bobek80081 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam. Tak jak w temacie fis wyświetla ze otwarty a bagaznik jest zamknięty. Na początku wystarcztło mocniej trzasnac i problem znikł,teraz nie pomaga,Dodam ze zamek otwiera i zamyka sie normalnie.Tylko jak zamkne auto to świeci sie ta lampka na klapie w srodku.Czytałem że to jakiś czujnik tylko nie wiem gdzie on jest i czy to napewno jego wina.Pomocy [br]Dopisany: 13 Kwiecień 2010, 19:29_________________________________________________Witam. Widze ze brakuje pomysłów :gwizdanie: \
bali_82 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam! Ostatnio szukając przyczyny nieświecącego światła w bagażniku rozkręcałem tapicerkę na klapie. Czujnik ten jest umieszczony w okolicach zamka [wkładki w którą wsuwasz kluczyk]. Powinny być tam 2 styczniki: jeden podający sygnał na centralny zamek, drugi - podający sygnał o otworzonym lub zamkniętym bagażniku. Proponuję sprawdzić, czy blaszki które się stykają nie "skleiły" się na stałe i stąd Twój problem. Jeśli piszę źle - proszę o sprostowanie.
zuloo Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 W moim przypadku kiedy to fis pokazywał otwarty bagażnik (początkowy środek leczniczy był taki sam- trzaśniecie klapą pomagało :gwizdanie: na jakiś czas) Przy próbie wymiany żarówek podświetlenia rej. nie mogłem odkręcić wkrętów trzymających szkiełka, musiałem wyjąć całą listwę wraz z zamkiem i tu okazało się iż zamek był luźny. Aby dostać się do zamka musisz zdjąć tapicerkę(wystarczy powoli pociągnąć do siebie i schodzi,do tego są wkręty trzymające uchwyt na trójkąt ostrzegawczy-mówię o sedanie) klapy bagażnika i tam będziesz widział cały mechanizm.
bobek80081 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Ok.Dzięki za podpowiedzi.Sprawdze w sobote jak to tam wyglada.
bartek1351 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 sprawdz czy zarowka podswietlania bagaznika nie robi zwarcia
bobek80081 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2010 sprawdz czy zarowka podswietlania bagaznika nie robi zwarcia No właśnie jedna mi nie pali,może to zwarcie :mysli:A ma to związek z moim problemem?
wladca_pierscieni Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 może być :gwizdanie: u mnie bylo zaśniedziałe i pomagalo tylko trzaśnięciem
bobek80081 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Dzisiaj zdjałem tapicerke z pokrywy bagażnika, posprwdzałem wszyskie kostki popsikałem mechanizmy wd40 i jest ok
likwidator98 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 a ja mam taki problem info na fisie zapala sie gdy wjade w jakies nierówności na drodze lub gdy włanczam tylnią wycieraczke ,avant, ale tylnia wycierka nie działa,tylko sprysk działa.I co wy na to dziwne
wladca_pierscieni Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 wiecie moze czy zamek i listwa tablicy rej. z tylnej klapy b7 jest taka sama jak w b6 ?
grzes24pl Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 a ja mam taki problem info na fisie zapala sie gdy wjade w jakies nierówności na drodze lub gdy włanczam tylnią wycieraczke ,avant, ale tylnia wycierka nie działa,tylko sprysk działa.I co wy na to dziwne Tak jak i u mnie płyn spryskiwaczy zalewa ci zamek klapy i elektronike silnika wycieraczki. Czy na pewno czujnik otwarcia klapy jest tam gdzie sie kluczyk wkłada?? Wydawało mi sie że jest on razem z zamkiem (dochodzą do niego dwa kabelki)
Sykul Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Mam ten sam problem. Płyn zalewa czujnik i swieci na fis-ie ze klapa otwarta. Czujnik napewno nie jest przy zamku. Z tego co wyczytałem w innych postach to trzeba wymienic oring w silniczku i powinno byc git. pozdro.
easymoonrider Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Jak naprawić problem sygnalizacji otwartego bagażnika w avancie? Dziś zaobserwowałem, że komunikat otwarcia klapy pojawia się podczas jazdy. Jak zdjąć tapicerkę bagażnika w avancie? Dolna część jest tak jakby przytrzymywana przez górną, wchodzi pod nią i nie można jej wyciągnąć. Udało mi się zdjąć tapicerkę. Okazało się, że po prostu metalowe zatrzaski tak mocno trzymały, że nie mogłem jej ściągnąć. Przyczyną problemu okazał się nieszczelny układ spryskiwania wycieraczki, który prawdopodobnie powoduje zwarcie. Spróbuję wymienić oring, albo założyć nawet więcej niż jeden. Edytowane 11 Grudnia 2015 przez easymoonrider
Piter75r Opublikowano 25 Grudnia 2015 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Jak naprawić problem sygnalizacji otwartego bagażnika w avancie? Dziś zaobserwowałem, że komunikat otwarcia klapy pojawia się podczas jazdy. Jak zdjąć tapicerkę bagażnika w avancie? Dolna część jest tak jakby przytrzymywana przez górną, wchodzi pod nią i nie można jej wyciągnąć. Udało mi się zdjąć tapicerkę. Okazało się, że po prostu metalowe zatrzaski tak mocno trzymały, że nie mogłem jej ściągnąć. Przyczyną problemu okazał się nieszczelny układ spryskiwania wycieraczki, który prawdopodobnie powoduje zwarcie. Spróbuję wymienić oring, albo założyć nawet więcej niż jeden. Witam i co udało się wymienić oring??? Mam podobny problem,trochę kombinowałem ale nie wiem co i jak,nie chce czegoś zniszczyć
easymoonrider Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Jak naprawić problem sygnalizacji otwartego bagażnika w avancie? Dziś zaobserwowałem, że komunikat otwarcia klapy pojawia się podczas jazdy. Jak zdjąć tapicerkę bagażnika w avancie? Dolna część jest tak jakby przytrzymywana przez górną, wchodzi pod nią i nie można jej wyciągnąć. Udało mi się zdjąć tapicerkę. Okazało się, że po prostu metalowe zatrzaski tak mocno trzymały, że nie mogłem jej ściągnąć. Przyczyną problemu okazał się nieszczelny układ spryskiwania wycieraczki, który prawdopodobnie powoduje zwarcie. Spróbuję wymienić oring, albo założyć nawet więcej niż jeden. Witam i co udało się wymienić oring??? Mam podobny problem,trochę kombinowałem ale nie wiem co i jak,nie chce czegoś zniszczyć Wymiana jest bardzo prosta. Najwięcej czasu zajęło mi zdjęcie tapicerki. Odpisałem na priv.
dami8705 Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Witam. Czy ten mikrostyk jest w błędzie wraz z wkładka zamka gdzie się wkłada kluczyk czy w zamku. Posprawdzalem przewody, żarówki i nadal nie mam sygnalizacji na FIS o otwarciu klapy i lampki w bagażniku nie świecą.
Fido Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 8 godzin temu, dami8705 napisał: Czy ten mikrostyk jest w błędzie wraz z wkładka zamka gdzie się wkłada kluczyk czy w zamku. Sprecyzuj zapytanie bo juhc (czyt.od tyłu) go wie o co pytasz.
jacek70 Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 8 godzin temu, dami8705 napisał: Witam. Czy ten mikrostyk jest w błędzie wraz z wkładka zamka gdzie się wkłada kluczyk czy w zamku. Posprawdzalem przewody, żarówki i nadal nie mam sygnalizacji na FIS o otwarciu klapy i lampki w bagażniku nie świecą. Wygląda na to że mikrostyk po prostu nie zwiera i dlatego brak światła i infa na fisie.
dami8705 Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Gdzie ten mikrostyk jest? Dodam że auto sie zamyka , otwiera nie mam z tym problemu...?? Edytowane 29 Września 2017 przez dami8705
pawelosinski83 Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Miałem tak samo rok temu... Fis się odezwał pierwszy raz... i ogólnie był spokój, ale od czasu do czasu, głównie w mokre dni był kłopot. Aż ostatnio nie udało się zamknąć klapy... Zamek przestał chwytać. Rozebrałem zamek i wywaliłem połowę sprężynek i jakichś plastików ze środka, które uznałem za niepotrzebne :-DZamiast nitowania skręciłem zamek na śruby z płaskimi nakrętkami i całość wlazła z powrotem i działa do dziś bez problemów.Także nie był to mikrostyk, a uszkodzenie mechanizmu zamka.Aby zajrzeć do zamka musisz zdjąć tapicerkę, zdemontować cięgna i odkręcić zamek. Mikrostyk jest w środku.Sprawdź styki od wtyczki i samego mikrostyku czy nie są skorodowane w pierwszej kolejności. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi