MAJKI Opublikowano 27 Lipca 2013 Opublikowano 27 Lipca 2013 mozesz to zrobic bez uszczelniacza ale co bedzie jak stary sie zaraz rozcieknie po ponownym założeniu? znowu bedzie rozbierał cały przód zeby go wymienic. Ja pompe kupiłem z rozbiórki motoru po małym przebiegu za 250zł a nowa w ASO kosztuje 829zł wiec wybór nalezy do Ciebie. Nie wiem jak W BRE ale w BLB ciutke trzeba podciąć przegrode w misce
ceemack Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 dzieki za odpowiedz lepiej chyba dokupię ten uszczelniacz , tym bardziej ,że cały mod będzie miał miejsce w Szwecji,. zapomniałęm jeszce dopytac o ile mama skrócić smok pompy by to wszystko pasowało??? pozdro
MAJKI Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 Tak jak na zdjeciu żeby bardziej sitko było widać
ceemack Opublikowano 28 Lipca 2013 Opublikowano 28 Lipca 2013 dzieki kolego ale nie wiesz ile moze dokladnie mam go przyciac??? gdzies wyczytałem ze 13 mm, moze ktos jeszce podrzucic czy pod pompe mam dawac silikon?? 1
MaciejK Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Panowie dziś wycenili mi tą osługę w Szczecinie na 2300zł. Czy jest to kwota odpowiednia?? Czy może trochę przesadzona??
MAJKI Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 To zależy czy z nową pompą i na częściach z ASO? Nie wiem jak w innych rejonach Polski ale na śląsku sama robocizna to coś koło 600zł, części z ASO wszystkie nówka 1250zł a z używaną pompą gdzies koło 680zł no i wypada od razu nowy olej zalać i filterek. Wiec cena dużo zależy od tego co Ci tam wsadzą...
MaciejK Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 A powiedz mi czy wystarczy kupić nową pompę oleju i po prostu ją zamienić ze starą?? To cała robota??
niestandardowy Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 sama pompa sie nie psuje, prawie jest wieczna, psuja sie jej elementy napedzajace... przeczytaj watek pierwszej strony, ze zrozumieniem
gadzet87 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Dzisiaj odebrałem auto po wymianie pompy. Po pierwszym odpaleniu pomyslałem że to nie ten sam silnik chodzi dużo ciszej niż wczesniej na postoju słychac bardziej wentylator niż silnik, no i juz sie niemartwie czy zapali się brak ciśnienia oleju
robert.lekawa Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Witam Koledzy. Jestem tu nowy i powiem szczerze, że włosy stają dęba jak to czytam. Mam od tygodnia A4 2.0TDI BLB z 2005r. i 202000 na liczniku. Mam pytanie, czy we Wrocławiu, okolicach lub w ogóle jak najbliżej możecie mi polecić kogoś sprawdzonego, kto robi taką modyfikację pompy oleju. Albo czy warto kupić na allegro zestaw do modyfikacji napędu za 700zł? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
MaciejK Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Mam 2.0 TDI BPW z 2007r. Czy w tym roczniku również występowały problemy z pompą oleju? tak Damian, gniazdo walka bo naped masz na bank kolem zebatym... Czyli wystarczy zmienić tylko ten imbusik jak mam BPW z 2006r?? To może nie wyjdzie tak drogo...
Brysio Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 jesli gniazdo jest wyrobione a tak jest w 99% przypadkow jesli imbus jest starty to wymiana imbusa nie pomoze na dlugo
ceemack Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 jestem po swapie do pompy z 1,9 , moze mi ktos powiedziec czy wskazania na miarce po wywaleniu modułu wałków wyrównoważających sa odpowiednie ??? czy moze bedą zanizone i co najwazniejsze czy czujnik poziomu oleju bedzie dobrze wskazywał??
H4mm3R Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 A zmieniałeś miskę i bagnet z oleju?
ceemack Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 A zmieniałeś miskę i bagnet z oleju? nie podpiłowałem tylko przegrode , bagnet tez ten sam
niestandardowy Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 To wszystko zostaje bez zmian. wskazania beda idealne
Roovie Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam. Powie mi ktos czy oprócz zestawu z tej aukcji MODYFIKACJA PRZERÓBKA POMPA OLEJU AUDI VW 2.0 TDI (3459277592) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. cos mi jeszcze potrzeba nie wiem jak wygladaja i nazywaja sie poszczegolne czesci zadalem pytanie sprzedawcy nie dostale. Jednak jeszcze odp. Moj model to b7 blb 2005. P.s co z ta miską i zbierakiem w koncu nie trzeba tego wymieniac? Dlaczego nie wchodzi w sklad zadnych zestawow.
ALBINEK Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Miskę wystarczy podciąć a zabieraka już miał nie będziesz .
H4mm3R Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Witam. Powie mi ktos czy oprócz zestawu z tej aukcji MODYFIKACJA PRZERÓBKA POMPA OLEJU AUDI VW 2.0 TDI (3459277592) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. cos mi jeszcze potrzeba nie wiem jak wygladaja i nazywaja sie poszczegolne czesci zadalem pytanie sprzedawcy nie dostale. Jednak jeszcze odp. Moj model to b7 blb 2005.P.s co z ta miską i zbierakiem w koncu nie trzeba tego wymieniac? Dlaczego nie wchodzi w sklad zadnych zestawow. śruba zaślepiająca spust oleju, wszystko masz opisane w pierwszym poście.
Roovie Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Ok dzieki. Wacham sie jeszcze poniewaz w 2010 roku przy 148tys byla pompa wymieniana w autoryzowanym serwisie w niemczech .. czy jest mozliwosc ze zostala ona wymieniona juz na powyzsza? Jak to sprawdzic?
Rekomendowane odpowiedzi