to taki patent jest w 2 miejscach, ale w moim w tym drugim miejscu nie pasuje, jedynie ta srubka po srodku obudowy. Trzyma sie idealnie.

Opublikowano
  • Autor

Widze ze tu juz ktos mial ten sam pomysl. Zobacze jak twje rozwiazenia sie sprawdzaja. :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Numer czesci w ASO:

Oslona na podszybie:

f614578538f0bd1bmed.jpg

8E1 819 417 B

8E1 819 422

Te numery tych dwóch części są takie same do wszystkich B7?? Będzie pasowało do B7 BPW? Aha Tygrys ile zapłaciłeś w ASO w Niemcowni za te dwa plastiki? :) Z tego co się orientuję to niekiedy części są tam troszkę tańsze :rolleyes: Mnie najbardziej interesuje ten plastik na podszybie, bo dużo śmieci się tam gromadzi, pozdro :)

Opublikowano
  • Autor

Numer czesci w ASO:

Oslona na podszybie:

f614578538f0bd1bmed.jpg

8E1 819 417 B

8E1 819 422

Te numery tych dwóch części są takie same do wszystkich B7?? Będzie pasowało do B7 BPW? Aha Tygrys ile zapłaciłeś w ASO w Niemcowni za te dwa plastiki? :) Z tego co się orientuję to niekiedy części są tam troszkę tańsze :rolleyes: Mnie najbardziej interesuje ten plastik na podszybie, bo dużo śmieci się tam gromadzi, pozdro :)

B6 i B7 to ta sama karoseria. Roznia sie tylko poszyciem zewnetrznym jak blotniki, drzwi, kapa tylnia, maska zderzaki....

Podszybie maja identyczne niezaleznie od jednostki napedowej, a te 2 plastiki cos sie pytasz to w niemczech kosztuja odpowiednio okolo 13 euro za duzy i 7 euro za maly plastik. Ceny chyba podobne do tych w polsce.

Opublikowano

@Tygrys: witam jeszcze raz, ten pierwszy nr 8E1 819 417B wogóle nie istnieje w bazie serwisu Audi, ale koleś znalazł to o czym mowa w tym wątku i powiedział mi, że producent nie przewidział takiej osłony w moim modelu, tylko taka osłona wychodziła w modelach z silnikami ośmio-cylindrowymi i występuje pod nr 8E1 819 447. Koszt taki sam jak wspomniałeś wcześniej tych osłon, ok 20 euro. Pozdro :)

Opublikowano
  • Autor

@Tygrys: witam jeszcze raz, ten pierwszy nr 8E1 819 417B wogóle nie istnieje w bazie serwisu Audi, ale koleś znalazł to o czym mowa w tym wątku i powiedział mi, że producent nie przewidział takiej osłony w moim modelu, tylko taka osłona wychodziła w modelach z silnikami ośmio-cylindrowymi i występuje pod nr 8E1 819 447. Koszt taki sam jak wspomniałeś wcześniej tych osłon, ok 20 euro. Pozdro :)

Mozliwe ze inne numery przypisali, musialbym sprawdzic czy u nas tez tak jest. W B7 zdaje sie tylko w RS4/S4 byly te oslony, wiec tak jak powiedzial ze do silnikow V8. Mozliwe ze jakbys sie spytal o modele B6 to mialbys wiekszy wybor, bo tam chyba czesciej one wystepowaly.

Opublikowano

od 2004 roku nie było tych osłon trzeba kombinować z młodszych roczników B6 ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziś kupiłem i zamontowałem osłonę na podszybie i kapę na akumulator Jest ok :rolleyes: Teraz potrzebuje tą osłonę na zbiorniczki sprysku i wspomagania I tu mam pytanie która lepiej pasuję 8e0103927c od B6 2001 czy 8e0103927f od RS4 2006- ??? Czym one się różnią :cool1: Zakładał ktoś do b7 2005 ? Która?

Opublikowano

ile dałeś za osłonę i klapkę?

Opublikowano

81,34 i 33,31 co do grosza :wink4: z transportem na miejsce :naughty:

Opublikowano

mogę wiedzieć gdzie zamawiałeś bo myślę nad tym modem :)

Opublikowano

poszło na pw

Opublikowano
:good: