Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obudowa na podszybie i jeszcze 2 osłony w komorze silnikowej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie ma mocowań do tej osołony po za S4 i RS4.

Które i tak nie pasują. Przerabiałem to u siebie. Dla 3.0 TDI tylko podszybie :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

kupiłem osłonę zbiorniczków 8E0 103 927 F (fabrycznie dla 4.2 BNS RS4) z końcówką F i coś mi nie pasuje... wadzi o dolot i przewody elektryczne przy zbiorniczku wyrównawczym zawadzają.....

kurde jaki tam powinien być numer???

przerabiał ktoś ten temat dla 3,0 TDI BKN??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też kupiłem osłone 8E0 103 927 F i tak samo jak u ciebie zawadza osłona, na górze o wiązke na dole o dolot powietrza

Myślę że w naszych silnikach niema sensu wymieniać zbiorniczka wyrównawczego z dodatkowym uchwytem bo jest on dokładnie w tym miejscu co wiązka elektryczna. Ja planuje wyciąć uchwyt z osłony tak aby zrobić miejsce na te wiązke.

Dodatkowo kupiłem osłone 8e0 103 928 B osłaniającą węże klimy i też bez rezania dremelkiem się nie obejdzie, filtr paliwa i jego przewody wszystko utrudniają :wallbash: .

Opublikowano

mocowanie od spodu zeszlifowałem, wszędzie tam gdzie zawadza szlifuje... przy puszcze klapy dolotu tej aluminiowej też przyciąłem i chyba jeszcze muszę to dotnąć.... więcej roboty niż to warte... geralnie urlopik i przerwałem dopasowywanie... na razie mam tylko .. 927 F .. grubo się zastanawiam nad tą drugą...

Opublikowano

a czemu mając 3.0 Tdi kupiliście od RS4? a nie od 3.0 TDI albo 3.0 benzynki z b6?

Opublikowano

a są takowe???

poproszę o nr etki obu plastików :notworthy:

Opublikowano

benzyna 3.0 masz na pierwszej stronie :-)

Opublikowano

3,0 benzyna ma z końcówką F (zapis na pierwszej stronie).... czyli taką jak mam zakupioną (zapis na 10 stronie)... albo ja czegoś nie kaman albo kolego mgtan czytaj co piszemy - właściele 3,0 TDI (BKN).... z końcówką F nie za bardzo pasują do naszych diesli... trza dużo szlifować...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja w swojej Audianie B7 BPW również zamontowałem osłony i wszystko gra i pięknie wygląda

mógł byś podać numery seryjne częsci??
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koledzy widze że są różne opinie co do tego czy osłona pasuje czy trzeba coś dorabiać -docinać...ja posiadam audi a4 b7 2005r 2.0 tdi 140 KM i chciałbym założyc te dodatkowe osłony.Czy osłona podszybia od audi b6 bedzie pasowała do mojej b7 ...? jesli jest mozliwosc to prosze o numer lub prosze o numer innej pasującej ,interesuja mnie także osłony zbiorniczka płynu wspomagania i osłona na przewody od klimy,jesli ktos z kolegów ma wszystkie te osłony i posiada numery to prosze o podanie ich.Mój numer vin WAUZZZ8E45A507368

Opublikowano

przeczytaj pare str od początku i znajdziesz wszystkie potrzebne nr

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

W końcu i ja założyłem podszybie - chociaż na 15 stopniowym mrozie było ciężko i bałem się o plastiki. Na szczęście obyło się bez problemow i w b7 pasuje idealnie od b6. Części kupione w serwisie w Lublinie u Danelczyka za niecałe 110 pln (mieli w magazynie). patrząc na ubrany silniczek nie zważałem na zmarznięte palce :))

Opublikowano

W końcu i ja założyłem podszybie - chociaż na 15 stopniowym mrozie było ciężko i bałem się o plastiki. Na szczęście obyło się bez problemow i w b7 pasuje idealnie od b6. Części kupione w serwisie w Lublinie u Danelczyka za niecałe 110 pln (mieli w magazynie). patrząc na ubrany silniczek nie zważałem na zmarznięte palce :))

:oklaski:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Odebrałem dziś klamoty z ASO i... bajka efekt-lala zabudowana plastikami ;)

Co prawda jeszcze jeden plastik powinien być założony (przy filtrze paliwa) ale podarowałem sobie ten zabieg.

Jeśli jest ktoś zainteresowany tym plastikiem odsprzedam go po niższej cenie niż w ASO!!! Oczywiście plastik-obudowa przy filtrze nówka funkiel!!!

A oto fotki:

1)lala moja

http://img33.imageshack.us/img33/3650/audivu.jpg

2) tu plastik-obudowa o nr 8E0 103 928 B

http://img862.imageshack.us/img862/8756/obudowau.jpg

POZDRO

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam.

Odebrałem dziś klamoty z ASO i... bajka efekt-lala zabudowana plastikami ;)

Co prawda jeszcze jeden plastik powinien być założony (przy filtrze paliwa) ale podarowałem sobie ten zabieg.

Jeśli jest ktoś zainteresowany tym plastikiem odsprzedam go po niższej cenie niż w ASO!!! Oczywiście plastik-obudowa przy filtrze nówka funkiel!!!

A oto fotki:

1)lala moja

http://img33.imageshack.us/img33/3650/audivu.jpg

2) tu plastik-obudowa o nr 8E0 103 928 B

http://img862.imageshack.us/img862/8756/obudowau.jpg

POZDRO

Jeżeli plastik jest jeszcze aktualny to jestem zainteresowany.

Napisz na PW

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie,mam 2 plastiki do b6 na handelek, bo do b7 pasują jak pięść do nosa,ale sam sobie takie zamówiłem i muszę zamówić do b7 albo chętnie wymienię.Moje do b6 1,9 tdi będą idealne.Osłona mała przy filtrze 8e0103928C i duża na zbiorniczki 8e0103927C.Jak coś to pisać.

Opublikowano
Panowie,mam 2 plastiki do b6 na handelek, bo do b7 pasują jak pięść do nosa,ale sam sobie takie zamówiłem i muszę zamówić do b7 albo chętnie wymienię.Moje do b6 1,9 tdi będą idealne.Osłona mała przy filtrze 8e0103928C i duża na zbiorniczki 8e0103927C.Jak coś to pisać.

Jaka Cena za obie sztuki albo za obudowę większą ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jaki dokładnie nr ma ten plastik co na zdjęciu. To jest z 3.0 Benzyna?

S5023629.jpg

• 5 tygodni później...
Opublikowano

przed.jpg

<br /><br />

image.jpg

<br /><br />

Lista części dla B7 silnik 2.0 TDI:

8E1 819 447 01C osłona podszybia

8E1 819 422 01C osłona akumulatora

8E0 103 928 C osłona przy dukcie powietrza

8E0 103 109 śruba motylkowa

8E0 103 927 F osłona na zbiornik spryskiwaczy

Mocowanie pas przedni

8E0 899 803,

N 909 766 01,

8E0 103 541,

078 129 669,

078 129 734 A,

N 105 538 01

Mocowanie przy zbiorniczku z płynem do spryskiwaczy:

4D0 959 477,

078 129 734 A,

078 129 669,

N 011 695 4,

N 010 349 5

8L0 805 596 A Mocowanie na zbiorniczek wyrównawczy

8E1 907 613D Klapa górna obudowy komputera (przycięta z wysokości)