wojci Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 zapytaj chłopaków z wątku zamojskiego, elmo coś takiego chyba kombinuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro1768 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam lubelską brać . Mam pytanko: jakie macie obroty jałowe na zimnym i rozgrzanym silniku? Chodzi mi o 1,9 TDI BRB w B7-ce. Mam w tej chwili ok 940-950 ale jest to niezależne od temperatury silnika, zimny i rozgrzany ma takie same...Raczej nie powinno tak być? Winowajcą może być EGR ? Autko ma DPF-a, którego planuje "wywalić", polecicie mi jakiś zakład który dobrze i za rozsądna kasę to zrobi? Przy okazji jakiś nieduży chiptuning chciałbym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 obroty nie róznią sie na zimnym czy ciepłym silniku, masz ok, a jak nie duzy chiptunnig to w ogóle nie rób:whistling: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalekx Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Witam lubelską brać .Mam pytanko: jakie macie obroty jałowe na zimnym i rozgrzanym silniku? Chodzi mi o 1,9 TDI BRB w B7-ce. Mam w tej chwili ok 940-950 ale jest to niezależne od temperatury silnika, zimny i rozgrzany ma takie same...Raczej nie powinno tak być? Winowajcą może być EGR ? Autko ma DPF-a, którego planuje "wywalić", polecicie mi jakiś zakład który dobrze i za rozsądna kasę to zrobi? Przy okazji jakiś nieduży chiptuning chciałbym zrobić. Nie wiem jak jest w przypadku silników PD... ale u mnie w moim 2,0 TDI Common Rail występuje coś takiego jak "podtrzymywanie obrotów" z dwóch przyczyn: 1. Jeśli DPF się trochę zapełnia podtrzymywanie obrotów wywoływane jest automatycznie i to przyśpiesza wypalanie tego co się zebrało - wyższa temp. itp. 2. Jeśli autko zostało przegonione konkretnie czasami "zapamiętuje" i dostosowuje przygotowanie do "agresywnego" stylu jazdy Ale zazwyczaj jedno i drugie ma związek z DPFem Ale czy tak samo jest w Twoim silniku PD nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro1768 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Dzięki . Nieduży chiptuning tzn tyle żeby uzyskać chociaż te "fabrycznie wyliczone" 130KM (bo tyle mają praktycznie identyczne silniki montowane w Pasku i z B6) a przy okazji z 15-20 Nm więcej momentu. Samochód swoje waży i te parę koni i niutków na pewno by się przydało. Nie chcę z kolei za dużo żeby trwałość silnika i osprzętu nie ucierpiała. To jak, są jakieś w miarę pewne firmy/ludziska tym się zajmujące w Lublinie lub okolicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastaldo Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 W lublinie to np Fabryka Mocy Fabryka Mocy nasz prezes tam działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro1768 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 OK, podzwonię i popytam. Wiem ze jest jeszcze Dariusz Sawa Auto Perfekt na Choinach. Niby też mają dobre opinie, warto tam zajrzeć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smiszny Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 OK, podzwonię i popytam.Wiem ze jest jeszcze Dariusz Sawa Auto Perfekt na Choinach. Niby też mają dobre opinie, warto tam zajrzeć? Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro1768 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 OK, podzwonię i popytam.Wiem ze jest jeszcze Dariusz Sawa Auto Perfekt na Choinach. Niby też mają dobre opinie, warto tam zajrzeć? Polecam Niestety, pan Dariusz nie "bawi się" w chiptuning , a szkoda bo od zaufanego człowieka słyszałem że naprawdę wysokiej klasy fachowiec. Zostaje Inżynierska i "nasz" człowiek, mam nadzieję że będę zadowolony z samochodu po wizycie u Niego. Dzięki wszystkim za pomoc, jak troszkę ogarnę wozidełko moje to pokażę się na spocie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekLeczna Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Cieplo sie zaczyna powoli robic to moze by zorganizowac jakis spocik w Lublinie ?;D Co Wy na to ? Kto by sie pisal na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdanielx Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 No jak zwykle zależy kiedy, ale może w końcu coś by zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicker Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ja mogę być chętny ale raczej na tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeTeR_lsw Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Powitać wszystkich. Potrzebuję obniżyć swoją A4B5 sedan,ośka. Jeśli ktoś jest w stanie pomóc mi w sensie takim że dysponuje do sprzedania gwintem lub jakimiś sprężynami...Oczywiście liczy się dla mnie cena(bidny student)Byłoby miło gdyby ktoś mógł mi coś pomóc "wydybać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastaldo Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 W przyszły weekend mogę być chętny:decayed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwor Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 W weekend też mogę jak będzie rozsądna godzina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekLeczna Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 To jak ustalamy ? Piatek ? Sobota czy niedziela ? A miejsce to wydaje mi sie najlepsze pod Orkana co Wy na to ? Czy Plaza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gelo Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 może z nami na MTL-u od niedzieli 21 kwietnia spotykamy się o 18:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galka90 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 albo olimp:P Plaza płatny parking ma więc lepiej Orkana lub olimp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekLeczna Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Moim zdaniem mozna i sie spotkac w Niedziele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastaldo Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 no jak o mnie chodzi może być i niedziela z LKA Ostatni raz się pokażę moim paździerzem bo mam nadzieje że na nastepny juz zajrzę A6 jak ja odbiore od mechanika:decayed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi