zdzis Opublikowano 10 Czerwca 2010 Opublikowano 10 Czerwca 2010 a ja się pytam ponownie. Czy ten układ pasuje do innych samochoów czytaj B5. Zdaje mi się zże dziś widziałem E46 bez ringów z podobnuym patentem... Ja mam w B5 :> ale można to montować praktycznie wszędzie. Bo ogólnie zasada działania i podłączenia jest prosta.
davidoff82 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 a ja się pytam ponownie. Czy ten układ pasuje do innych samochoów czytaj B5. Zdaje mi się zże dziś widziałem E46 bez ringów z podobnuym patentem... Ja mam w B5 :> ale można to montować praktycznie wszędzie. Bo ogólnie zasada działania i podłączenia jest prosta. dajcie link do allegro....
Gik Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zamontowałem to ustrojstwo u siebie - faajne jest! Tylko mam problem ze znalezieniem sygnału wyłączającego. Hmm kolory mam całkiem inne. I latałem z probówka i nic, Macie jeszcze jakiś inny pomysł? Czy muszę szukać przy włączniku świateł :/ chociaż wolał bym nie - zbyt krótkie kabelki, a przedłużanie innymi spowoduje jeszcze większy bałagan... .
HiRide Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zamontowałem to ustrojstwo u siebie - faajne jest! Tylko mam problem ze znalezieniem sygnału wyłączającego. Hmm kolory mam całkiem inne. I latałem z probówka i nic, Macie jeszcze jakiś inny pomysł? Czy muszę szukać przy włączniku świateł :/ chociaż wolał bym nie - zbyt krótkie kabelki, a przedłużanie innymi spowoduje jeszcze większy bałagan... . podlacz przewody do tych przy wtyczkach od lamp -w miare prosta srpawa
Gik Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 dałem rade, podłączyłem pod włącznik świateł. Kabel gruby żółty, bez pasków. I już śmiga idealnie, nic nie piszczy nawet przy długich. Fajnie się lampy wygaszają po wyłączeniu silnika.
HiRide Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 dałem rade, podłączyłem pod włącznik świateł. Kabel gruby żółty, bez pasków. I już śmiga idealnie, nic nie piszczy nawet przy długich. Fajnie się lampy wygaszają po wyłączeniu silnika. tzn w jaki sposob sie wygaszaja ?
Gik Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 tzn w jaki sposob sie wygaszaja ? Hmm, ciężko powiedzieć, bo samego układu nie konstruowałem. Po prostu, po wyłączeniu silnika po 2-3sec żarówki się ściemniają, trwa to z 1-2sec. Kupiłem układ od Kogel_'a zamontowałem go. i dla potomnych mogę powiedzieć, jak go podłączyć w B6 z ori Bixenonem. - Masa - oczywiste ( jak na fotach na stronie pierwszej ) Reflektory - jak na fotach, kolory takie same. - Sygnał wzbudzający lampki dzienne - podłączyłem go pod zielony, gruby kabel od bezpiecznika pompy nr.28. po drodze przechodzi przez włącznik DRL (od B7 ) - Zasilanie układu, bezpośrednio pod gruby zielony kabel od bezpiecznika nr.28 + zabezpieczenie dodatkowym bezpiecznikiem (jak w opisie na str1) - Sygnał wyłączający światła dzienne ( kiedy chcemy uruchomić światła mijania ) - połączyć się musiałem pod włącznik światła, kabel najgrubszy żółty. i to tyle, prosta sprawa
elmo814 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 czy ten układ zadziala w b7 na zwykłych lampach h7+h7
Gik Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zadziała, czemu nie? I montaż tak samo przebiegnie. Ale jaki będzie jego sens? Główny to, oszczędzanie xenonów. Chyba największa motywacja do chęci zakładania świateł dziennych.
zdzis Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 A mniejszy prąd niż przewidzany xenonom nie będzie szkodził?? I chyba lepiej i łatwiej podłącznyć pod kabelek od wzbudzenia alternatora. Dostaje prąd jak masz ładowanie i bez kombinowania
Gik Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Czemu ma by być mniejszy? Teraz dostaje prąd kiedy pompa pracuje. Moim zdaniem lepsza opcja, i łatwiejsza do podłączenia
HiRide Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 tzn w jaki sposob sie wygaszaja ? Hmm, ciężko powiedzieć, bo samego układu nie konstruowałem. Po prostu, po wyłączeniu silnika po 2-3sec żarówki się ściemniają, trwa to z 1-2sec. Kupiłem układ od Kogel_'a zamontowałem go. i dla potomnych mogę powiedzieć, jak go podłączyć w B6 z ori Bixenonem. - Masa - oczywiste ( jak na fotach na stronie pierwszej ) Reflektory - jak na fotach, kolory takie same. - Sygnał wzbudzający lampki dzienne - podłączyłem go pod zielony, gruby kabel od bezpiecznika pompy nr.28. po drodze przechodzi przez włącznik DRL (od B7 ) - Zasilanie układu, bezpośrednio pod gruby zielony kabel od bezpiecznika nr.28 + zabezpieczenie dodatkowym bezpiecznikiem (jak w opisie na str1) - Sygnał wyłączający światła dzienne ( kiedy chcemy uruchomić światła mijania ) - połączyć się musiałem pod włącznik światła, kabel najgrubszy żółty. i to tyle, prosta sprawa a myslalem ze w jakis specjalny sposob sie gasza Moze sie myle ale minelo juz chyba dwa lata odkad ja kupilem caly ukladzik od Kogela i dziala do dzis bez problemu.Udalo sie ta urzadzonko temu majstrowi
bubers Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Gik masz to urzadzonko podlaczone pod wlacznik drl - czyli mozesz sobie je wylaczyc pokretelkiem ? dziala to ?
DZIDEK 45 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Chciałbym zapytac gdzie można zakupic taki ''moduł świateł dziennych'', jeżeli na Allegro to prosiłbym o linka.
blur123 Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Opublikowano 6 Lipca 2010 Chciałbym zapytac gdzie można zakupic taki ''moduł świateł dziennych'', jeżeli na Allegro to prosiłbym o linka. Takiego nie da się kupić. Podobne były kiedyś na Allegro pod nazwą SD2. Szukaj może Ci się uda.
studziany Opublikowano 7 Lipca 2010 Opublikowano 7 Lipca 2010 Uzytkownik "KOGIEL_" sprzedawał takie moduły na allegro. Sam u niego kupowałem jak wielu forumowiczów. W tej chwili nie ma nic wystawionego ale możesz do niego napisać czy będzie jeszcze takie coś sprzedawał. Kiedyś miał przerwe w sprzedaży ale wznowił działalność po kilkum miesiącach. Może teraz zrobił sobie wakacje?? Nie zaszkodzi zapytać. pozdr
zdzis Opublikowano 7 Lipca 2010 Opublikowano 7 Lipca 2010 Ja kiedyś kupowałem i działa bez zarzutu. Może jakby ktoś miał to niech poda kontakt do tego pana bo mi gdzieś wyparował. Bardzo pozytywny sprzedawca. Dobry towar i kontakt, jak czegoś się nie wie wszystko wytłumaczy... Jakby kogoś interesowało strona użytkownika: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=8921379
huggy Opublikowano 7 Lipca 2010 Opublikowano 7 Lipca 2010 Ja też bym był zainteresowany info, i sprawdzoną opcją. Czy ktoś myślał również o dodatkowej opcji w takim module jako opcja zmierzchu? pzr
zdzis Opublikowano 7 Lipca 2010 Opublikowano 7 Lipca 2010 Tak jak zbliża się zmierz włączasz zwykłe światła :>
bubers Opublikowano 8 Lipca 2010 Opublikowano 8 Lipca 2010 pisalem do "KOGIEL_"a i sd-2 wlasnie jest w drodze do mnie takze trzeba pytac
Rekomendowane odpowiedzi