Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaka długość wycieraczek ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Mam zamiar zmienic wycieraczki i tu pytanie, czy obie maja ta sama dlugosc (bo u mnie tak jest po poprzednim wlascicielu a nie wiem czy prawidlowo), jaka maja miec dlugosc i czy jest sens wymieniac cale piora czy tylko same gumki?

Opublikowano

wymień raczej wycieraczki chya że w miare dobrze zberają to same gumy. nie jestem pewien ale 53cm, długośc w obu ta sama :oklaski:. nie polece ci żadnych bo jeszcze nie było takich które mnie usatysfakcjonowały :thumbdown: najlepiej oryginały do A4. zwracaj uwage na opis na opakowani czy do A4 się nadają. szyba jest i naczej wyprofilowana

Opublikowano

ja jeżdże na "alca" kumplel na "bosch" i powiem że hmm w zimie i jego i moje skrzypią ;] jego chyba troszke lepiej zbierają a co do wymiaru to jak kolega napisał 53cm ;]

Opublikowano

Ja jeżdzę na VALEO,takie jak TU. Spisują się bardzo dobrze, są ciche, dobrze zbierają, i wyglądają ładnie. Także polecam.

Opublikowano

Mają po 53 cm, ale w sumie na prawą jak założysz 51 to nic się nie stanie. Ja mam obie 53 BOSCH TWIN.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

nigga

co do wymiaru to jak kolega napisał 53cm

czytaj uważnie wszytkie posty :naughty:
Opublikowano

A 530 mm to nie 53 cm ??? :shocked: Moze cos mi sie matma rypie :przebiegly:

Opublikowano

A 530 mm to nie 53 cm ??? :shocked: Moze cos mi sie matma rypie :przebiegly:

1cm-10mm przelicz sobie :kox:
Opublikowano

Dokladnie wiec sobie policz !

53 cm = 530 mm ! Inaczej nie wyjdzie :decayed:

Opublikowano

Ja testuje wycieraczke typu AREO kupilem w Auchan za ok. 45zl 53cm i JEST spoko :th:

Opublikowano

A ja z kolei te Valeo X-trem odradzam, jesienią prawie równocześnie zmieniłem: od strony kierowcy valeo (ponad 100,-zł), a od pasażera jakaś podróbka valeo (20-30 zł). Valeo już od jakiegoś czasu zaczęło robić coraz większe mazaki-mimo że wskaźnik zużycia jest jeszcze OK, a "no name" wyciera spoko. Teraz chcę wytestować Bosche (chyba się aerotwin nazywają, sprzedają tylko parami: niecałe 200)

Opublikowano

Ja uzywalem w B5 ORI wycieraczki i byly spoko zawsze. To byly Valeo. Przy trzeciej zmianie jakos szybko zaczely mazac i okazalo sie ze podczas zmiany przedniej szyby jakis baran lecial kontowka i prysna na szybe, tak ze sie porobily odpryski i dlatego mi zaczely mazac. Po usunieciu ty wypryskow bylo znow ok. Teraz testuje Aerotwiny od BOSCH-a i d*pa. Nie polecam. Wroce do tych ORI. Takie jest moje zdanie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

BOSCH aerotwin od strony pasażera nie przylega idealnie. Brzydko to wygląda - u innych użytkowników stwierdziłem to samo.

Opublikowano

bosh jest do d*py ... [w dwoch przypadkach przy 160 km/h wycierczko doslownie mi sie rozpadly i ze kiepsko zbieraly po 1 miesiacu uzytkowania to inna sprawa] teraz jezdze na wycieraczkach rodzimej firmy Mot-Gum ... [jak dla mnie rewelacja :th:]

dlugosc 53 cm albo 53/51 cm ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja daję 53cm od kierowcy i 51 od pasażera (bo jak dałem 53 to ocierała o obudowę szyby). Używam Bosha, ale nie Aerotwin, ale takie zwykłe.

Ponadto pisałem już gdzieś na Forum o innych wycieraczkach, które oferuje sieć Tesco - firmy ALCA. Akurat oferta tego marketu jest podobna w całej Polsce, zatem powinniście dostać takie niebiesko pakowane pióra niemieckiej firmy. Naprawdę się zdziwiłem gdy byłem zmuszony wymienić na taką będąc w Gdyni. Efekt jak Boscha, było to w wakacje, mamy już kilka mcy a ona dalej śmiga b.dobrze. Kosztowała 8.99pln :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co do wycieraczek jesli mozna zrobie reklame koledze qtper. :gwizdanie: Kupilem od Niego wycieraczki ( 1 x 530 i 1 x 510 ) pasuja idealnie . Wymienilem je niedawno ale pierwsze efekty sa na duzy +. :th:

Opublikowano

:hi: polecam się

dzięki