Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie tarcze i klocki hamulcowe do Audi A4 B5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ferodo

Opublikowano

krótko i na temat :), chcesz matex to Ci je wycenie :)))

Opublikowano

czytałem jeszcze nad ATE ale czy sa lepsze dużo od ferodo. Klocki tez z tej samej firmy i czy podejdą bez żadnych przeróbek ? 320 na 288?

Opublikowano

czytałem jeszcze nad ATE ale czy sa lepsze dużo od ferodo. Klocki tez z tej samej firmy i czy podejdą bez żadnych przeróbek ? 320 na 288?

Po kolei :D

Chcesz robić swap tak ? W tej sprawie dzwoń do DEV'a, powie Ci co i jak i zaoferuje Cię wszystko co do tego potrzebujesz.

Następnie jak już potrzebne będą tarcze i klocki to po ofertę pisz do Wandej'a

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.
Czeka mnie w najbliższym czasie wymiana klocków z przodu.
Pacjent to A4 1.8T tarcza 288mm nie znanej mi firmy ale jeszcze w dobrym stanie.
Przedział cenowym 100-150 wybór jest ogromny i mam dylemat. :huh:
Wszystkich zainteresowanych tematem proszę o udział w ankiecie, komentarz jaką firmę preferuję, jaki przebieg na swoich klockach przebył, i jak ocenia ich stan.
Pozdrawiam :)

Edytowane przez HwwwD

Opublikowano

polecam textar, mialem juz w a6 c4 i teraz w mojej a4 b6 1.9tdi.

sa troche twardsze i dosc dlugo wytrzymuja.

aktualne textar maja 28tkm na tarczach ate powerdisc ( tych nie polecam, standartowe kloci ate poszly juz po 34tkm).

z grubosci wynika ze jeszcze raz tyle pochamuja.

z tylu mam ate klocki i ate standartowe tarcze, byla oferta za 99€ to kupilem.

jak przod sie zjezdi kupie albo komplet ate albo textar.

Opublikowano

Ankieta kurde jakbyś miał dylemat jakie auto kupić. Bierz ferodo. Sprawdzone i polecane przez speców od hebli z tego forum.

Opublikowano

Ankieta kurde jakbyś miał dylemat jakie auto kupić. Bierz ferodo. Sprawdzone i polecane przez speców od hebli z tego forum.

Kto kupuję samochód sugerując się ankietą ?

Polecasz feroodo ok. Tylko po co takie jakieś kąśliwe komentarze ?

Ankieta jest bardziej obrazowa i konkretna.

Jak za feroodo mam wydać 140 a za inne 100 to chce poznać opinie i zasugerować się nie tym co najlepsze ale tym co dobre.

Opublikowano

za 100zł nie kupisz nic sensownego

a Ferodo to OE dla wielu firm

Opublikowano

Byle nie Bosha. Miałem u siebie i za***iście piszczały a felga była cała czarna od pyłu. Teraz założyłem budżetowe klocki Kamoki i jestem zadowolony. Nie ma problemu z nimi żadnego. Nie pylą nie piszczą i przyzwoicie hamują. Kosztowały około 70 zł.

Opublikowano

Ja mam Jurida którego nie ma w ankiecie i jestem zadowolony bo nie pyli i nie piszczy, ale bazując na opinii innych ludzi wybrałbym z tej listy Textara.

Opublikowano

Kurde, każdy co innego poleca. :decayed: Może i te wszystkie dobre ale mam dylemat. :P Najlepiej żeby jak najlepiej hamowały, jak najmniej się zużywały, nie piszczały i nie pyliły :naughty: Jakie to będą? :kox:

Opublikowano

....żadne

Opublikowano

Ferodo DS

Opublikowano

Kurde, każdy co innego poleca. :decayed: Może i te wszystkie dobre ale mam dylemat. :P Najlepiej żeby jak najlepiej hamowały, jak najmniej się zużywały, nie piszczały i nie pyliły :naughty: Jakie to będą? :kox:

Nie ma czegoś takiego, że coś będzie dobrze hamować, mało się zużywać i mało kosztować :) to sie wyklucza na wzajem :)

To tak jakbyś chciał mieć mocny silnik np. 4.2TDI, który będzie mało palił i był tani w eksploatacji

Z klocków... Ferodo Premier, JURID, dla bardziej zamożnych Ferodo DS, ...

ostatecznie jakieś TRW na tył :D

Edytowane przez cabanmat

Opublikowano

textar wychodzi cenowo jak ferodo :)

Opublikowano

A co powiecie o Breck'ach?

Opublikowano

okejka ;) dowiedziałem sie tego co chciałem ;) delete pls

Edytowane przez wolgen

Opublikowano

:grin: Masz wentyle i chcesz lite zakładać? Nie rób sobie jaj. Zwróć je i zakładaj to co być powinno.

Opublikowano

A co powiecie o Breck'ach?

Szkoda sobie głowę zawracać.

cześć wam ;) od jakiegoś czasu przymierzam sie do wymiany tarcz i klocków na przód... a4 b5 z 97 1.6 AHL

kupiłem zwykłe tarcze wraz z klockami zawożę do mechanika, a on mi mówi, ze obecnie mam wentylowane (wiem o tym) i że te zwykłe nie pasują... o ile wiem to wentylowane są szersze od zwykłych wiec w tą strone nie powinno być problemu ;(

Powiedzcie mi tylko czy faktycznie tak jest, ze te zwykłe nie mogą być założone zamiast wentylowanych ;('

pozdrawiam

Nie kombinuj tylko kup właściwe, nawet jak by się dało to po kiego CH ? Chcesz sobie pogorszyć hamulce ?