Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie tarcze i klocki hamulcowe do Audi A4 B5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz zestaw Ferodo,będziesz zadowolony.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam Panowie potrzebuje kupic tarcze z klockami na przód i nie wiem jakie wybrac. Audi a4 b5 1.8 przedlift.. Co polecacie ?

Tak jak Marcin pisze ferodo skompletujesz w dobrej kasie i jakość też konkret :wink: Jak chcesz to pisz mam wszytstkio. Masz zaciski trw pod tarcze 280mm wentylowaną najprawdopodobniej :wink:

Opublikowano

ja polecam Textar - zalozylem i zimmermann i ate sie nie umywaja.

wysłane z prodiża

Opublikowano

panowie co powiecie o klockach Remsa do 1.8T ?? 99' mam do wymiany cały przód i się zastanawiam nad tymi klockami bo tarcze to wezme TRW ....

Opublikowano

Witam,

muszę wymienić klocki z tyłu, niestety nie mam gdzie wyciągnąć ich z auta żeby zobaczyć jakie one są. Czy moglibyście mi podpowiedzieć jakie klocki mam kupić do B5 1.8 ADR, maj 1995, ośka?

Dzwoniłem do sklepu i pani powiedziała mi, że są dwa rodzaje, jedne mają jakieś "noski" a drugie nie. Które mam wząć?

Opublikowano

Witam,

muszę wymienić klocki z tyłu, niestety nie mam gdzie wyciągnąć ich z auta żeby zobaczyć jakie one są. Czy moglibyście mi podpowiedzieć jakie klocki mam kupić do B5 1.8 ADR, maj 1995, ośka?

Dzwoniłem do sklepu i pani powiedziała mi, że są dwa rodzaje, jedne mają jakieś "noski" a drugie nie. Które mam wząć?

fdb1083.

kolego co do remsy to szału nie ma ale raczej problemów Ci nie przyspoży :wink:

Opublikowano

remsa i roadhouse - zero problemów cena bardzo dobra :)

Opublikowano

Witam,

FDB222

Opublikowano

Witam mam pytanko jaka średnica tarcz będzie pasować do a4 b5 avant 2001 1.8 125kw bo muszę zmienić klocki i tarcze tylko nie wiem czy tam są 280mm czy 288mm .Pomoże ktoś?

Opublikowano

Podeślij numer VIN auta ;)

Opublikowano

Już podaję WAUZZZ8DZ1A111445

Już podaję WAUZZZ8DZ1A111445

http://allegro.pl/ate-tarcze-klocki-przod-audi-a4-b5-vw-passat-b5-i5008481132.html

1.8 125KM / 92KW - 1781 ccm AVV,ARG,ADR,APT

Bedzie pasowac ?

Tarcze masz 280 mm, system hamulcowy TRW.

Nie bierz ATE, szkoda forsy ;)

Opublikowano

Panowie mam prośbę, czeka mnie wymiana tarcz i klocków z przodu w mojej B5 1.9 TDI AFN 97r , czy ktoś może polecić mi jakiś zestaw który nie zrujnuje mojej kieszeni - mój VIN WAUZZZ8DZWA015923

Opublikowano

witam wszyskich mam taki delikatny problem ,ponieważ chce zmienić tarcze z tyłu i klocki .Byłem dziś w sklepie i gość powiedział mi ,ze na tyle wystepuja 2 rodzaje klocków :8D8355017-951 21144 i klocki 8D8 355018-111 20961 .Zdjołem koło mam zacisk c- 38 i z moich pomiarów wynika ,że zamontowane mam te drugie klocki .Chciałbym sie dowiedzieć czy te dwa rodzaje klocków ,pasuja do zacisku c -38

Opublikowano

Jeżeli masz 1999r i zacisk ate to masz fdb1323 z czujnikiem :hi:

Opublikowano

Ja bym polecił firmy mikoda 3 auto w rodzinie jeździ na tych tarczach i nie ma problemu.

Opublikowano

Mikoda to zupełnie inna liga.

Jak chcesz tanio to tarcze bierz ferodo , do tego

Ferodo klocki które poleca Wandrzej masz po 120zł więc nie ma sensu rzeźbić z mikodą :)

Edytowane przez dzik

Opublikowano

potwierdzam, ostatnio montowane od dzika, a kilka dni temu testowane na diagnostyce.Wyszło mocno i równo i nic nie piszczy.

Bierz ferrodo

Edytowane przez xork

Opublikowano

Ferodo to bardzo dobra jakość za niewielkie pieniążki, komplet hebli najpopularniejszych na przód 288 mm to mniej niż 300zł generalnie. W podobnych pieniążkach nie dostanie się nic równie niezawodnego. Dlatego jak ma być tanio i dobrze to pakować Ferodo, jak ma być lepiej - Textar.

Opublikowano

noo Ferodo na pewno lepsze ma klocki a Textar lepsze tarcze. No i pozostaje nam jeszcze cukiereczek czyli Zimmermann, który cenowo nie jest jakoś wiele droższy a jakościowo lepszy :banan: